ingesmal Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Finns det någon som har ett recept på lasagne som inte innehåller plattorna, men gärna något substitut, DOCK ej zuchini eller aubergine, för det är inte gott, har testat, auberginen blir som ett tjockt snor och oaptitligt, så även zuchini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Har inte provat själv ännu, eftersom rotfrukten är så nyupptäckt för mej, men jag skulle rekommendera rättika. Gjorde rättikagratäng till steken igår och det var bara en höjdare. Tror att rättika går använda till allt. Har läst att det kan bli vattnigt, men jag förkokade den först till gratängen och hade ost i såsen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 de finns ju lchf-pasta som man gör på färskost, ägg och fiberhusk. Lite pyssel med det men det blir rätt gott. Och de kan du ju med fördel forma till lasangeplattor. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurdur Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 ett tjockt snor och oaptitligt Har du övervägt möjligheten att tillaga grönsakerna så att du inte får nämnda effekt? Jag skivar äggplantan jättetunt och steker den i smör/olivolja med salt tills den fått färg och blivit kripsig, som chips. Otroligt gott, tunt, smakrikt och krispigt och inte på något sätt "ett tjockt oaptitligt snor". Du får det att låta som om du lagt i tjocka, råa, vattniga skivor av grönsakerna, och då blir det nog inget vidare gott... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Jag brukar använda det här receptet: http://www.lchfgourmet.se/lchf-gratang-mos-tillbehor/lchf-pasta-/. Jag fördelar smeten på två plåtar, ett bakplåtspapper under smeten på varje plåt och ett över smeten medans de gräddas, jag kavlar lite på det övre pappret så smeten blir jämt fördelad över plåten, använder varmluftsugn så båda plåtarna kan åka in i ugnen samtidigt. När de är klara efter tio minuter i ugnen låter jag dem svalna lite innan jag drar av det över pappret och skär i lagom stora plattor. Jag tycker inte det är så krångligt. Jag gör plattorna samtidigt som köttfärssåsen kokar till sig. Det funkar bra och är mycket uppskattat av lasagnefantasten i familjen. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ingesmal Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 jag stekte på dom i smör, stod inte hur länge dessa skulle stekas i receptet, dom stektes gyllenbruna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.