Jump to content

Trött på att äggen går sönder vid skalning? Blås ut det istället!


Per Wikholm
 Share

Recommended Posts

För den som inte har ont av att skalet går sönder kan det funka att efter ett första knäck rulla ägget så skalet krasas mot tex skärbrädan. Ger oftast mer lättskalade ägg om man vill göra fina ägghalvor eller så. Men det är klart, det blir inte så mycket show av det... ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att det brukar gå bra att blåsa ut äggen, men det är mer roligt än praktiskt. Och det gäller att ha koll på koktiden för har man ett lite för löskokt ägg så har man äggula och kladd över allt sedan.

 

Efter tips från en av mina vänner (som jobbar som kock) har vi börjat med att lägga i äggen först efter att vattnet kokar (man får lägga i dem försiktigt med en sked eller något så att de inte dimper i botten och knäcks) och sedan vi började med det har inte skalet fastnat en enda gång! Så det kan ju vara värt ett försök om ni brukar ha problem med fastnande skal. Koktiden blir typ 6 min för löskokt, 8 min för medelhårt och 9 min för hårt.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...