Fnutt Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Jag har bakat det här vansinnigt goda brödet några gånger: http://www.jillsmat.se/artiklar/jill-goda-glutenfria-lchf-formfrobrod/ Hittills så har jag bytt ut paranötterna mot hasselnötter, eftersom det är det som jag har haft hemma i skåpet. Men igår när jag handlade fann jag paranötter, och idag har jag för första gången bakat helt enligt originalrecepter. Döm av min förvåning när jag skivar upp brödet och inser att det är grönfläckigt. Eftersom paranötterna är den enda förändringen jag gjort, så måste det vara dessa som har blivit gröna. Voffo blire på detta viset? Förresten, en förändring till. Jag bakade med bikarbonat istället för bakpulver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Jag fortsatte googla en stund, och fann lösningen på den här sidan: http://www.spisa.nu/3.11272/varufakta/solrosfro/ "Solrosfrön blir ibland gröna när de används i bröd som innehåller bikarbonat/hjorthornssalt. Emellertid är det ofarligt och uppträder inte när man använder jäst. " 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almelia Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Solrosfrön blir alltid gröna när jag gräddar mina bröd trots att jag använder jäst och inte bikarbonat/hjorthornssalt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Gött.. då blir de pistagenötter? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.