Gå till innehåll

[Länk] Glutenfria lussebullar


Recommended Posts

Finns det mjöl dom fortfarande är spannmål men där dom tagit bort gluten?

 

Man brukar ju skilja på glutenfritt och naturligt glutenfritt och varför skulle man göra det om allt kom från råvaror som normalt inte innehåller gluten?

 

Tyvärr är glutenfria bakverk inte alltid så hälsosamma. Ofta är det vrålhögt GI och även processade råvaror.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enligt William Davis (Breadbelly) är det minst lika illa med glutenfria substitut som med reguljärt vete vad gäller viktkontroll och

kanske även vad gäller hälsoaspekterna för övrigt

 

Ville jag nu absolut ha lussebullar skulle jag nog istället experimentera med "safe starches" som kokos mandelmjöl rismjöl eller varför inte vanligt havregryn istället

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Utan tvekan är alla mjölsubstitut vad Davis skulle kalla junk charbohydrates och inte vare sig bra eller LCHF. Nu var jag inte ute efter det utan bara glutenfriheten. En gång om året får det bli en bulle.

 

Det finns vetemjöl med väldigt lite gluten, men det finns kvar. Annars finns det mixer på rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, osv. Skräp-kolhydrater javisst men fria från gluten/gliadin/agglutenin.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...