Jeanette H-H Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Farfar kommer hit på farsdag, som här i Finland är imorgon. Jag har lovat bjuda på lunch med efterrätt. Men nu tryter inspirationen helt vad gäller efterrätten. Han har diabetes typ 2 och är väl förtrogen med teorin bakom LCHF, även om jag inte är helt säker på att han äter så värst strikt sist och slutligen. Efterrätten ska naturligtvis vara diabetesvänlig, inte ha sötingsmedel (använder aldrig sånt), vara lättlagad, men ändå god. Idéer? Huvudrätten är pulled pork (ingen söt version) med stekt surkål. Efterrätten skulle alltså gärna få ha lite färg. Sist bjöd jag på mascarponeost som jag smaksatt med lite vaniljpulver. Lite mera finess skulle det nog får vara den här gången. En möjlighet kunde vara ostbricka. Cholkadmousse är för sött för mig själv, så det vill jag också utesluta. Jeanette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Farfar kommer hit på farsdag, som här i Finland är imorgon. Jag har lovat bjuda på lunch med efterrätt. Men nu tryter inspirationen helt vad gäller efterrätten. Han har diabetes typ 2 och är väl förtrogen med teorin bakom LCHF, även om jag inte är helt säker på att han äter så värst strikt sist och slutligen. Efterrätten ska naturligtvis vara diabetesvänlig, inte ha sötingsmedel (använder aldrig sånt), vara lättlagad, men ändå god. Idéer? Huvudrätten är pulled pork (ingen söt version) med stekt surkål. Efterrätten skulle alltså gärna få ha lite färg. Sist bjöd jag på mascarponeost som jag smaksatt med lite vaniljpulver. Lite mera finess skulle det nog får vara den här gången. En möjlighet kunde vara ostbricka. Cholkadmousse är för sött för mig själv, så det vill jag också utesluta. Jeanette En osötad Pannacotta med saffran tycker jag är gott. Den blir gul och fin av saffranet 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted November 9, 2013 Author Share Posted November 9, 2013 http://vardagfest.blogspot.com/2013/01/saffranspannacotta-med-hallonspegel.html?m=1 Bra idé syster! Tänkte prova ovanstående med blåbär. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honung Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Ett tips till: min farfar älskade hemgjort äppelmos, osötat. Häller man vispgrädde på så blir det en härlig efterrätt. Jag har testat mitt blodsocker efter äppelefterrätter (typ varma äpplen med kanel och grädde) och det brukar inte stiga, men det är ju naturligtvis individuellt. Jag är inte diabetiker men väldigt "blodsockerkänslig". 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurdur Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Ett tips till: min farfar älskade hemgjort äppelmos, osötat. Häller man vispgrädde på så blir det en härlig efterrätt. Jag har testat mitt blodsocker efter äppelefterrätter (typ varma äpplen med kanel och grädde) och det brukar inte stiga, men det är ju naturligtvis individuellt. Jag är inte diabetiker men väldigt "blodsockerkänslig". Ja, för den som tycker att äpplen är okej så kan smörstekta klyftor med kanel och vispad grädde bli en enkel men god efterrätt! Kanske med lite vaniljpulver i grädden, och några hackade nötter till. Enkelt och fräscht. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 Det blev pannacotta med saffran och blåbär. Men nästa gång provar jag kardemumma istället för saffran. Det blev så "ovan smak" för mig och barnen. Men farfar och min man var nöjda. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.