Jump to content

MidjAnn

Recommended Posts

Sv D har provat paracetamol i en vecka och levervärdena mättes. Experimentet fick avbrytas, "poängen var gjord". Läs denna intressanta artikel.

 

Om paracetamol påverkar levervärden till denna grad undrar man hur det samverkar med bördan av socker? Vad säger ni som har ev. erfarenheter av både mycket paracetamol och lchf? Några iakttagelser?

Link to comment
Share on other sites

Jag har ätit stora mängder paracetamol ihop med nsaid och paraflex under många år. Levervärde har kollats då och då men ingen påverkan. ytor knappast socker inverkar på just det, mer än att ev värk kanske inte blir bättre av det direkt. Ingen smärtstillande medicin är snäll, man får väga nytta mot ev risker helt enkelt. Sen tycker jag själv átt paracetamol i sig självt är värdelös smärtstillare, men fungerar för att boosta med andra preparat.

Artikeln är från 2010 och det verkar som det stannade vid den? Hittar inget mer skrivet om det. Det mest tragiska är väl ungdomar som försöker ta livet av sig med det och kanske lyckas efter en period med svåra smärtor när levern gett upp helt :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...