Jump to content

Autism och ADHD förbättras/botas med glutenfri LCHF


Erik 2
 Share

Recommended Posts

På radion idag berättade de om en man med ADHD, Asperger och Tourettes, som suttit inspärrad på rättspsyk sedan 1999. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5721458

 

För ett tag sen gick en serie om autism på UR, ett avsnitt handlade om Mimmi 4 år.  http://urplay.se/Produkter/174475-Liv-med-autism-En-blick-fran-Mimmi#kommentarer

 

Dessa reportage och många andra berättelser har gjort mig mycket bekymrad och beklämd. De som har dessa diagnoser behandlas felaktigt. De behandlas som om de har grava hjärnskador och sättas på förvaring. Jag är övertygad om att det finns en annan förklaring, men att den är för banal för att vinna gehör hos "etablissemanget", den ger inga forskningsanslag eller priser. Läs kommentarerna på sidan jag länkar till i nästa stycke så står det klart att den här förklaringen fungerar. Ett citat: "Varken barn, ungdomar, inklusive deras föräldrar eller vårt samhälle, har råd att vänta på direktiv från Socialstyrelsen om att anpassad kost/diet i minst 6 månader ger möjligheter till friskare liv - vi måste ge våra barn möjligheter till ett friskare liv NU!"

 

För ett år sedan sände radion ett reportage med professor Charlotte Erlansson-Albertsson vid Lunds universitet. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=233&artikel=5303921

"Hon har i många år forskat om sambandet mellan kosten och psykiska sjukdomar. Men sambandet mellan bröd, mjölkprodukter och autism/ADHD är en relativt ny kunskap. Flera studier i Norge, Danmark och England visar det resultatet. Dessutom är, säger hon, bröd och mjölk beroendeframkallande. När man äter dom livsmedlen bildas "opioida peptider", som påverkar vårt belöningscentra i hjärnan och skapar en sorts beroende."

 

Enligt den här länkade rapporten lyckades man genom diet åstadkomma förbättring hos 2/3 av de testade barnen med ADHD och en viktig iakttagelse var att det inte handlade om att dessa barn var allergiska mot maten man tog bort. "We think that dietary intervention should be considered in all children with ADHD". Man började med en diet bestående av "rice, meat, vegetables, pears, and water, complemented with potatoes, fruits, and wheat" men fick inte riktigt bra effekt förrän man tog bort potatisen, frukten och vetet. http://www.medscape.org/viewarticle/737173

 

Natasha Campbell McBride har skrivit boken Gut and Psychology Syndrome, där hon berättar hur det enligt henne hänger ihop och hur dessa sjukdomar i många fall kan botas genom omläggning av kosten. Hon har bland annat botat sin son. Hennes behandling följer olika steg och i det första steget är födoämnena starkt begränsade. Vissa specifika grönsaker, kött, fisk, och animaliskt fett ingår i den läkande dieten, inget annat. Hon understryker vikten av kolesterolrik föda, omgea 3, probiotika och salt. Inga glutenprodukter tillåtna. 

 

I september kom boken Grain Brain av David Perlmutter ut. Han berättar hur inflammation i kroppen och eller i hjärnan stör hjärnan och hindrar den från att fungera som den ska och det är orsaken bakom dessa sjukdomar. Om man lyckas läka inflammationen får man en förbättring eller t.o.m. bot. För att läka inflammation måste man enligt honom hålla nere insulin och blodsocker, ta bort alla glutenprodukter och få i sig ordentligt med kolesterol. Han tycker att det är hemskt att behandla barn med narkotika preparat.

Han anser att man ska göra följande innan man sätter barn på droger:

1. Testa glutenkänslighet. [ Tyvärr har vi inte tillgång till bra testmetoder i Sverige. Eftersom rapporten ovan understryker att det inte handlar om allergisk intolerans och att de fick bäst effekt först sedan de tagit bort vetet ur kosten borde rådet här istället vara att ta bort gluten, det kansek han skriver nästa gång .. ]

2. Ge ett tillskott av DHA som finns i omega-3.

3. Ge tillskott av goda bakterier, probiotika, tabletter eller flytande. Det ska ha ett så brett spektrum som möjligt dvs det ska innehålla så många olika sorters bakterier (stammar) som möjligt.

4. Öka mängden fett i maten. Minska kraftigt mängden socker, stärkelse, kolhydrater.

5. Se till att ditt barn är fysiskt aktiv minst 45-60 minuter om dagen.

6. D-vitamin tillskott.

http://www.mindbodygreen.com/0-11526/are-drugs-really-the-way-to-go-for-adhd.html

 

 

För mig står det klart att den diet som bland annat hjälper mot diabetes typ2 och fetma också kan hjälpa mot mentala sjukdomstillstånd som ADHD och autism. Med LCHF blir inte bara kroppen frisk och sund utan också knoppen.

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

På radions P1 idag, rapporterades det om lyckade djurförsök.

 

Ny ingång till behandling av autism

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5725150

 

 

"Spektakulärt säger Fredrik Bäckhed, och inte säkert att musförsök går att överföra till människan. Men det är ingen tillfällighet att just tarmfloran sätts i samband med autism, det är nämligen så att det finns en grupp patienter med autism som också har problem med magen, även om den bakomliggande orsaken inte är känd.

I det här försöket med mössen så blev de möss som behandlades med en särskild bakterie av med både magproblemen och de andra symptomen på autism, som vissa ångestsymptom och motoriska problem."

 

"Fredrik Bäckhed, professor i molekylär medicin på Göteborgs universitet, han forskar på tarmbakteriers påverkan på hälsan och säger att det är en bra studie, men att vägen till behandling på patienter är lång."

 

 

Jag tycker det är obegripligt att det ska vara en lång väg till behandling av patienter med probiotika. Probiotika är rimligen det minst farliga man kan ge till någon, goda bakterier är inte en ny drog/kemikalie direkt.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

För er som missade The Gluten Summit finns det chans att följa uppföljande webinar;

We'd planned on having the "Now That You Know, Where Do You Go?" follow-upwebinar to The Gluten Summit ready next week, but my team is still so busy assisting with your orders and questions that we're going to push it back one week. 
 
"NOW THAT YOU KNOW, WHERE DO YOU GO?"
NEW WEBINAR DATES:
DECEMBER 19-22, 2013
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag blir så dålig av vete att jag inte vill prova för att se hur det påverkar andra delar av min kropp än mage och leder.

Men en sak vet jag: jag var alltid en nervös typ, orolig, rädd, splittrad, hade problem med ångest och depressioner. Min PMS var inte att leka med och jag hade ett ganska hetsigt temperament som jag fick jobba med att hålla under kontroll.

Bort med socker och vete, in med mer fetter.

PMS:en är helt borta. Jag är alltid lugn som en filbunke, situationer som hade fått mig att darra av nervös energi rör mig knappt i ryggen; jag ser bara "åhå, problem, okej, vad är lösningen" . Jag har oändligt med överseende i trafiken, jag som alltid kände blodet svalla över alla idioter på vägen för i tiden. Förändringen är fantastisk. 

 

Eftersom jag ibland äter sötsaker utan att något annat händer än lite extra sötsug och/eller lite vätskesamling i kroppen så hyser jag ondsinta misstankar om att det var spannmålen som var mitt stora problem i alla år. Långt innan min mage började protestera. Jag skyr det numera som pesten.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bo Wikland, en läkare som forskat i diagnosticeringsproblematiken för sköldkörtelsjukdom (med artiklar i The Lancet och Läkartidingen), hävdar att Autism och ADHD är symtom för sköldkörtelhormonbrist. Den svenska skolmedicinen missar många miljoner svenskar genom att endast mäta sköldkörtelhormoner i blod. Dessutom lämnar nuvarande syntetiska medicin mycket att önska. Magproblem är mycket vanliga bland sköldkörtelpatienter.

 

Läs mer: http://skoldkortelforeningen.se/pa-gang/foerelaesningar/9-foerelaesningar/86-foerelaesning-med-bw

Link to comment
Share on other sites

Bo Wikland, en läkare som forskat i diagnosticeringsproblematiken för sköldkörtelsjukdom (med artiklar i The Lancet och Läkartidingen), hävdar att Autism och ADHD är symtom för sköldkörtelhormonbrist. Den svenska skolmedicinen missar många miljoner svenskar genom att endast mäta sköldkörtelhormoner i blod. Dessutom lämnar nuvarande syntetiska medicin mycket att önska. Magproblem är mycket vanliga bland sköldkörtelpatienter.

 

Läs mer: http://skoldkortelforeningen.se/pa-gang/foerelaesningar/9-foerelaesningar/86-foerelaesning-med-bw

 

Tack Gunnel, det var mycket intressant läsning. Jag tror det hänger ihop. Det finns en hel del som tyder på att starten på autoimmunitet är den inflammation som orsakas av en av eller kombinationen av gliadin och lektinet agglutenin (WGA) i glutenprodukterna. William Davis, Wheatbelly blog, skriver:

 

"Modern wheat and its various components (alpha gliadins, omega gliadins, glutens, glutenins, amylopectin A, wheat germ agglutinin, alpha amylase inhibitors, and others) trigger an entire range of health conditions."

 

Läs mer här.

http://www.wheatbellyblog.com/2013/10/gliadin-the-universal-human-poison/

 

Och här:

http://www.wheatbellyblog.com/2013/02/celiac-is-not-a-disease/

Autoimmune diseases–The peculiar potential for the gliadin protein of wheat to “unlock” the normal intestinal barriers, allowing foreign antigens access into the bloodstream, is the first step in autoimmunity, the immune system’s misguided effort to eliminate the “intruder,” such as your thyroid gland, colon, small intestine, synovial lining of your joints, skin, thymus, liver, pancreas, even brain.

 

Och här om WGA:

http://www.greenmedinfo.com/page/opening-pandoras-bread-box-critical-role-wheat-lectin-human-disease

 

"WGA has the capability of influencing the gene expression of certain cells, e.g. mitogenic/anti-mitogenic action, and like other lectins associated with autoimmunity, e.g. soy lectin, and viruses like Epstein-Barr virus, WGA may be capable of causing certain cells to exhibit class 2 human leukocyte antigens (HLA-II), which mark them for autoimmune destruction by white blood cells. Since human antibodies to WGA have been shown to cross-react with other proteins, even if WGA does not directly transform the phenotype of our cells into "other," the resulting cross-reactivity of antibodies to WGA with our own cells would nonetheless result in autoimmunity."

 

Artiklar om ADHD på Whetbelly: http://www.wheatbellyblog.com/?s=adhd&searchsubmit.x=0&searchsubmit.y=0

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Som på beställning:

 

Susanne Bejerot, psykiater, leg psykoterapeut och docent vid Karolinska Institutet skriver idag i SVD Under Strecket, kulturdelen sid 8 och 9 om att "Allt fler får diagnosen adhd och autism. Nu visar neurobiologisk forskning att flera psykiska sjukdomar kan bero på en koppling mellan ett stört immunsystem och hjärnans utveckling."

 

"Vår glutenrika kost leder till magtarmproblem hos känsliga individer. Ungefär vart fjärde barn med autismspektrumtillstånd har en tarmvägg med ökad genomsläpplighet och vid både schizofreni och autismspektrumtillstånd är nivåerna av antikroppar mot gluten förhöjda."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...