Tjoran Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Ja. Jag köpte Fläskfilé häromdagen. Och fettranden på den smakar riktigt unket. Har det legat för länge eller har djuren matats med dålig mat?För mina tankar går direkt till dom vidriga äggulorna som skapas när hönsen matats med fiskfoder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Jag får ibland slänga hela köttbiten, för att det luktar illa när jag steker det. Ibland luktar det unket och ibland ren urin. BLÄÄÄÄ!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Så illa har det endast varit med fläskfärs jag köpt. Smakar rent unket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Jag kan slå vad om att det är industrikött, där djuren matas med "skit" och är stressade, samt fullmatade med diverse medicin. Jag kommer inte ihåg själv om köttet som luktade illa var ekologiskt......tyvärr. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Ja det var det antagligen. Att det står svenskt innebär inte alltid att det är bra grejer man köper. Men just köttet i sig smakar inget annorlunda, men just fettranden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pygmepuff Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Vart har du köpt köttet? Tycker det är stor skillnad från butik till butik oxå. Tex karré från citygross är jättegott. Men willys karré smakar INTE gott, så pass illa att vi slutat handla karré där, annat kött de har är ok men just karrén, blä! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Spara, tror jag. ICA skulle jag tro men kan inte svära på det. Ica har aldrig haft bra kött i min mening. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Ja det var det antagligen. Att det står svenskt innebär inte alltid att det är bra grejer man köper. Men just köttet i sig smakar inget annorlunda, men just fettranden. Underligt att fettet smakar illa, men inte köttet. Undrar då vad som lagras i fettet, men inte i köttet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gladan Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Kan ha varit en okasttrerad gris och det du känner är galtlukt. Det mesta av "galtsmaken" finns i fettet. Det är därför man kastrerar grisar. Fast det ska man ju inte få göra mer, för det är ju synd om grisarna.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Djur som föds upp på kraftfoder ger ett kött med mycket omega 6 som har väldigt lätt för att härskna, och ger även ohärsket en annan smak. Djur ska gå fritt och hitta sin egen mat då blir de friska och ger gott kött och fett. Scan har nåt de kallar Rapsgris den tror jag ger precis det här problemet. Jag köper bara kravgris och aldrig dansk gris men inte ens krav tror jag garanterar att djuren inte får foder bara att fodret också är krav. Än så länge har jag inte blivit besviken på någon kravgris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 På tal om griskött, så minns jag när min mamma stekte fläskkotletter till middag. Det DOFTADE ljuvligt i hela innergården. Hon stekte alltid några extra, för vi fick konstigt nog besök just då Så luktar det aldrig nu, utan det är helt vanligt matos, eller det äckliga som gör att jag slänger köttet i soporna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Köttet var gammalt, alternativt felaktigt hanterat.. så enkelt är det! Härsket fett altså.. smakar apa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Ja sannerligen, nästa gång ska jag testa riktig fläskfilé och inte fläskytter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyx-LCHF Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Är man ute efter fettränder som smakar gott, så bör man välja gräsbeteskött. Även ekologiska grisar är oftast uppfödda på spannmål, vilket inte ger den riktigt goda smaken på fettet. Väljer man konventionellt producerat kött, så lär inte chanserna vara så stora att varken kött eller fett ska kunna smaka bra, tyvärr. Oavsett vilket djur man än väljer... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Intressant, för nötkött har jag aldrig stött på som smakar skit liksom.Jag får testa bodals kött nästa gång, svindyrt men om det smakar bra har man det ju på svart och vitt i alla fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Ja sannerligen, nästa gång ska jag testa riktig fläskfilé och inte fläskytter. Det var inte möjligtvis en sk "mörad fläskytterfile"? De smakar skit.. och tydligen skall de göra så, de har tryckt i en massa vatten och kemikalier! Hur som helst.. helt oätbart! De smakar mest tvål.. speciellt fettet.. iomed att det delvis omvandlats till just tvål! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 En gång för länge sen, medan jag fortfarande åt sånt, fick vi en pizza med pepperoni som smakade APA. Eller rättare sagt gammal fisk. Förklaringen som vi fick var att det var ett parti där grisarna fått för mycket fiskmjöl för tätt inpå slakten. Angående nötköttet så hade jag aldrig funderat så mycket på det. Inte förrän vi köpte direkt från en bonde. När vi tillagade DET köttet luktade som min barndom. Det gäller det mesta organiskt har jag märkt. Gurkor smakar inget men man har ju vant sig genom åren. Så köper man en organiskt odlad gurka eller äpple eller morot och vips är man 5 år igen och minns att SÅ smakade det förr, sådär MYCKET. Analogin med grodan och det kokande vattnet kommer osökt till sinnes. Omfattningen av lurendrejeriet och kvalitetssänkningen genom de sista 20-30 åren är ofantlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Det var inte möjligtvis en sk "mörad fläskytterfile"? De smakar skit.. och tydligen skall de göra så, de har tryckt i en massa vatten och kemikalier! Hur som helst.. helt oätbart! De smakar mest tvål.. speciellt fettet.. iomed att det delvis omvandlats till just tvål! Det står lättrimmad, har aldrig hört ordet innan. Mörhet såg ut att vara 60%, det var en sådan där cirkel. En gång för länge sen, medan jag fortfarande åt sånt, fick vi en pizza med pepperoni som smakade APA. Eller rättare sagt gammal fisk. Förklaringen som vi fick var att det var ett parti där grisarna fått för mycket fiskmjöl för tätt inpå slakten. Angående nötköttet så hade jag aldrig funderat så mycket på det. Inte förrän vi köpte direkt från en bonde. När vi tillagade DET köttet luktade som min barndom. Det gäller det mesta organiskt har jag märkt. Gurkor smakar inget men man har ju vant sig genom åren. Så köper man en organiskt odlad gurka eller äpple eller morot och vips är man 5 år igen och minns att SÅ smakade det förr, sådär MYCKET. Analogin med grodan och det kokande vattnet kommer osökt till sinnes. Omfattningen av lurendrejeriet och kvalitetssänkningen genom de sista 20-30 åren är ofantlig. Önskar att man hade en tidsmaskin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Jadu.. sen när har man behövt möra och lättrimma fläskytterfile.. den är eftertraktad iomed att det redan är en av de möraste bitarna! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ganymedes Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Analogin med grodan och det kokande vattnet kommer osökt till sinnes. Tyvärr så är uppfattningen att grodan inte märker att vattnet blir varmare en myt. Vi människor är mycket mer anpassningsbara än vad en groda är. På alla sätt och vis. The legend is entirely incorrect! The "critical thermal maxima" of many species of frogs have been determined by several investigators. In this procedure, the water in which a frog is submerged is heated gradually at about 2 degrees Fahrenheit per minute. As the temperature of the water is gradually increased, the frog will eventually become more and more active in attempts to escape the heated water. If the container size and opening allow the frog to jump out, it will do so. http://www.faktoider.nu/grodkok.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Jadu.. sen när har man behövt möra och lättrimma fläskytterfile.. den är eftertraktad iomed att det redan är en av de möraste bitarna! Tydligen för att göra den äcklig. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Fettet härsknar fortare än själva köttet -Kvaliten avgörs inte alltid med köpa de dyraste -Fläskkarre´har man väl mången gång tyvärr köpt både billig å dyr - sen den luktat ** gris **å lika illa efter den tillagad -Lukten påminner om pizzahak me dåliga varor -- urk urk urk .. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Ja, alltså. Hur kommer det sig att det blir så lätt skit av griskött? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Bra fråga - Har säkert många svar varför -Men mycket vaccat kött ..De funkar med skölja av och torka torrt / på fläskfilé å oxfiléIgår luktade grisen - karre´n ja kuttade upp på jobbet å la i marinad -absolut ingenting - precis som de ska vara 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Ja, alltså. Hur kommer det sig att det blir så lätt skit av griskött? Har för mig att det är mer fleromättat fett i grisfett än i oxfett och därför härsknar det (oxiderar) det fortare. Ligger kött eller fisk i frysen är min minnesbild att det härsknar fortare om det är saltat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Man blir så förbannat trött... Bra fråga - Har säkert många svar varför -Men mycket vaccat kött ..De funkar med skölja av och torka torrt / på fläskfilé å oxfiléIgår luktade grisen - karre´n ja kuttade upp på jobbet å la i marinad -absolut ingenting - precis som de ska vara Hur torkar man kött idag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Ja menade bara skölja av de å torka torrt med en släng Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.