Gå till innehåll

[Tips] Storkok


Recommended Posts

Japp, det är så där igen vettni.

 

Tips på storkok?

 

Köttfärsås har på senaste tiden där jag bor blivit ganska dålig, eller så har jag endast haft otur med mina köp. Så det går mer eller mindre bort.

 

 

Behöver olika kycklingrecept.

Fläsk/nötbitar - recept.

 

Och gärna allt annat ni har på lager osv.

 

Tackar.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kycklinglåren är saftigast, stek i smör på lagom värme.. pudra på slutet rikligt med Curry.. men dra då ner på värmen så det inte bränns!

 

Ta upp de färdiga låren, klicka i lite cyrrupasta efter eget tycke, rör runt i det varma smöret, slå på grädde, sjud sakta till en rykande god curryssås.. eventuellt lägger man i låren på slutet för att de skall ta smak.

 

Severa med valfria grönsaker.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grytor överlag är lämpliga och ganska lätta att anpassa till LCHF. Jag förslår att du öppnar en vanlig kokbok och justerar för redningar osv, blir lite kompromissande med vissa ingredienser och konsistens men den rätta smaken brukar vara lätt att få till. Varför inte en kalops, dillkött, portergryta, gulasch eller en lyxig coq au vin. 

 
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grytor överlag är lämpliga och ganska lätta att anpassa till LCHF. Jag förslår att du öppnar en vanlig kokbok och justerar för redningar osv, blir lite kompromissande med vissa ingredienser och konsistens men den rätta smaken brukar vara lätt att få till. Varför inte en kalops, dillkött, portergryta, gulasch eller en lyxig coq au vin. 

 

 

 

Precis vad jag tänkte skriva :) ...detsamma fungerar bra med både kyckling och fisk också..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nåt som går fort att göra, är en thaigryta.

-Ett kilo kycklingfileer, som du skör i småbitar och bryner.

-En stor påse frysta wokgrönsaker

-En påse red curry spice mix

-Två förpackningar kokosgrädde

Mixa

Klart!!

Allt tar ca 15 min.

Till de andra kokar jag ekologiskt jasminråris ( tar lite längre tid)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Köp hel kyckling koka flera stycken med lök morötter eller vad du gillar sila buljongen frys i istärningspåsar rensa kycklingen från ben. Gör sedan olika såser tex paprika curry grönpeppar svampsås smaksätt med buljongen. Fläskkarre stekt i stekpåse sköter sig själv ta vara på spadet som från kycklingen.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tips för grytor som kräver lång koktid.

Hacka grönsaker på kvällen, släng kött och grönsaker + vatten i en gryta och in i ugnen på 80-120 grader och låt stå under dagen medans man är på jobbet.

När man kommer hem:

sila bort buljonggrönsakerna, reducera ner buljongen och späd med grädde.

Går att använda till grytor eller soppor. Perfekt när små barn gör det svårt att laga mat som måste gå fort.

 

Ett snabbt långkok!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men det var väl inte långkok, som TS efterfrågade, utan storkok.

Gör detta inlägg, eftersom jag själv är intresserad av olika recept på rätter som räcker lääääänge.

Så man kan inte göra storkok bara för att det kokar lääääänge? :huh:  Det är ju en del av vitsen med långkok att göra upp en ordentlig mängd som räcker, gör ju knappast ett långkok för en portion...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så man kan inte göra storkok bara för att det kokar lääääänge? :huh:  Det är ju en del av vitsen med långkok att göra upp en ordentlig mängd som räcker, gör ju knappast ett långkok för en portion...

Nej, långkok är inte=storkok.

När jag slänger i ett fläsklägg i grytan.......kokar i minst två timmar....så räcker det endast till mig ;)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej, långkok är inte=storkok.

När jag slänger i ett fläsklägg i grytan.......kokar i minst två timmar....så räcker det endast till mig ;)

Detta känns som en rätt löjlig diskussion, jag ville bara bidra med två recept jag själv gör som varar länge. Sen hur stor mängd du vill göra är helt och hållet upp till dig.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta känns som en rätt löjlig diskussion, jag ville bara bidra med två recept jag själv gör som varar länge. Sen hur stor mängd du vill göra är helt och hållet upp till dig.

Försökte få med lite humor där.....men det var tydligen inte på sin plats :(

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Brukar köpa stora bitar av nötbog/högrev/ el fransyska när det är prisvärt -
Kokar de oftast bara rent grundsrecept med salt & peppar , massa gul lök , knippe lagerblad..
Portionsfryser med buljongen ..
sen smaksätter allt i vad jag blir sugen på ..
pepparrot / bacon & svamp / ajvar & vitlök / harissa / mera lagerblad & kryddpeppar / ja bara fantasin sätter stopp
**
angående kyckling  - redan fryst tillagad kyckling tycker jag kan bli trist vid uppvärmning .. färska delar att rekommendera ..

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...