Jump to content

[Tips] Mellanmål utan ägg


margaretha

Recommended Posts

Behöver du äta mellanmål? Om du äter tillräcklig med fett i huvudmåltiderna bör du inte behöva mellanmål. 

Men några förslag:

Nötter

ost (hårdost, brie, feta..fullfeta sorter)

Rullar med ost (eller ost+skinka) med smör/bregott i

Pålägg du gillar: salami (kolla KH-innehållet!), skinka....

Kycklingkött eller annat kallt tillagad kött

Köttbullar, frikadeller, pannbiffar som kan ätas kalla.

Till allt kan du ha med majonäs (innehåller visserligen ägg, men kanske det funkar?)

Fet jogurt....smetana, creme fraiche...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Är det så att du behöver nåt att knapra på eftersom alla andra äter, men ändå inte är särskilt hungrig kan du ju ha gurkstavar, rädisor, minitomater etc. OK att du inte äter så mycket grönsaker men minitomater är ju nästan godis tycker jag :-)

 

För att stilla hunger kan du förutom ovan ha oliver eller champinjonhattar fyllda med pesto eller tapenade.

Baka frökex och lägg en god ost på

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar men jag har aldrig hittat frökexresept utan ägg. Mini tomater är som godis för mig höjer blodsockret jag har typ 2 diabetes därför mår mitt blodsocker bäst om jag inte äter för stora måltider utan flera lite mindre. Har provat 2 måltider om dan men förmodligen blir det för mycke protein på en gång. Äter jag 4 ggr om håller blodsockret lägre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det fröknäcke jag gör är utan ägg, bara 3 dl frön (tex solros, lin och sesamfrön), 0.5 dl kokosolja, 2.5 dl vatten och 1 msk fiberhusk.

 

Mitt mellanmål är faktiskt kall pannbiff (med kycklinglever i :P ). Och té med lite pressad lime, skivad ingefära och kokosolja.

Link to comment
Share on other sites

Fröknäckerecept utan ägg:

 

Från Cecilia Folkesson:

 

OM MIGFröknäcke LCHF / Paleo

Receptet nedan är för 1 plåt.

Fröknäcke 
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl hett vatten

Garnering
Flingsalt
Pumpakärnor

Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.

 

 

Ett anant recept, kommer inte ihåg källan:

200 g solrosfrön

1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön

2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten

1/2 dl vallmofrön
Flingsalt 

Gör så här 
1.Sätt ugnen på 160 varmluft.
2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
4.Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar.

 

 

Har någon nämnt avocado som mellanmål?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...