Tazzi Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Gjorde ikväll en sjukt god gratäng ** inget för den som vill gå ned i vikt eller har lätt för sockersug ska triggas igång ** ** '''' 4 portionercirka 400 gram skivad , förkokad rättikastor lök skivad250 gram taccokryddad färs / left overs sen söndag för min delen slatt tacosås1 ½ dl grädde100 gram philadelhipaost1 riven vitlöksklyftaett par nypor salt riven ost efter smak å behag/skala skiva rättikan förväl den i 5-6 min - låt svalna någotskiva löken -om inte färsen är stekt å rester / stek den då krydda med nån form av tacomixvispa ihop grädde , färskost , peppar , tacosåsen / cirka 1 dl / riven vitlökvarva rättika . lök med färs sen rättika igen å lökslå över gräddblandningen -Toppa med rikligt av smakrik riven ost -Gratinera 175 grader 60 - 70 min -Gött som tusan severade mitt men en ört vinegrättsallad på tomat , rödlök å färsk basilika , vit balsamvinäger å olivoljas & p - såklart 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Hur många portioner. Det är mycket kolhydrater hur mycket takokrydda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 3 portioner kanske, à 600 kcal / 11 g kh: http://kostbevakningen.se/?foodinput=400%20g%20r%C3%A4ttika%0A1%20l%C3%B6k%0A250%20g%20k%C3%B6ttf%C3%A4rs%0A1%2C5%20dl%20gr%C3%A4dde%0A100%20g%20philadelphia%0A1%20vitl%C3%B6ksklyfta%0A50%20g%20ost%0A10%20g%20tacokrydda%0A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Räknar inte kolhydrater - äter moderat - numera - så kan inte svara på detta närmare ...nått mitt mål med vikt å tränar 5-6 gånger i veckan -Livsnjuter alltså - äta gott å må bra - utan tänka på kolhydrater ..De blev 4 portioner av detta ... och mättandeHur mycke taco / fördig / el egen blandad / väljer man själv efter smak å tycke ^De ju de som mat handlar om - smaka av . . släng ihop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Kan ju bli lite missvisande för dom som kanske inte är så vana och ser ett recept på ett sådant forum. Taco krydda färdig är defenitivt inget bra val för någon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Jag gjorde en wok på fänkål, hackad lök och paprika stekt i mycket smör. Inspirationen kom från en kokbok som heter något i stil med medelhavsköket eller medelhavsmat, men där var det olivolja och vitlök. Sen satte jag (liksom i originalreceptet) i några kvistar färsk timjan. Perfekt med lammköttet jag hade. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Kanske lite sunt förnuft spelar in - *men ä de så de o-gillas - ska jag sluta direkt med delge några förslag man kan äta !Ja inte den som är den - men vi alla har väl hjärnor å tänka medå alla kanske inte * ser lchf * som gå ned i vikt avutan bara Leva å må bra - å kan göra detta moderat utan vara * sockerkännslig *Men har flera synpunkter på mitt recept kasst å missvisande -´Ska jag inte lägga upp fler i denna tråden -Jag skapade den för fler skulle skriva deras recept -Tanke ide´till god mat å livsnjutande --Men men ... inget blir väl i livet som man trodde från början - eller hur ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Låter gör smarrigt Jeanette - ska jag testa - dessutom ärLamm här i Sverige alldeles för underskattat kött!!Förr åt vi de väldigt ofta!!De gott --- fast de varierande kvalitet --- inte kul me gammal lammtacka !Då smakar de ullkofta .. JECK!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Det är ju synd att du ser det så. Om du läser runt här i dom olika trådarna så är det väldigt många som verkligen har det svårt av olika anledningar. Om man inte hunnit lära sig tillräckligt om LCHF så är det lätt att trilla tillbaka när sockersuget sätter till och det gör det av för mycke kolhydrater och tillsatser i tex tacokrydda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Då kanske bäst ta bort denna start av recept delning -Om de ska vara så strikt - att man ska sluta tänka - å läsa om de man stoppar i sejbara för man skriver ett recept ihop om få ideer tillbaka - om andra recept .. **VAR då kan jag deleta att jag ens börja skriva å dela med mej av vad jag tyckte var gott Margaretha -Vill ju naturligtvis ingen som inte kan tänka med sunt förnuft ska träffa på denna länk jag startade ..Så guida mej rätt så tar jag bort alltihopa - utan problem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Jag lagade torsk i ugnen. Till fyra portioner hade jag: 800g torskfilé - som jag la i en smord ungform. 200g squash 50g röd paprika 100g champinjoner - Alla grönsakerna stektes tillsammans i 50g smör och och Seafood & fish kryddor. Dessa la jag sedan runt och på fisken. 200g färskost 50g vispgrädde - Blandade detta tillsammans med mer Seafood och fish kryddor. Bredde på fisken. 50g smör - Klickades ut över hela anrättningen. In i ugnen i 175 grader tills fisken kändes färdig. För att få upp fettkvoten lite hade jag 25g hemmagjord majonnäs till. Jag tycket det var jättegott, och man och barn åt också upp sitt. Barnen hade lite ris till i stället för majonnäs. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Låter jättegott -Bara en kommentar - / kritik - vill inte peka pinne men -.Skaffa en digital termometer ...Räcker torsken når max 58 grader sen stå 4-5 min -* Löjligt * jag vet men tyvärr kock -inte ens idag trots mata straxt över 200 barn - fick de överkokt hoki --till äggsåsen Men man blir lite nörd på vissa saker .. Just me .. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Låter jätte gott ska pröva har massor av squach kvar från odlingarna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Skaffa en digital termometer ... Räcker torsken når max 58 grader sen stå 4-5 min - * Löjligt * jag vet men tyvärr kock - Dagar då jag lär mig något nytt är bra dagar. Har en digital termometer. Den ska jag använda nästa gång. Tack!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MidjAnn Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Jag köpte en hel spann salt sill för att få i mig mer fiskfett, gillar inte att köpa odlad lax. Sillen fiskad i nordatlanten. Tänkte detta skulle vara både nyttig, billig och miljövänlig föda. 69 kr för ett kg. Igår gjorde jag en kombination som jag aldrig skulle drömt om innan jag började med lchf. Lakade ur sillfiléerna 10 timmar, skar i bitar. Brynte massvis hackad purjo i ghee + kokosolja. I med sillen. Och sen kokosgrädde på toppen, fick puttra lite. Kryddade med masalakryddor och timjan. Till det skivade jag en avocado, och serverade med en stor hög hemmagroddade mungbönor. Det blev en fin blandning. Trots urlakningen var sillen både salt och stark men det blev fint ihop med den milda avocadon och de snälla groddarna som blandade sig med såsen. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tant Majsan Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Kan ju bli lite missvisande för dom som kanske inte är så vana och ser ett recept på ett sådant forum. Taco krydda färdig är defenitivt inget bra val för någon. Det är ju synd att du ser det så. Om du läser runt här i dom olika trådarna så är det väldigt många som verkligen har det svårt av olika anledningar. Om man inte hunnit lära sig tillräckligt om LCHF så är det lätt att trilla tillbaka när sockersuget sätter till och det gör det av för mycke kolhydrater och tillsatser i tex tacokrydda. Det beror helt på vilket märke man köper. Alla tacokryddor är inte fyllda med skräp. http://lchfbutiken.se/46/tacokrydda-120g 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Till helgen ska jag bjuda min väninna på 3-rätters , vi rätt kassa på hålla kontakten trots vi bara bor ett par kvarter imellan!Insåg igår vi inte träffas sen nyår å smaskat god mat så verkligen på tiden!!!!!!!Förra helgen gjorde jag en sån sjukt god panacotta - så den ska jag bjuda på -Ganska svår att bestämma smaken på ...** och den kanske inte passar alla lchfàre **delar med mej till er som klarar lite socker å lite mera kalorier .-.-. då och då !!** 2 portioner2,5 dl grädde ( man kan använda kokosgrädde ska testa detta till helgen hade ingen hemma denna testrundan )sjudes tillsamman med 4-5 torkade stjärnanis , halv delad urtagen vaniljstång , 2 msk sötningsmedel( hade bara sukrin melis själv hemma för tillfället )½ - 1 tsk sambal olek ( mer efter smak å behag )Låt sjuda låg värme cirka 25 minLägg ett halvt blad gelantin i kallt vatten - minst 10 minuter //efter 25 min - sila gräddkoket -tebaks i kastrullen - tillsätt 40 gram 86% choklad låt smältasen i med gelatinet - när de smält ...** låt svalna 30 min *Häll upp i de glas du vill de ska serveras i * så slipper man de blir skinn på toppen *låt stå efter upphällning 30 min till i rumstemp sen in i kylen .. å låta sätta sej - 2½-3 timmarRostade kokos och strösslade över vid servering -Vart jättegott - mystisk smak sen chilipunchen efteråt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Det beror helt på vilket märke man köper. Alla tacokryddor är inte fyllda med skräp. http://lchfbutiken.se/46/tacokrydda-120g de ju inte heller svårt fixa egen som man kryddar direkt på färsen när den steks - Brukar krydda min med detta * efter smak å behag såklart * spiskummin , oregano , riven färsk vitlök , en finhackad gul lök , starkt paprikapulver , salt , sv.peppar , torkade chiliflakes 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Då kanske man ska ange det i receptet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Helt riktigt - tänkte inte så långt igår ...Men ska tänka till på kommande recept om de blir flera jag lägger upp ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Lite av dagens pyssel för morrondagens middagsbjudning på 3 rättersBlomkålssoppa m. parmachips å baconFylld marinerad utbankad fylld ..kycklingfilé m. hemslagen smaksatt majjo / citrus & basilkatimjanrostad sötpotatisDessert recept jag angivit -gjord på kokosgrädde denna gången -- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Jag och yngsta dottern var hemma själva i kväll, så vi bestämde oss för att ha en kycklinggryta. Gjorde en liten gryta där jag stekte ihop 300g kycklingfile, 140g bacon, 15g tomatpure, 50g smör, 50g purjolök, 100g grön paprika. Kryddade med 1tsk japansk soya, en pressad vitlöksklyfta, lite oxpuljongpulver, och 1tsk curry. Hällde i 50g cashewnötter och 200g cremé fraiche också. Fetthalten hamnade på 76E% och kolhydraterna på 5E%. Grytan var tänkt till oss två, men det blev en matlåda också. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Lätt görsmarrigt ......... kyckling så gott -men numera helt anti köpa frysta produkter - köper enbart hel , färsk å styckar själv - använder delarna där efter! Blev bara en ceasarsallad här -- nu börjat på ett glas rött - å legat i badet !!Det var skönt å avkopplande ... och ingen av missarna ramla i Ja de bara 5 månader -- mina små hjärtan i livet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 men numera helt anti köpa frysta produkter - köper enbart hel , färsk å styckar själv - använder delarna där efter! Det kommer nog aldrig hända här. Jag är inte någon fena på att stycka... Men jag väljer alltid färsk kycklingfilé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 Jo hade jag kanske gjort - men de så jättelätt stycka fågel ... övning ger färdighet !! å prismässigt för min del jag tacksam jag kan detta ! singel - å ingen jättelön - men vill njuta å äta gott!!Köpte 2 hela färska idag - knappa 55 :-får då 4 fileér till imorron - lår 4 st 2 middagar till mej - vingar å innerfiler okryddade tillagat till missarna Ja tyvärr de lite som mej - gourmander _ numera ... men kan förstå dessa att de blir trist med kattmat!Vem skulle vilja äta halv/helfabb dag ut å dag in / haha - den 3-rätters jag ska bjuda på imorron blir runt 130:- kronor + 69 för den vita flaskan vin ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 25, 2013 Author Share Posted October 25, 2013 De va länge sen .... fick sån dipp sug efter någe gottVa göra kasta ihop de mest - nyttiga ja kan .. en slunkit ned resten i kylen50 g smör1 tsk vaniljpulver1½ matsked starkt kaffe2 msk kakao1 dl mandelmjöl1 dl hackade hasselnötter1 dl kokos1 msk sukrin melismos i hop -- rull i kokos . in i kyl ..Japp ska bli fosseri här sen ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Letat länge efter en riktig bra och god pizzabotten -Testat diverse mandel , kokos , husk och antal kombinationer -Idag vart jag nöjd -För nöjd för den vart för god åt nog för 1½ person ..... 200 gram riven prästost3 ägg1 tsk oreganopar nypor finmalen svartpeppar2 msk husk1 tsk bakpulver * grundreceptet var från lchf-tidningen *Rörde allt samman , fick svälla 10 min medans ugnen nådde 200 grader -Smetade ut de på bakplåtspapper med slickepott doppad i kallt vatten . .Gräddade botten 15 minuter -Toppade med som tidningen skrev i recept -½ dl avjvar , < mozzarella , salami , tomater och tillsatte rödlökGrädde 12 -13 min till / till mozzarellan fått lite färgaddade färsk basilika uppepå ..De som vart kvar uppdelat å ligger i frysen - gott ha bara värma på !! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Idag blev det ungsstekt laxsida med hollandaise... enkelt och gott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotte Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Trevligt initiativ! Hoppas du fortsätter lägga in recept, Tazzi! Återkommer framöver..... Det allra bästa vore kanske med olika trådar för olika sorters rätter? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 De vore de allra bästa men blir hemskt många trådar då Ska till helgen göra en moussaka ...½ kilo blandfärs2 gula lökar1 stor vitlök solo /salt , peppra efter smak likaså med oregano , torkade chiliflakescirka - 3 msk tomatpuré400 gram krossade tomater½ dl vattenFräs färsen med kryddor & vitlök och tomatpurén /Tillsätt tomatkross + vatten - låt puttra 30 minuter2-4 auberginer / beroende på storlek -skiva på längden eller skär runda .. cirka halv centimeter tjocka -stek i smör el kokosfett - salta , peppra lätt **ostsås2 dl grädde + ½ dl vatten 200 gram riven ost / önskad sort å smakrikhet3 äggulor** koka upp grädden - dra av från värmen .. rör ned osten - rör tills den smält -Låt svalna något rör i äggulorna / en i sändersmaka av - eventuellt lite peppar .. en smaksak .. Lägg ett lager auberginer i ugnsfastform så botten täckspå med köttfärsröra - sen toppa med mera auberginer -slå över såsen -Skiva mozzarella -in i 175 grader varm ugn 25-35 min / kolla av den - efter 15-20 min kan du behöva lägga folie påså inte osten bränns -Njut med en oliv & tomatsallad till /** går utmärkt att portionsfrysas - före senare tillfälle! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotte Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Älskar Moussaka!!! Och lika god efter frysning! Jag gör nästan exakt som du, förutom inget vatten och parmesanriv blandad i mozzarellan! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Ikväll ska jag Livsnjuta ..... efter gårdagens massage är jag något mörbultad i axlar å skuldror -Dock slapp jag bortdomnad arm inatt - bara vakna var gång jag vände på mej istället ** skratt **På Lördag börjar en ny del i mitt liv - bestämt mej för lägga av med cerazetten * minipiller*Tagit dem mest av bekvämlighet slippa mensen .. men dumt trycka i sej massa onödigt i onödan ju Dessutom - ska jag testa lite extra kosttillskott från å med Lördag ... varit lite anti detta .. så ska nog varje dag skriva nedhur jag mår - å tecken på förbättring/sämring / samt vikt å midjemåtts c.moch övergå till en striktare variant av lchfMen 2 dagar kvar leva moderat å sprang över tjocka spjäll idag - de sålde ut halva priset .... Nej gick inte motstå !!!! ** snyft**Så de nu i marinad .... vitlök , färsk riven ingefära , chiliflakes ,finmalen vitpepparmumma fast pricken över *i:et* gjort en glaze på avgave , limejuice, starkt paprikapulver å en tsk kinesisk mörk soya -mmmmm ...till detta ska jag - marinerad zuccini & rödlökssallad med fetaost!!och avnjuta ett glas vin från boxen som finns - Some Zin -Ta ett lång hett bad å som sagt livsnjuta som tusan!!Om man får bada ifred utan någon av katterna plumsar ned vill säga ............. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Jag älskar också ingefära i marinad. Kör det alltid när vi ska grilla. Den där salladen tar jag gärna recept på. Det är så inspirerande att lästa om dina exesser i köket. Själv orkar jag max göra en omelett på vardagarna, eftersom jag har 4-5 timmars restid varje dag t o r jobbet (de dagar tågen går som de ska). Men jag gillar att vara i köket och experimentera när inte jobbet tar sitt. Haha, jag har tre fyrbenta herrar som gör sitt bästa för att jag inte ska få sova ifred nån natt. De turas om att purra på "mamma". Men det är livskvalitet det också 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 nu ska njutas ...salladen väldigt simpel ..en bit zuccini lagom va man tycker man vill äta ..skär den i tu sen igen 4 delar på längden . . skär bort de * guckia* i mittenskiva sen dessa , cirka ½ rödlök .. i skivor / bitarolivolja , vit balsamvinäger . salt , grovmalen svartpeppar , oregano , å önskad mängd fetaost . .hade 2 ledsna miniplommontomater i kylen ... som fick åke me ikväll också Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Liten bild!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Äntligen Fredag ....... ser fram emot helgen och semester månda å tisda ..Maten var planerad till ikväll men som alltid ..... släpp inte mej lös i en affär med matvaror!!Skulle bara handla kattmat ju ** suckar **Sprang förbi grönsaksdiskarna - tvärnit .. kanonfin färsk brysselkål * nej gick inte att motstå * Vidare förbi köttdisken - dum nog glutte ner där -Hmmm .. kalvstek ... mums de vore gott - vips låg de dryga kilot i kundkorgen * jösses hur gick de till ?? Sen blev jag lat å inhandlade en burk Lallerstedt färdig bea Jo då även katterna fick mat ..... 400 gram Alaska Pollock ska kokas å en burk kattmat blev de ozzå -Moussakan får vänta tills i morron med andra ord ...kalvstek med ugnsrostade brysselkål å bea får bli kvällens meny ...Klurar nu på en dessert ... kanske modifiera om ett gammalt recept på Moccamousséfår klura på ena stunn te på detta !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Börjar de likna någe ..Bryssel förkokta 5 min - olivolja s& sv.peppar å vitlökKalven förbrynt å extra smör addat - bara salt & grovmalen sv.pappar å egentorkad timjanDesserten kaffechokladmousse står i kylen å sätter sej - * hoppas jag *75 g 86 % choklad smältes i vattenbad0,5 dl 40% grädde vispades1 ägg delades i gula å vitavitan vispades till fast skum ( styvt ska man inte skriva en Fredag )allt fick bli rumstempat -chokladen blev ihoprörd med gulan sen grädden .. 1½ msk kallt stark kaffe -sen vände jag ned den vitan .... MUMS ........... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 åh vad moccamoussen låter gott. Jag bara älskar kaffesmak. Jag brukar inte ha efterrätt när det är bara maken och jag... alla gäster vi har är blandkostare. Tror du man bhöver ha i nåt sötningsmedel då? Jag har gjort efterrätter förut där bara vi åt för de andra tyckte det var för beskt :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Beror på -Tycker 86% choklad är söt nogmen vill man kan man adda någon matsked avgave el sukrin för extra sötma ... naturligtvisAlla mousse jag gör med choklad använder jag aldrig extra sött - å även de som inte äter lchf tycker de helt okej --Men klart de en smaksak .... Bara laborera "" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Nu ska jag svära i kyrkan! Vi plockade svamp idag, så vi fick ihop en trevlig trattkantarellsås med lök ch creme fraiche. Till det blev vi sugna på lindströmare. I mina lindströmare finns naturlgtvis inlagda rödbetor med 9% kolisar och kapris. Dessutom 2 ägg, en rejäl skvätt grädde och en gnutta guarmjöl för att binda vätskan. Men jag kryddar alla mina köttfärsbiffar med Aromat som innehåller glutamat, samt svartpeppar. För mej är det den optimala köttfärskryddan, och de gånger jag använder den är det värt för mej. Därför vill jag inte ha några påhopp just i kväll om kosher eller inte. Jag hade tänkt att fixa rättikagratäng till som det bloggats om men iddes inte Kan tala om att det smakade helt fantastiskt ändå. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Köttfärs är bra råvara tycker jag , med hög variationsgrad Ska ägna eftermiddagen åt förbereda lite som kan finnas klart i frysen ..Moussaka , köttfärsbiffar och kålpudding -Ja är heller inte jättekinkig till om de finns lite socker / í kryddor,m.msmaksätter oftast mina köttfärsbiffar med hackad gul lök , dijongsenap , sv.peppar , lite grillkrydda ,skvätt köttfond ,ägg + grädde så de blir en okej smet att jobba med .. eventuellt lite salt också ..Kålpuddingen kör jag ganska klassisk - bryner kålen med s & p ..blandar köttfärs med lök,grädde,paprikapulver ,köttfond ,ägg - sen i med en del av avsvalnade kålen - å toppar rikligt med kål å smörklickar ovanpå detta ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Dijon i måste jag testa nångång. Jag ugnssteker alltid mina köttfärsbiffar på bakplåtspapper. Det var svärmor som lärde mej det en gång i forntiden. Tyckte det var så jobbigt att stå vid stekpannan och passa dem. Nu sköter de sej själva så jag kan göra annat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Dijonsenap is da shit som krydda i köttbullar! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 stoscha - Jo men gjorde bara 6 stora Burgers på 600 gram färs å ugnen var redan full med en rejäl laddning kålpudding annars brukar jag försteka dem å skjutsa in dem i ugnen ... men sen skulle massa annat stekas också , aburginer å köttfärsröran tog eftermiddagen igår åt detta - tja de tog bara 1½ timma å 12 portioner mat te mej själv - Är nu inne på 3:e dagen/kvällen med striktare variant -å ett konstigt sug uppstod - Hade det varit efter choklad , algrens bilar va som hade jag förstått de men ....... lax * haha*så ila iväg inhandla detta kanske brist på omega el nåt va vet ja... vet bara jag äter typ aldrig fisk baconlindad lax med skirat smör blir de sen då här hos mej ikväll ... mums ska de bli !!*** begäret numera släckt för denna gången **smaksatte smöret med dill & limejuice - mycke fräscht !! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Hade det varit efter choklad , algrens bilar va som hade jag förstått de men ....... lax * haha* så ila iväg inhandla detta kanske brist på omega el nåt va vet ja... vet bara jag äter typ aldrig fisk baconlindad lax med skirat smör blir de sen då här hos mej ikväll ... mums ska de bli !! *** begäret numera släckt för denna gången ** smaksatte smöret med dill & limejuice - mycke fräscht !! Har ett underbart recept på gorgonzolaspäckad lax med sherry/dillsås (funkar med vitvin också). Har du provat lax med pesto på? Också jättegott. Tyvärr vägrar maken lax, så sånt äter vi aldrig hemma längre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Pesto har jag testat på laxen .. men ingen favorit --Gorgonzola bara som sås till fisk ..Synd på maken din -- med laxenäter fisk alltför sällan - nog för jag tycker om de men gillar kött mera ..men nu finns de lax hemma 3 gånger tillHar annars en fantastisk fin å högklassisk fiskaffär här i staden -Men har inte varit där sen i somras ... den gången blev det gös ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sälta Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Jag åt precis middag. Enkelt gott och LCHF. Och jag blev rejält mätt. ICA Säljer färdiga kötträtter man kallar "Rätt Enkelt", Biff ala Lindström har jag köpt tidigare och den var klart godkänd. I kväll stekte jag en stor färsk hamburgare med het chili i rapsolja. Till hamburgaren blev det 1/2 burk uppvärmda svarta bönor och som tillbehör (halva tallriken) med Philadelphiaost och gul paprika, tomater, spenatblad och ruccollasallad nedhackat i massor av grekisk fetyoghurt. Hur som helst, enkelt gott och det smakade riktigt bra med det starka kryddade köttet och den milda mjukosten, grönsaker i yoghurt. Synpunkter emotages gärna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Vad innehåller de färdiga rätterna. Byt ut bönorna mot mer fett annars ser det okey ut- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sälta Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Vad innehåller de färdiga rätterna. Byt ut bönorna mot mer fett annars ser det okey ut- De färdiga rätterna är kryddar köttfärs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 De färdiga rätterna är kryddar köttfärs. Ja men det säger inte vad det är för innehåll Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.