Jump to content

Dum fråga???


AnnaBanana
 Share

Recommended Posts

AnnaBanana, detta är väl inget svar på orsaken, men ett konkret förslag på åtgärd: tillskott av Q10.

 

http://www.kostdoktorn.se/spektakular-studie-pa-hjartsvikt-och-kosttillskottet-q10

 

C-vitaminbrist tror jag inte på, om du äter t.ex. vitkål, persilja och citron (min huvudsakliga citronkälla är min hemgjorda majonnäs). Men om du vill C-vitaminboosta så finns det frysta havtornsbär (innehåller typ 10 ggr mer C än citron) från Polarica i frysdisken i större matvarubutiker (blandar ett par msk i rysk yoghurt med lite vaniljpulver) eller så styr du stegen till kryddhyllan och köper askorbinsyra, det är rent C- vitamin.

 

Lycka till!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tar du hand om din syra / bas balans ? Äter du ordentligt med grönsaker ? Stroker rekommenderar citron, det är mycket bra för ph-balansen. Du kan också gurgla med bikarbonatlösning. Får du i dig ordentligt med magnesium ?  Stressar du ?

 

Jag antar att jag inte behöver uppmana dig att sluta med gluten, men om det behövs så gör jag det. T.ex. celiaki ger problem med slemhinnorna i munnen.

Link to comment
Share on other sites

Tack för  alla bra svar. Hur mycket grönsaker ska man äta på en dag? Jag har tagit till mig Anna Halléns råd; inte överdrivet mycket", kanske en handflata eller två per dag. Ibland mindre... Gluten? Verkligen inte!! Citron verkar fiffigt. Som sagt: TACK ALLA! :)

Link to comment
Share on other sites

Tack för  alla bra svar. Hur mycket grönsaker ska man äta på en dag? Jag har tagit till mig Anna Halléns råd; inte överdrivet mycket", kanske en handflata eller två per dag. Ibland mindre... Gluten? Verkligen inte!! Citron verkar fiffigt. Som sagt: TACK ALLA! :)

 

Om du vill undvika kolhydrater så är det mer av dom i citron än i än i gröna grönsaker. Exempelvis så är det 7,3 gram kolhydrater per 100 g citron och 5,7 gram kolhydrater per 100 gram grönkål.

Link to comment
Share on other sites

Tips till väldigt god dryck: Té på orientalisk kanel av Friggs, ha i skivad ingefära och pressad lime. Om man vill kan man ha i kokosolja (eller honung) också. Superbra i förkylningstider och smakar fantastiskt.

 

Vilken koppling har drycken till blödande tandkött och C-vitamin?

Link to comment
Share on other sites

AnnaBanana, detta är väl inget svar på orsaken, men ett konkret förslag på åtgärd: tillskott av Q10.

 

http://www.kostdoktorn.se/spektakular-studie-pa-hjartsvikt-och-kosttillskottet-q10

 

C-vitaminbrist tror jag inte på, om du äter t.ex. vitkål, persilja och citron (min huvudsakliga citronkälla är min hemgjorda majonnäs). Men om du vill C-vitaminboosta så finns det frysta havtornsbär (innehåller typ 10 ggr mer C än citron) från Polarica i frysdisken i större matvarubutiker (blandar ett par msk i rysk yoghurt med lite vaniljpulver) eller så styr du stegen till kryddhyllan och köper askorbinsyra, det är rent C- vitamin.

 

Lycka till!

Jag hade citronsyra hemma bland kryddorna men efter att ha tagit lite av detta upplöst i dryck så inser jag att det ju inte är samma sak som askorbinsyra. Haha!

Ger citronsyra något c-vitamin?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...