nybörjareochdiabetiker Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Idag blev jag bjuden på middag borta och då på kycklingsoppa som kokats från scratch med rotfrukter i buljonger. Jag åt inga rotfrukter utan bara buljongen med någon klick bregott samt en skvätt 40% vispgrädde. Jag undrar om någon har ett humm om hur mycket kolhydrater själva buljongen kan ha innehållit från rotfrukterna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Enstaka, om ens några. Jag brukar kasta de rotfrukter som kokat med och lägga i nya och koka dem lagom mjuka. Av purjon kokar jag de grova bladen och sen lägger jag det vita av den i buljongen/soppan. Hemkokt buljong är det bästa! Eller hur? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nybörjareochdiabetiker Posted November 19, 2013 Author Share Posted November 19, 2013 Absolut! Soppan var verkligen jättegod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Jag har för mig att Skaldeman skriver det i ett av sia recept att han tar bort rotfrukterna och det då blir minimalt med kolhydrater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Perfekt mat! Tips: När ni putsar kött från senor och annat ni inte vill ha med. Eller när ni mumsat på en helstekt kyckling. Spara putset och kycklingskrovet i frysen. Har ni rotfrukter i kylen som börjar bli trötta, släng in i frysen! När ni har sparat tillräckligt, koka en buljong. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Perfekt mat! Tips: När ni putsar kött från senor och annat ni inte vill ha med. Eller när ni mumsat på en helstekt kyckling. Spara putset och kycklingskrovet i frysen. Har ni rotfrukter i kylen som börjar bli trötta, släng in i frysen! När ni har sparat tillräckligt, koka en buljong. Och räkskal.. Spara i frysen o gör buljong till himmelsk fisksoppa. Det luktar helvete när man fräser upp det, men det är det värt! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.