phunqe

[Recept] Bröd utan fiberhusk

Recommended Posts

Hej,

 

jag söker med ljus och lykta efter ett bra LCHF brödrecept utan fiberhusk.

Jag klarar inte av smaken av fiberhusk, det räcker med en tesked i en hel limpa och jag känner den speciella smaken direkt (vet inte riktigt hur jag skall beskriva den).

Valnötsbröd med även hela bitar av valnöt gillar jag starkt, så ett nötbröd går utmärkt. Även ljust går bra, men det verkar vara lättare att få till ett mörkare med nötter/frön etc.

Även t.ex. tranbär eller annan torkad frukt är gott, så länge det bara blir något bär eller två per skiva så är det lugnt (har inget direkt problem med sötsug) :)

 

Länkar/recept mottages mycket tacksamt.

 

Tack.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Yoghurtbröd cirka 110-14 st beroende på strlk
5 äggulor

200 g philadelphiaost
1 dl turkisk yoghurt 10%

3 dl mandelmjöl
0,5 dl krossade linfrön

1tsk bakpulver

1 tsk salt

1 krm brödkryddor / kan uteslutas el annan smak om man vill

5 äggvitor

*Ugn 200 grader

*vispa gulor fluffigt

*rör ned philiosten + yohgurten

*blanda alla torrvaror , rör sedan ned detta i ägg,ost smeten

*vispa vitorna till fast skum

*VÄND med slickepott ned detta försiktigt

*klicka ut på bakpappersklädd plåt cirka en dl per bröd

*grädda cirka 15 min mitt i ugn i omgångar / blev 10 bröd för min del
Lycka till
// Tazzi

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för receptet! Har du testat att göra det brödet i form?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det bästa brödet är sk brödlöst bröd..  PUMA.. dvs Pålägg Utan MackA!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej bara testat bakat som småbröd på plåt -
lite pyssel men uppskattar att vara i köket -

Har du muffinsform så finns ett busenkelt recept för ostmuffins -
Gott äta till soppa el frukost - har även testat med servera det till röror som förrätt
cirka 6 st
150 g riven smakrik ost
1,75 dl 40% grädde
1 ägg + en gula
nypa svartpeppar
*ugn 150 grader
*vispa äggen fluffiga
*blanda ned ost å peppar
*fördela smeten grädda sedan cirka 40 min , nedre delen av ugnen
/ Tazzi

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Yoghurtbröd cirka 110-14 st beroende på strlk

5 äggulor

200 g philadelphiaost

1 dl turkisk yoghurt 10%

3 dl mandelmjöl

0,5 dl krossade linfrön

1tsk bakpulver

1 tsk salt

1 krm brödkryddor / kan uteslutas el annan smak om man vill

5 äggvitor

*Ugn 200 grader

*vispa gulor fluffigt

*rör ned philiosten + yohgurten

*blanda alla torrvaror , rör sedan ned detta i ägg,ost smeten

*vispa vitorna till fast skum

*VÄND med slickepott ned detta försiktigt

*klicka ut på bakpappersklädd plåt cirka en dl per bröd

*grädda cirka 15 min mitt i ugn i omgångar / blev 10 bröd för min del

Lycka till

// Tazzi

Måste vara vädigt små om det blir 110 st. ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jopp extremt små - yttepytte :huh: 
Men då kanske de blir anpassade till den allra striktaste varianten  * Ler * :P 
Kör själv numera rätt lugnt - tränar 5-6 gånger i veckan - så lite extra här å där märks inte av för de ska ge viktuppgång -
Rätt nöjd me de jag väger .. vägt mindre men fick för tusan ont i ryggraden av ligga plaska i karet -
* asg * de slog lixom emot badkarsbotten !!

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Almond Butter Bread

 

http://www.lowcarbsosimple.com/simple-and-fluffy-glutenfree-lowcarb-bread/

 

Needs to be translated from English. Easy, few ingredients, bread-like, and good. I tried the version with vinegar (near end), which was even better. This might also work with hazelnut butter, sunflower butter, or even peanut butter.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det bästa brödet är sk brödlöst bröd..  PUMA.. dvs Pålägg Utan MackA!

Morgonens första storskratt: puma! Det trodde jag var en sån som jag! Eller ska bli, snart...

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nice Hugh, thanks :)

 

There is a "bake proof" protein powder you can buy (at least in Sweden), which can manage up to 200C, so that will probably work in that recipe.

With such few ingredients it should be easy to experiment on the taste.

 

Thanks.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja lite går, men jag känner även och fortfarande det där krasandet från psylliumfröna. Väldigt svagt, men :)

Jag kan oftast urskilja de flesta ingredienser i rätter och mina smaklökar och gom verkar således vara finjusterade, vilket inte alltid är till en fördel uppenbarligen :P

 

Har dock bunkrat upp med Pofiber nu, skall testa en del recept jag hittat. Köpte även Fibrex, har aldrig testat det. Om det inte har någon bismak eller krasande egenskaper bör det fungera också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.