plind Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Äter inte strikt LCHF utan får nog i mig 50-100g kolhydrater/dygn i form av grönsaker,bär,havre,hårt bröd. Tränar på gym och konsumerar ganska mycket kött,fisk o fågel. Proteinintaget hamnar nog på bortåt 200g/dygn och fettet på 100-150g. Använder inte mycket mejeriprodukter som ost o mjölk. Funderar på om jag kanske skulle behöva extra kalcium? Äter en hel del nötter,mandlar,frön så magnesiumnivåerna är nog bra. Hur är det med fosforintag och LCHF? Känns som om det blir ganska högt med möjlig försurning som följd. Har börjat få lite problem med ömhet i knäna och ibland oregelbunden hjärtrytm. Skulle kunna ha med mineralbalansen att göra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Det var ingen lätt fråga Nu vet jag inte vad du väger eller så, men vid en första anblick så skulle jag nog försöka att höja fettet lite i relation till proteinerna. Testa även att öka saltintaget och se om du upplever någon förbättring. MEN slår ditt hjärta verkligen ojämnt (och inte bara snabbare) så råder jag dig att uppsöka en läkare och kolla ett EKG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plind Posted December 1, 2013 Author Share Posted December 1, 2013 Det var ingen lätt fråga Nu vet jag inte vad du väger eller så, men vid en första anblick så skulle jag nog försöka att höja fettet lite i relation till proteinerna. Testa även att öka saltintaget och se om du upplever någon förbättring. MEN slår ditt hjärta verkligen ojämnt (och inte bara snabbare) så råder jag dig att uppsöka en läkare och kolla ett EKG. Hej syster Är 186cm o väger 91kg. Pulsförändringen kommer oftast vid sänggåendet eller på spårvagnen hem från jobbet. Hjärtat hoppar över ett slag och startar sedan med ett extra kraftigt slag. Ska jag höja fettet får jag nog kompensera med att minska proteinet lite för att inte komma för högt i energiinnehåll och börja gå upp i vikt. Behöver jag extra kalcium för att balansera magnesium och fosfor? Äter som sagt sparsamt med ost,mjölk o dyl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Hej syster Är 186cm o väger 91kg. Pulsförändringen kommer oftast vid sänggåendet eller på spårvagnen hem från jobbet. Hjärtat hoppar över ett slag och startar sedan med ett extra kraftigt slag. Ska jag höja fettet får jag nog kompensera med att minska proteinet lite för att inte komma för högt i energiinnehåll och börja gå upp i vikt. Behöver jag extra kalcium för att balansera magnesium och fosfor? Äter som sagt sparsamt med ost,mjölk o dyl. Om du äter rejält med grönsaker så tycker jag inte att du ska behöva extra kalcium. D-vitamin kan däremot vara ett värdefullt tillskott. Men det här med mineralnivåer i kroppen är svårt och måste mätas om man med säkerhet ska veta. Men äter man en balanserad kost med fett, protein och grönsaker så ska det nog räcka. De tillskott man oftast inom Lågkolhydratätarna brukar rekommendera är D-vitamin, Magnesium och Omega-3. Äter man mycket rött kött så kan kroppen bli lite surare, men det är oftast spannmålen som tydligen bidrar med den största "försurningen" av kroppen, och man kan känna av det som ledvärk, därför kan reumatiker till exempel uppleva en förbättring om de utesluter rött kött. Vissa rekommenderar ett tillskott på bikarbonat om man misstänker att man är "sur", men jag vet inga doser. Det finns säkert någon här som kan ge dig bättre svar än vad jag gör, men mitt tips är att minska proteinerna något, öka fettmängden, salta lite extra, drick ett par glas vatten extra per dag, ta D-vitamin och möjligen Magnesium och se över hur mycket Omega 3 i förhållande till Omega 6 du får i dig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Ett bra sätt att få i sig kalcium är benbuljong. Nu finns ju stockpots färska buljonger att köpa, kanske det vore något? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Om du äter rejält med grönsaker så tycker jag inte att du ska behöva extra kalcium. D-vitamin kan däremot vara ett värdefullt tillskott. Men det här med mineralnivåer i kroppen är svårt och måste mätas om man med säkerhet ska veta. Men äter man en balanserad kost med fett, protein och grönsaker så ska det nog räcka. De tillskott man oftast inom Lågkolhydratätarna brukar rekommendera är D-vitamin, Magnesium och Omega-3. Äter man mycket rött kött så kan kroppen bli lite surare, men det är oftast spannmålen som tydligen bidrar med den största "försurningen" av kroppen, och man kan känna av det som ledvärk, därför kan reumatiker till exempel uppleva en förbättring om de utesluter rött kött. Vissa rekommenderar ett tillskott på bikarbonat om man misstänker att man är "sur", men jag vet inga doser. Det finns säkert någon här som kan ge dig bättre svar än vad jag gör, men mitt tips är att minska proteinerna något, öka fettmängden, salta lite extra, drick ett par glas vatten extra per dag, ta D-vitamin och möjligen Magnesium och se över hur mycket Omega 3 i förhållande till Omega 6 du får i dig Vilken metod förordar du för att mäta mineralnivån? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plind Posted December 2, 2013 Author Share Posted December 2, 2013 Om du äter rejält med grönsaker så tycker jag inte att du ska behöva extra kalcium. D-vitamin kan däremot vara ett värdefullt tillskott. Men det här med mineralnivåer i kroppen är svårt och måste mätas om man med säkerhet ska veta. Men äter man en balanserad kost med fett, protein och grönsaker så ska det nog räcka. De tillskott man oftast inom Lågkolhydratätarna brukar rekommendera är D-vitamin, Magnesium och Omega-3. Äter man mycket rött kött så kan kroppen bli lite surare, men det är oftast spannmålen som tydligen bidrar med den största "försurningen" av kroppen, och man kan känna av det som ledvärk, därför kan reumatiker till exempel uppleva en förbättring om de utesluter rött kött. Vissa rekommenderar ett tillskott på bikarbonat om man misstänker att man är "sur", men jag vet inga doser. Det finns säkert någon här som kan ge dig bättre svar än vad jag gör, men mitt tips är att minska proteinerna något, öka fettmängden, salta lite extra, drick ett par glas vatten extra per dag, ta D-vitamin och möjligen Magnesium och se över hur mycket Omega 3 i förhållande till Omega 6 du får i dig Utöver vanliga maten tar jag Mivitotal, D-vitamin och Omega-3. Äter dessutom mycket fet fisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Jag gick med krampande bröstrygg i tre jävla år, stundtals kunde jag inte lämna sängen p.g.a. smärtan.Men började med magnesium-kalcium tillskott, och det gick över på en vecka, jag tar tre tabletter om dagen, och om jag börjar få känningar tar jag fyra. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Jag gick med krampande bröstrygg i tre jävla år, stundtals kunde jag inte lämna sängen p.g.a. smärtan. Men började med magnesium-kalcium tillskott, och det gick över på en vecka, jag tar tre tabletter om dagen, och om jag börjar få känningar tar jag fyra. Hur mycket är det av varje i tabletterna? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Jag gick med krampande bröstrygg i tre jävla år, stundtals kunde jag inte lämna sängen p.g.a. smärtan. Men började med magnesium-kalcium tillskott, och det gick över på en vecka, jag tar tre tabletter om dagen, och om jag börjar få känningar tar jag fyra. Mycket intressant det måste jag testa på maken. Vad tar du för sort? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjoran Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Hur mycket är det av varje i tabletterna? Mycket intressant det måste jag testa på maken. Vad tar du för sort? Det är holistics Magnesium-kalcium Magnesium: 80 mg och kalcium 40 mg Därav blir det 80/40 mg. och tre tabletter om dagen, håller det mesta borta, och om känningarna kommer eller det gör ont blir det uppåt fyra tabletter. Och stretcha samtidigt. Har försökt stretcha många gånger innan jag började med magnesium, men musklerna reagerade negativt och stramade åt sig hårdare istället. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.