anton04 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 http://www.kostdoktorn.se/om-maten-gor-dig-sjuk-sa-ta-mer-medicin Diabetes är en brist på ett naturligt hormon, vilket inte alls är samma sak som t ex en allergimedicin. Är det inte lite väl förenklat att jämföra diabetes rakt av med de andra tillstånden ? Jag tycker det är lite väl förenklat att i synnerhet diabetes typ 1 är "kolhydrat-intolerans". Är det verkligen klarlagt att diabetes typ 2 beror på att man "tröttat ut" kroppen genom överdrivet kolhydratintag ? Dessutom fyller ju insulin en andra funktion, det hindrar levern från att producera glukos. Finns det verkligen tillräckligt belägg för att insulindoserna bör begränsas hos diabetiker generellt sett ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mats Lindberg Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Intressant fråga. Jag är benägen att hålla med Jenny Ruhl (http://www.bloodsugar101.com/) i denna fråga, se "You did NOT eat your way to diabetes". Jag tror visst att överdriven konsumtion av raffinerat socker kan bidra till diabetes, men där finns antagligen ett antal samverkande faktorer. Jag tror inte på tesen att pasta, ris och bröd är gift som gör oss sjuka, däremot bör man förstås undvika hög konsumtion om det ger bekymmer. Det där med insulindoser är också lurigt. Så länge man inte rusar upp i vikt eller blodsockret åker berg- och dalbana är det knappast några problem med högre insulindoser. Det beror säkert på en mängd individuella faktorer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.