Jump to content

Recommended Posts

Idag blev jag bjuden på middag borta och då på kycklingsoppa som kokats från scratch med rotfrukter i buljonger. Jag åt inga rotfrukter utan bara buljongen med någon klick bregott samt en skvätt 40% vispgrädde. Jag undrar om någon har ett humm om hur mycket kolhydrater själva buljongen kan ha innehållit från rotfrukterna?

Link to comment
Share on other sites

Perfekt mat!

 

Tips: När ni putsar kött från senor och annat ni inte vill ha med. Eller när ni mumsat på en helstekt kyckling. Spara putset och kycklingskrovet i frysen. Har ni rotfrukter i kylen som börjar bli trötta, släng in i frysen! När ni har sparat tillräckligt, koka en buljong.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Perfekt mat!

 

Tips: När ni putsar kött från senor och annat ni inte vill ha med. Eller när ni mumsat på en helstekt kyckling. Spara putset och kycklingskrovet i frysen. Har ni rotfrukter i kylen som börjar bli trötta, släng in i frysen! När ni har sparat tillräckligt, koka en buljong.

Och räkskal..

Spara i frysen o gör buljong till himmelsk fisksoppa. Det luktar helvete när man fräser upp det, men det är det värt! :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...