Jump to content

Tarahumara-indianernas hemlighet


bullen344

Recommended Posts

Intressant. Förutom fjollet med kolhydrater då. Inte springer de med en tank med sockerlösning på ryggen. :-)

De gör som vi är tänkta att göra: äter det som finns tillgängligt (i deras fall mycket kolhydratrikt om jag har förstått det rätt, en hel del majs och bönor) och har förmågan att utan besvär skifta mellan glukos- och ketondrift. 48.000 kcal är jäkla massa socker om du ska bära med dig kolhydrater (12 kilo rent socker om jag har räknat rätt. Han hade ingen sån ryggsäck med sig när han kutade. :ph34r: ). Mycket enklare att helt enkelt använda reservbränslet som finns lagrat, just för såna tillfällen, i fettcellerna.  :) Personligen gissar jag på att den förmågan till växling är medfödd men att vi sen förstör den med dåliga kolhydrater och ett evärderligt småätande (äta varannan timme, vilken idioti!).

 

Barfota is the shit. Jag provade att börja jogga, först med vanliga skor och sen med fivefingers. Vilken skillnad! Tyvärr var det precis lika ökentrist oavsett skor så jag lade ner projektet men använder dem istället på gymet och när jag dansar zumba och de tjockare fivefingers använder jag så ofta jag kan och alltid när jag ger mig ut i naturen. På sommaren använder jag skor endast av sociala skäl.  :P

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mycket enklare att helt enkelt använda reservbränslet som finns lagrat, just för såna tillfällen, i fettcellerna.  :) Personligen gissar jag på att den förmågan till växling är medfödd men att vi sen förstör den med dåliga kolhydrater och ett evärderligt småätande (äta varannan timme, vilken idioti!).

 

Barfota is the shit.

 

Tack. Så måste det ju vara. Den naturliga och smidiga växlingen mellan olika bränslen pajar av åratal av olämplig kosthållning. För det är svårt att tänka sig att "ursprungsmänniskan" led av omställningsbesvär.

 

Barfota är värsta grejen. Att man ska behöva bli 50 innan man fattar det :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...