Jump to content

Gluten och artros?


Kostokraft.se
 Share

Recommended Posts

Jag fick idag ett mail via min blogg (www.kostokraft.se) där jag fick information om att gluten och socker påverkar artros negativt och påskyndar nedbrytandet av brosket. Nu äter jag förvisso inget att de nämnda sedan några månader tillbaka, men jag blev ändå lite nyfiken över om det finns nåt vetenskapligt stöd för detta eller om någon här har några erfarenheter att dela med sig av? :-)

Link to comment
Share on other sites

Sockerkosten påverkar säkert negativt av flera skäl

 

  • Gluten promotar autoimmunitet så kroppen kan triggas att bryta ner sitt eget brosk
  • Socker glykerar alla stödjevävnader och gör dom skörare (karamellisering)
  • Allmänt näringsfattigt pga att fytinsyror i spannmål förhindrar upptag av viktiga mineraler
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det finns gott om referenser till kapitel 8 i William Davis Brödberoende kring detta.

 

Bland annat denna: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20592604

 

"Current information suggests that osteoarthritis shares a similar biochemical and inflammatory profile to the metabolic syndrome."

 

Och denna: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11600749

 

"A vegan diet free of gluten improves the signs and symptoms of rheumatoid arthritis: the effects on arthritis correlate with a reduction in antibodies to food antigens."

Link to comment
Share on other sites

Det finns gott om referenser till kapitel 8 i William Davis Brödberoende kring detta.

 

Bland annat denna: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20592604

 

"Current information suggests that osteoarthritis shares a similar biochemical and inflammatory profile to the metabolic syndrome."

 

Och denna: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11600749

 

"A vegan diet free of gluten improves the signs and symptoms of rheumatoid arthritis: the effects on arthritis correlate with a reduction in antibodies to food antigens."

Jag har precis beställt hem boken, ser fram emot att få läsa den! :-) Och tack för länkarna Erik!

Link to comment
Share on other sites

 

Sockerkosten påverkar säkert negativt av flera skäl

 

  • Gluten promotar autoimmunitet så kroppen kan triggas att bryta ner sitt eget brosk
  • Socker glykerar alla stödjevävnader och gör dom skörare (karamellisering)
  • Allmänt näringsfattigt pga att fytinsyror i spannmål förhindrar upptag av viktiga mineraler

 

Jättebra info, tack! :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...