Gå till innehåll

Recommended Posts

Hejsan!

 

Hur gör ni om ni vill förvara er kokosolja i flytande form.

Min kokosolja är i flaska, lite svårt att komma åt med sked, hehe.

Just nu har jag den bakor arbetsdatorn, där det blåser varmluft,

men det beror på hur hårt datorn arbetar :)  om oljan skall bli

flytande eller inte.

 

Mvh

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ställ den på/vid elementet. Eller vid spisen, öppen eller ej. En del kylskåp bli varma på utsidan/ovansidan, kanske kan det vara en idé.

Det är lättare att hålla oljan flytande om du har en mindre mängd i en mindre burk som du fyller på efterhand ur en större burk.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ställ den på/vid elementet. Eller vid spisen, öppen eller ej. En del kylskåp bli varma på utsidan/ovansidan, kanske kan det vara en idé.

Det är lättare att hålla oljan flytande om du har en mindre mängd i en mindre burk som du fyller på efterhand ur en större burk.

Vid spisen hemma är ju utmärkt, tror jag skall hälla över lite i en burk, så kommer man åt den även om det skullle vara kallt.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du vill ha flytande olja snabbt, så ställ flaskan i en kastrull med varmt vatten. Det varmaste från kranen räcker.

På några minuter har det yttre av kokosfettet smält.

Det var smart. Snabbt och lätt. Tackar.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Smält.. häll över på burk.. förvara i kylskåp.. använd hammare och huggmejsel varje gång du vill ha en flisa! :P

Det var lite det jag ville slippa, det blir liksom inte av att man tar det då. Bättre om det är flytande och bara hälla ner i kaffet.

Perfa.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kokosoljan verkar vara immun mot härskning. Jag har min burk på kryddhyllan ovanför spisen. Den håller sig tillräckligt mjuk för att vara lätt att ta av, och hittills har jag aldrig råkat ut för att den blivit dålig innan burken är tom.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det var lite det jag ville slippa, det blir liksom inte av att man tar det då. Bättre om det är flytande och bara hälla ner i kaffet.

Perfa.

Antingen får du flytta utomlands om du vill ha din kokosolja i flytande form, eller så förvarar du oljan i burk, och gröper ur önskad mängd som blir flytande vid kontakt med varm dryck. Mer perfa än så kan det tyvärr inte bli i kalla Svedala...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kokosoljan verkar vara immun mot härskning. Jag har min burk på kryddhyllan ovanför spisen. Den håller sig tillräckligt mjuk för att vara lätt att ta av, och hittills har jag aldrig råkat ut för att den blivit dålig innan burken är tom.

Ja det är riktigt. I och med att den består av nästan bara mättade fettsyror så är den mycket stabil, även vid upphettning. Den kan liksom inte oxidera = härskna. Fleromättade fettsyror är däremot mycket benägna att härskna, och speciellt vid upphettning. Så SLV:s råd att använda sådana oljor i matlagning är livsfarligt.

  • Gilla 6
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hehe... Jag har den i skåpet över min diskbänk, strax ovanför lampan där. Tiden den är tänd räcker för att hålla kokosoljan flytande.  ;)

Det var smart, skall testa om värmen från min räcker. Thx.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...