Vicious Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Hejsan alla lchfare. Jag har en fråga. Jag har nu börjat med lchf sedan 2 veckor tillbaka, hittills har det fungerat för mig. Minskat sötsug och inte lika allvarlig hunger. Nu är det så att jag enbart äter fisk och fågel, ingenting annat i köttväg. I praktiken blir det oftast tonfisk/lax/kyckling/ägg. Det jag undrar är om dessa animaliska produkter är tillräckliga för mig att långsiktigt äta lchf på? Eller måste man äta fetare köttsorter för att lchf ska fungera optimalt i längden? Med vänlig hälsning, Vicious Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Det går alldeles utmärkt.. och LCHF är inte en köttdiet.. utan det finns de som äter vegetarisk LCHF oxå! Kan avslöja en väl bevarad hemlighet för dig.. Nr1 är att äta riktig mat, våga vägra äta sk matsubstitut.. sen på det så är det rätt vanligt att dra ner radikalt på kolhydraterna, speciellt bröd, pasta socker läsk, mjöl och sådant utan näring och öka på fettet! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Det går alldeles utmärkt tillsätt bara fett smör olivolja kokosfett 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slacktivisten Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Det är inga problem. Man måste inte äta kött om man följer LCHF men en bra fettkälla försvinner som man bör tänka på att ersätta från annat håll. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syro Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Även makrill är bra fet fisk. Gör det lättare för dig och ät gärna av de fetare sorterna. Annars addera fet sås. Kyckling avnjutes inklusive skinn om du tex köper och ugnssteker hel kyckling. Som Zepp säger. LCHF är ingen köttdiet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pygmepuff Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 finns ju massa bra fet fisk. På kycklingen kan du med fördel välja innanlåren som är fetare. Dessutom går det inte att misslyckas med tillagningen, det blir alltid saftigt och gott =DSläng på en avokado på tallriken oxå så har du en bra fettkälla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Låter som en mycket bra kosthållning, nästan idealisk faktisk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Låter som en mycket bra kosthållning, nästan idealisk faktisk! Det är naturligtvis helt OK med fisk och kyckling, men vad är det för fel på s k rött kött? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 ^Jag vet en kvinna som är allergisk för kött men som kan äta fisk. Fågel kanske också går. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Det är naturligtvis helt OK med fisk och kyckling, men vad är det för fel på s k rött kött? Nä, det är inget fel med rött kött. Men om man av någon anledning inte vill eller kan äta det så går det utmärkt ändå. Man kan säkert äta bra som ovovegetarian också. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Om du äter fågel kan jag verkligen rekommendera anka. Mycket fett och bröstet är ett av de godaste kötten tycker jag. Köp gärna en hel anka och tag till vara på det övriga fettet samt skrov (till buljong). bröstfilén finns ju givetvis att köpa separat, oftast fryst. Gott skivat varmt som kallt. Serveras bäst som rosastekt (obs, ej hel anka som skall genomstekas) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akewah Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Tack för det tipset Jäderås! Jag gillar fågel men har betänkligheter mot den massproducerade kycklingen som finns i min vanliga affär. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Leta efter Bösarps kyckling! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Leta efter Bösarps kyckling! Heter det inte Bosarp eller är det jag som läst fel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Eh.. det hette visst så! http://www.bosarpkyckling.se/har-finns-vi/ Skitgod.. men oxå skitdyr! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Eh.. det hette visst så! http://www.bosarpkyckling.se/har-finns-vi/ Skitgod.. men oxå skitdyr! Men så stor att den räcker en hel vecka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post akewah Posted November 9, 2013 Popular Post Share Posted November 9, 2013 Bosarpskyckling är inte dyr! Det är den vanliga som är snuskigt odyr! Sån mat ska man inte äta, maten lever inte men har ett förflutet! Även fjäderfän måste ha rätt till ett anständigt liv! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Håller med.. och matpriserna har halverats på 30 år.. samtidigt som kostnaden för att producera riktig mat har stigit! Såå.. mat kostar skjortan.. matsubstitut kan man få för halva priset! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Tack för det tipset Jäderås! Jag gillar fågel men har betänkligheter mot den massproducerade kycklingen som finns i min vanliga affär. Ja, håller med. Vad de gäller anka så har jag inte lyckats hitta någon ekologisk tyvärr. Kanske någon som vet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Arne kanske Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vicious Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Jag tackar alla fina medlemmar för alla tips Jag har nu hittat en frukost/lunch favorit: Ostrullar med rökt kalkon och bregott. HUR gott som helst. Använder lagrad svecia 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Bosarpskyckling är inte dyr! Det är den vanliga som är snuskigt odyr! Sån mat ska man inte äta, maten lever inte men har ett förflutet! Även fjäderfän måste ha rätt till ett anständigt liv! Vilken är "den vanliga"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Hejsan alla lchfare. Jag har en fråga. Jag har nu börjat med lchf sedan 2 veckor tillbaka, hittills har det fungerat för mig. Minskat sötsug och inte lika allvarlig hunger. Nu är det så att jag enbart äter fisk och fågel, ingenting annat i köttväg. I praktiken blir det oftast tonfisk/lax/kyckling/ägg. Det jag undrar är om dessa animaliska produkter är tillräckliga för mig att långsiktigt äta lchf på? Eller måste man äta fetare köttsorter för att lchf ska fungera optimalt i längden? Med vänlig hälsning, Vicious Man gör klokt i att inte överäta tonfisk. Den innehåller ofta kvicksilver. Äter man den ofta kan man ju åtminstone kolla med producenten hur mycket den innehåller. Kvinnor som tänker skaffa barn bör vara extra försiktiga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akewah Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Vilken är "den vanliga"? Den vanliga är den som skördas med skördemaskin och slaktas industriellt bara några månader gammal. För mig är det kyckling som kostar mindre än 100 kr kilot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Den vanliga är den som skördas med skördemaskin och slaktas industriellt bara några månader gammal. För mig är det kyckling som kostar mindre än 100 kr kilot. Typ Kronkyckling eller? Har inte priserna i huvudet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akewah Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Javisst - typ kronkyckling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.