Jump to content

Näringsinnehåll i vispgrädde


tryffel
 Share

Recommended Posts

Hej, har nyligen kommit hem från en Kanada-resa. Läste på bloggen hur mycket man diskuterade kolhydratinnehållet i mandelmjöl. För att visa er hur oskyldigt mandelmjölet är jämfört med några andra "lågkolhydratprodukter" vill jag återge här näringsinnehåll på vispgrädde av märke LACTANTIA, inköpt i Kanada (min bror brukade ta den i sitt kaffe tills jag visade honom vad den innehåller). Han sa att han aldrig haft en tanke på att en mjölkprodukt kan innehålla annat än - just - mjölk och dess derivater. Alltså:  Whipping cream 35% : cream, milk, dextrose, carrageenan, mono-et diglyserides, cellulose gum, polysorbate 80, sodium citrate, disodium phosphate. Och detta kallas för whipping cream, alltså vispgrädde!!! man har tagit bort 5% av fettet och för att det fortfarande skall gå att vispa, så tillsätter man en massa kemikalier. Mandelmjöl ihhehåller i alla fall inga tillsatser. Och det höjer inte blodsocker, det kan jag - som typ 2 diabetiker intyga om. Ska ni tillKanada, så kolla noga på näringsinnehållet innan ni äter något.

 

ha det bra i höstmörkret

 

tryffel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...