Cavegirl IF Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Ibland orkar man bara inte "laga middag" utan vill bara öppna kylen/skafferiet, plocka ut något och nomma i sig. Här kan man också ge tips till enkla saker att ta med sig som "mellanmål" när man är ute i verkligheten och rör sig. Eftersom det lätt blir enformigt vill jag gärna ha tips på nya saker att äta som inte kräver en massa jobb. Jag behöver mer inspiration. Jag bor själv, jobbar heltid + pluggar heltid så ställa sig och fixa mat som tar tid finns inte riktigt på kartan just nu. Min uttjatade lista: Färdigkokta ägg Babybel-ostar Små korvar med hög kötthalt Nötter Bär/frukt (Ja, jag vet, jag är mer Paleo än LCHF så jag äter frukt ibland) Råa grönsaker (Vissa fungerar bra att bara käka som de är eller släpa med till jobbet) Min favorit när det gäller snabb och enkel tillagning är: Omelett med olika fyllningar Hoppas på fler tips från er! PS. Jag har en stavmixer... gissar att den är användbar på något sätt. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 När jag gör köttfärsbiffar gör jag massor och styckfryser. De är perfekta att ha on the go istf macka. Jsg kryddar gärna med inlagda rödbetor och kapris. Sen får du jättesnabb underbar måltid med att ha stekt lök och ett stekt ägg på toppen. Typ parisare fast utan bröd. Köp en karrebit och gör pulled porc. I gryta, lergryta eller stekpåse 7 timmar i 125 grader... OK, tar tid men sköter sej själv. Dela sedan upp köttet i platta portionspåsar i frysen. Tar nolltid att tina då. Fyll t ex tomat eller psprika med en röra av kött och creme fraiche och toppa med ost. In i micron och du har jättegod mat på nolltid. Likaså nötstek. Köp en fransyska och laga till. Sköter sej själv i ugnen. Skiva upp den och frys in i portionspåsar. Använd i stället för bröd, med t ex ost på. Eller bred lite pesto på en skiva. Mums! Portabellohattar med salt, hackade hasselnötter (eller cashew är godare om man inte är så kinkig på kolisarna) och mozzarella. In i ugnen tills osten smält. De är helt OK att äta kalla på tåget istf macka. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Jag gör köttfärsbiffarna också i ugnen. Tar ingen tid då. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 Portabellohattar med salt, hackade hasselnötter (eller cashew är godare om man inte är så kinkig på kolisarna) och mozzarella. In i ugnen tills osten smält. De är helt OK att äta kalla på tåget istf macka. Det här ska jag testa redan idag! Jag har en portabello-hatt liggandes i kylen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Rostade kokosflingor och hallon är snabbaste efterrätten! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Latmat är köttfärs.. vad det blir för rätt är beroende på vad man har hemma! Stekt köttfärs med vad man har hemma går fortare att göra än att värma en Gorby i micron! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurdur Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Jag gör köttfärsbiffarna också i ugnen. Tar ingen tid då. Hur? Försteker du? Gradtal, tid? Recept, tack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Jag gör köttfärsbiffarna också i ugnen. Tar ingen tid då. Jag gör också köttfärsbiffarna i ugnen, mycket enkelt och bekvämt, och man slipper stekos Sigurdur: Ta din vanliga köttfärssmet som du brukar använda, sen är det bara att "plaffa" ut dom som vanligt, efter lite knådande och tillplattning på en plåt. Jag brukar tillaga dem mitt i ugnen på 200 grader i ca en halv timma, brukar kolla en i mitten hur genomstekt den är, och det är väl en liten smaksak hur welldone man vill ha dem 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Hur? Försteker du? Gradtal, tid? Recept, tack Jag blandar med kryddor, grädde och 2 ägg. Blir smeten väldigt lös har jag en gnutta guarmjöl i. Lägger ut biffarna på bakplåtspapper på plåt och in i ugnen. 200 gr 15-20 min beroende på hur tjocka och stora de är. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Hej, ja då har jag ett tips där du kan få användning för din stavmixer! Jag har själv just upptäckt äggmjölk och tycker det är suveränt när man vill få i sig nåt snabbt. 1) Koka vatten. 2) Mixa ägg med fett (jag brukar ta ett ägg, en matsked smält smör och en matsked kokosolja) och kryddor (idag tog jag 2 tsk kakao, 1 tsk kanel och 1 tsk kardemumma). 3) Häll på det heta vattnet och mixa ihop det hela. OBS! Mixa i en hög smal bägare så att det heta vattnet inte skvätter ut. Det blir en mumsig varm och mättande dryck. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 ja då har jag ett tips där du kan få användning för din stavmixer! Jag har själv just upptäckt äggmjölk och tycker det är suveränt när man vill få i sig nåt snabbt. 1) Koka vatten. 2) Mixa ägg med fett (jag brukar ta ett ägg, en matsked smält smör och en matsked kokosolja) och kryddor (idag tog jag 2 tsk kakao, 1 tsk kanel och 1 tsk kardemumma). 3) Häll på det heta vattnet och mixa ihop det hela. OBS! Mixa i en hög smal bägare så att det heta vattnet inte skvätter ut. Det blir en mumsig varm och mättande dryck. Låter spännande! Det ska jag absolut testa. Ungefär hur mycket vatten till ett ägg, 1 msk smör och 1 msk kokosolja? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susanne Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 En snabb och faktiskt förvånande god måltid är den jag kör ibland när jag inte pallar göra mig till: Ett paket tärnad bacon fräses tillsammans med lite hackad lök.Samtidigt koker jag frysta blandgrönsaker i lagom saltat vatten.Häller av vattnet - i med en klick smör och rör om.Grönsakerna på tallrik och baconfräset ovanpå - klart! GOTT! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Låter spännande! Det ska jag absolut testa. Ungefär hur mycket vatten till ett ägg, 1 msk smör och 1 msk kokosolja? Till 1 ägg: 25 gram smör och 1,5 dl vatten. Ha vattnet varmt men inte kokande så att äggen koagulerar . När jag gör detta som t ex frukost blir det med 2 ägg och då dubblas allt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Jag försöker ha färdigstekt köttfärs (ofta tacosmak) eller ännu hellre stekt fläskkarré i skivor i kylen och så serverar jag med färdighackad påssallad och en klick smör. Fungerar rätt bra för mig. Mindre bra för barnen... Så till dem har jag plockmat i form av morot/paprika/gurka/paprika/blomkål i stavar (/buketter) och så köttbullar till det. Sämre med fett trots egenstekta fetare köttbullar men de har jag å andra sidan inte fått med på LCHF-tåget än. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zackarias Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Hur? Försteker du? Gradtal, tid? Recept, tack Älskar köttfärs! Går också att bara blanda ihop smeten o sen platta ut den på en ugnsplåt, tar ingen tid alls:-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Avokado är stapelvara hos mig. I halvor med bara olivolja och flingsalt om man har väldigt bråttom. Med en burk makrill i tomatsås, olivolja och örtsalt (godare än det låter, jag lovar). Om man kan tänka sig färdigköpt skagenröra är Ica Selection den absolut godaste. Stora fasta räkor och god smak. Stora klickar på avokadohalvorna och man håller sig mätt länge! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghanna Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nån som har fler tips på snabblagat? Jag gillar att blanda keso med makrill i tomatsås och ta ett kokt ägg till, den måltiden kör jag flera dar i veckan. Kom igen, inget recept är för enkelt! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Knäck ett ägg försiktigt i var ände och sug 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.