Per Wikholm Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Visst är det fascinerande att USA nu är på god väg att införa ett totalförbud mot transfetter medan svenska Livsmedelsverket vägrar göra något liknande, trots riksdagsbeslut. http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10338/USA-pa-vag-att-forbjuda-transfetter-men-svenska-Livsmedelsverket-stretar-emot.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 SLV är alltid sist på banan och värnar dessutom alltid mer om industriintressen än om oss konsumenter Sist vad gäller transfetter Sist att uppgradera rek om D-vitamin Säkerligen blir man även sist med att inse/erkänna att mättat fett är harmlöst också inte minst för att man målat in sig i ett hörn i den svenska debatten 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Ska bli spännande att se om mitt hemland vågar följa efter elller om man kommer hänvisa till individuell frihet (pah, i Europas mest kamera-övervakande land) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Även CNN var före med en blänkare i går om FDA ca 15 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Innebär detta då att även animaliska produkter kommer att förbjudas, då även kött och mejeriprodukter innehåller transfett? Nä just ja, jag glömde ju att dessa transfetter är nyttiga! The unavoidable presence of trans fats in typical dietsThe majority of trans fat in foods is industrially produced through the partial hydrogenation of vegetable oils. However, small amounts of trans fats (generally 2-5% of the fat content) are naturally present in dairy products and in meat from cows, sheep and other ruminants, and the trans fat content of lamb may be as high as 8%. These trans fats are formed through bio-hydrogenation, that is, bacterial transformation of monounsaturated and polyunsaturated fats in the animals' digestive tracts. It is also difficult to avoid the formation of very small amounts of trans fats (0.2-1% of total fat) during the refining of vegetable oils or when using oils for deep frying at high temperatures over long periods.http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/nutrition/gras-trans-fats/tf-ge/tf-gt_rep-rap-eng.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 SLV är alltid sist på banan och värnar dessutom alltid mer om industriintressen än om oss konsumenter Sist vad gäller transfetter Sist att uppgradera rek om D-vitamin Säkerligen blir man även sist med att inse/erkänna att mättat fett är harmlöst också inte minst för att man målat in sig i ett hörn i den svenska debatten Sist vad gäller att försöka begränsa halten akrylamid i livsmedel, till skillnad från Finland. När larmet kom om höga halter akrylamid i bl.a. potatischips menade SLV att det ju var så låga halter i en portion. Minns inte vad de ansåg vara 1 portion, men tror det var 40 gram. Haha, vem äter bara 40 gram chips om man köpt en jättepåse? Känner inte någon som får påsen att räcka i flera dagar, utan den äts upp på en och samma kväll (s.k. "fredagsmys"). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanKarl Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Tur att inte USA är på väg att förbjuda Sverige... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.