Jump to content

[Tips] Recept!?


Tazzi
 Share

Recommended Posts

Någon som har ett bra vintips dela med sej av ...
Ska bjuda på 3 rätters .. huvudrätten ska bli- salami & basilikafylld kycklingfilé , citrusaioli , ugnsrostad sötpotatis
Gärna något vitt vin då väninnan helst dricker detta ...

Link to comment
Share on other sites

Någon som har ett bra vintips dela med sej av ...

Ska bjuda på 3 rätters .. huvudrätten ska bli- salami & basilikafylld kycklingfilé , citrusaioli , ugnsrostad sötpotatis

Gärna något vitt vin då väninnan helst dricker detta ...

Vitvin tänder eld i magen på mej så där kan jag tyvärr inte bidra, men det som är så himla bra med ett Systembolag är ju att där finns kunnig personal och en fantastisk hemsida. Dessutom ett helt outstanding sortiment från hela världen. Vänd dej till proffsen :-)

Är just nu i Bryssels närhet där man kan köpa vin på vilken "ICA" som helst, men här finns ingen hjälp att få, utan man får prova sej fram (utom då till jul då de hade provsmak på några sorter - riktigt sötsliskiga, så den smakningen innebar ju bara att jag visste vad jag skulle undvika). Dessutom har man problem om man inte är överförtjust i franska viner, för alternativen är inte särskilt många

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Någon som har ett bra vintips dela med sej av ...

Ska bjuda på 3 rätters .. huvudrätten ska bli- salami & basilikafylld kycklingfilé , citrusaioli , ugnsrostad sötpotatis

Gärna något vitt vin då väninnan helst dricker detta ...

Förresten låter det jättegott det duska bjuda på. Du kan väl delge oss recepten

Link to comment
Share on other sites

Frågade på systemet ... eller rättare sagt en kvinna som jobbar där hittade mej vilsen i vitvinshyllorna :lol: 
Wolf Blass * EAGLEHAWK*  chardonnay 69:-
Det var helt okej även för min del som föredrar röda viner - så kan tänkas köpa igen

 

*Kycklingen lite pyssel med - men blir väldigt gott -
kycklingfilé ,, man skär 2 skåror i undersidan bankar ut - försiktig // man ska inte vara arg el frustrerad på någon då kan det gå åt pipsvängen :P 
marineras i basilkaolja / mixad färsk basilka med rapsolja , riven vitlök , citron och limesaft,sambal olek salt & sv.peppar
den mängd tills man tycker marinaden smakar gott - marinera ca -10 timmar -
Sen bara ta salami  1 skiva räcker per bröst/ använde pepparsalami / några färska basilikablad och rulla ihop ..
Lagom ark folie på där lägges rullade filen - nåra små klickar smör sen rullas in till tajta paket -
*typ liknas med julens smällkarameller*
ugnstekes 175grader  -  tills temp säger 68 grader - tas ut vila i 5 min -
Sen bara rulla av skära i önska serveringsform ..
jag skärde av lite på ändarna så de blev raka - sen på mitten snett skuret - ställde upp på tallrik vid servering -

citrusaiolin är bara en hemslagen majjo med citronskal + limejuice .. som smak ..
sötpotatisen skar jag i stora kuber - rostade jag med färsk timjan , salt , grovmalen svartpeppar och olivolja


 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...