Jump to content

The Gluten Summit


HälsaSomLivsstil
 Share

Recommended Posts

Har du lyssnat på Fasano än?

Har precis börjat lyssna, ska bli intressant...

 

Han pratar också om dysfunctional  HLD. Undrar om det är oxiderat HDL? Han säger att MPO (myeloperoxidase) är en markör för dysfunktionellt HDL.

Hhm, dysfunctional HDL har jag aldrig hört tidigare, undrar också om han menar oxiderat HDL?

Link to comment
Share on other sites

 

Lyssnade precis på Natasha Campbell-McBride. Väldigt intressant om hur man genom att läka magen kan motverka autoimmuna sjukdomar.

 

 

Ja hon var riktigt bra. Men lite trött att lyssna på en dietist (efter Natasha i listan) med en gnällig amerikanska. Ser framemot Prof Hadjivassiliou

Link to comment
Share on other sites

Jäklar missat de första dagarna!!! Tog fel på datumet - tydde 11-17 till att det började nov den 17:e!

Har försökt lyssna på gårdagens intervjuoffer lyckas inte få fram delgeddes och Keetch har ni lyckats lyssna?

De andra två var intressanta! Verkligen kul med deras olika infallsvinklar!

Ni tror inte man kan hitta de missade någon annanstans?

Link to comment
Share on other sites

Jäklar missat de första dagarna!!! Tog fel på datumet - tydde 11-17 till att det började nov den 17:e!

Har försökt lyssna på gårdagens intervjuoffer lyckas inte få fram delgeddes och Keetch har ni lyckats lyssna?

De andra två var intressanta! Verkligen kul med deras olika infallsvinklar!

Ni tror inte man kan hitta de missade någon annanstans?

Verkar som man kan köpa dessa, annars vet jag inte. Liz Lipski kommer i repris den 18e, hade hoppats på Campbell McBride.

http://theglutensummit.com/schedule/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Av gårdagens var Noras bäst. Peter Osborne nämnde att han såg störst effekt på autoimmuna sjukdomar med glutenfri diet, d-vitamin och, intressant nog, fasta/kalorireduktion. Jag har provat 5:2 i ett par veckor och känt mig bättre så kanske det ligger något i det (svårt att veta då jag oftast gör flera förändringar på en gång).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lyssnat på Jeffrey Smith om GMOGRÖDOR. Mkt intressant och väldigt skrämmande! D Minich var tänkvärd, tycker jag. Loren Cordain lyssnade jag på igår kväll i sängen och minns inte så mkt av vad han sa....D Amien, psykiater var intressant.

Kul med deras olika infallsvinklar! Sayer Ji var trevlig, han pratade om en hemsida som lät intressant. Trots att de upprepade namnet många ggr har jag ingen aning längre vad länken var! Har någon bättre minne och kan skriva adressen här?

Link to comment
Share on other sites

Lyssnat på Jeffrey Smith om GMOGRÖDOR. Mkt intressant och väldigt skrämmande! D Minich var tänkvärd, tycker jag. Loren Cordain lyssnade jag på igår kväll i sängen och minns inte så mkt av vad han sa....D Amien, psykiater var intressant.

Kul med deras olika infallsvinklar! Sayer Ji var trevlig, han pratade om en hemsida som lät intressant. Trots att de upprepade namnet många ggr har jag ingen aning längre vad länken var! Har någon bättre minne och kan skriva adressen här?

Tror du menar greenmedinfo - http://www.greenmedinfo.com/  Tyckte Loren Cordain var jätteintressant i synnerhet om glycocylax (endotel barriär) och påverkan av lektiner.

Link to comment
Share on other sites

Jag lyssnade också på henne och jag svär att mitt hjärta slog dubbelslag. Hon beskriver hur det börjar, hos barn: atopiska excem, ont i magen som kommer och går, huvudvärk. Senare kommer andra besvär, i mitt fall migrän, oro, koncentrationssvårigheter, depression och en mage som inte tålde stress. Sen gick det fortsatt utför för mig.

 

Tills jag hamnade i LCHF och därigenom slutade äta spannmål. Jag ser att mina halvvuxna barn har ärvt mina anlag men tyvärr har jag inte upptäckt sambanden förrän nu på senare år och min man är inte helt övertygad, ännu, så jag kan inte påverka så himla mycket vad de äter.  :huh: De börjar däremot, extremt motvilligt, se sambanden själva i sitt ätande och mående så vem vet vad framtiden bär i sitt sköte.  ;)

 

De har ju sett hur deras trötta, feta, ledsna och stressade mamma nu är lugn som en filbunke, energisk, irriterande glad, pigg och normalviktig efter en dramatisk kostomläggning.  :wub:

 

Känner igen allt i din historia, för min del får jag lägga till extremt nappberonde förmodlingen pga väldiga magsmärtor, oändligt många öroninflammationer (Natsha skriver om "glue ear") och matallergier. Natasha öppnade ögonen på mig med, tråkigt att det tog 48 år att förstå ... nu håller jag bara tummarna för att mina tarmar inte har några permanenta oläkbara gluten-skador. Min vuxna dotter har inget val, så länge hon bor hemma kommer inga glutenprodukter över tröskeln. Hon har förstått den hårda vägen, ett par veckors glutenfrihet och sedan en pizza och sedan helevetets alla mag-plågor.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Fasano anser att ökningen i autoimmuna sjukdommar sammanfaller med introduktionen av antibiotika.

Om man sedan slår samman ovanstående med det som Natasha (GAPS) sa i sin presentation så kan man dra slutsatsen att autoimmuna sjukdomar är ett resultat av att mage och tarm tar stryk och börjar läcka av olika anledningar (ex. antibiotika) som då gör att immunförsvaret måste ta hand om främmande organismer i blodet. 

 

Kommer ihåg att Natasha sa att om man plockar bort de ämnen som irriterar och sedan läker tarmen så kommer också immunresponsen att minska eftersom de organismer som tar sig in i blodet är de som fortsätter att driva på den autoimmuna sjukdomen.

 

Hippocrates visste vad han snackade om när han yttrade orden: "All disease begins in the gut." ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Fasano säger även att autoimmuniter är en konsekvens av tre saker: gener, yttre miljö och maghälsan. Indirekt föreslår han att man kan försöka behandla autoimmunitet genom att läka magen, som är just det ställe i kroppen där gener och yttre miljö möts. Troligtvis är det därför personer med autoimmuna sjukdomar behöver vara så försiktiga med spannmål, mjölk, baljväxter, potatisväxter och nötter, även om de i sig kanske inte är orsak till autoimmuniteten (gluten är dock orsaken vid celiaki).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...