Gå till innehåll

[Tips] Receptförslag


Recommended Posts

Jag ska ha kalas för ca tretti pers och efterlyser förslag på vad man kan bjuda på till förrätt och efterrätt.

Temat är 1973 (det eminenta år då undertecknad föddes ;) ) så helst ska det va nåt som var hett då.

Till varmrätt blir det chili con carne, med surdegsbröd till för dem som vill ha det. Och billigt rödtjut :)

Förrätten ska helst vara i form av plock, så man kan mingla runt. Till detta (vad det nu blir) sangria, så klart..

Efterrätten blir ju knepig. Helst vill jag att det ska gå att äta LCHF rakt igenom, men det enda jag kommer på som funkar nåt så när är pannacotta. Vilket ju inte är tidstypiskt för oss svennar i alla fall..

Bär och grädde, kanske?

Jag vill helst undvika socker och sötningsmedel, annars hade ananasparfait suttit som gjutet!

 

Förslag emottages tacksamt från alla festprissar därute :D

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efterrätten blir Klara Dessers mintchokladkaka med vispad grädde till :-) Kanongott och alla kan äta den - inget sötningsmedel, men även blandkostare tycker den är god.

Den fanns i Expressens LCHF-bilaga 25/7... ska baka en själv nu till makens födelsedag i morgon.

 

250 g mörk choklad med mintsmak (70%)

150 g smör

5 ägg

1 tsk vaniljpulver

 

hacka chokladen och smält den försiktigt tillsammans med smöret. Rör hela tiden.

Dela äggen. Vispa gulorna fluffiga med vaniljpulver. (Minst 4 minuter) Vispa vitorna till fast skum. Rör samman chokladsmeten först med gulorna och vänd sedan ner vitorna.

Häll i smord springform och grädda 20 min 160 grader

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

http://www.lchfgourmet.se/lchf-plockmat/

http://vardagfest.blogspot.se/2012/01/nyarsmeny-med-lchf-tapas.html

 

Här hittade jag lite plockmat. Något som passar damen? Eftersom du är så chokad ska det ju vara lättlagat också (eller nåt som barnen kan hjälpa till med)

 

Känner man för att vara lite liberalare är ju färska dadlar med ädelost hur gott som helst. Går att äta kalla men blir ännu godare om man låter osten smälta en aning.

Champinjonhattar fyllda med pesto eller tapenade är också en höjdare

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja tack, lättlagat ska det va :)

O helst gå att förbereda nån dag innan.

O helst inte bli så jäkla mycket disk.

(kan man få allt, tro? Brukar grisar flyga ;) )

Tack för tipsen o länkarna.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

en härlig räkcocktail till förrätt (serveras i cocktailglas). Räkröran går göra dagen innan. En fruktsallad (liberal lchf) med vispad grädde och rostade hackade nötter till efterrätt. Man kan sätta sätta några gäster att hacka frukten och vispa grädde, blir alltid lite kul när folk får nått att göra.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Smulpaj har väl funnits i alla tider -
blanda olika bär toppa med kokos + hackade hasselnötter blandat med smör å mandelmjöl / till smulpajsmojja
servera med grädde smaksatt med vaniljpulver :) eller bara grädden -
Förrätt - waldorfsallad
fördel göras dagen före -
skär rotselleri - julienne / tändsticks stora bitar alltså /
slacka den / förväll  alltså / 5 min i kokande vatten - slå av spola kallt
å låt rinna av väl i hålsil/durkslag -
riv granny smith äpple ( bra syra i dessa ) - vispa grädde blanda med majjo - smaka av med s & p
blanda rotselleri , äpple med röran / ska vara kort / rätt fast alltså -
Toppa med hakade valnötter - servera med kallskuret kött / pastrami / kassler / rostbiff / vad plånboken tillåter
30 pers - förrätt
4 stora rotselleri
6-7 äpplen 
2-3 brk majjo
3 - 4 dl grädde
salt peppar efter smak å tycke -
hackade valnötter likaså ...
Du skrev inte om du ska lägga upp / el självservering :) 
Kassler såklart billigast å kan slicas tunt !

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du skrev inte om du ska lägga upp / el självservering :) 

 

Det är för att jag inte har bestämt mig än :)

Det här blir en rätt improviserad historia in i det sista..

Tack!

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ja de rätt gott Waldorf - lite bortglömt att göra den -
utmärkt till grillat på sommaren :) 
fast de klart grilla kan man ju året om ** haha

Man kanske till å me kan byta ut sellerin mot rättika - en tanke som slog mej nu ..
Blir nog till testa ikväll ...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...