Erik 2 Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Det finns alternativ till gluten. http://www.baka.se/recept/glutenfria-lussebullar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Ursäkta, men vet inte alla att de finns glutenfritt mjöl? Eller är de något speciellt med "sempers glutenfria mix" ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Finns det mjöl dom fortfarande är spannmål men där dom tagit bort gluten? Man brukar ju skilja på glutenfritt och naturligt glutenfritt och varför skulle man göra det om allt kom från råvaror som normalt inte innehåller gluten? Tyvärr är glutenfria bakverk inte alltid så hälsosamma. Ofta är det vrålhögt GI och även processade råvaror. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Enligt William Davis (Breadbelly) är det minst lika illa med glutenfria substitut som med reguljärt vete vad gäller viktkontroll och kanske även vad gäller hälsoaspekterna för övrigt Ville jag nu absolut ha lussebullar skulle jag nog istället experimentera med "safe starches" som kokos mandelmjöl rismjöl eller varför inte vanligt havregryn istället Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 det är ju inte alltid gluten som är problemet med vetemjölet. Det är ju så mycket annat jox i det som människor blir sjuka av. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Utan tvekan är alla mjölsubstitut vad Davis skulle kalla junk charbohydrates och inte vare sig bra eller LCHF. Nu var jag inte ute efter det utan bara glutenfriheten. En gång om året får det bli en bulle. Det finns vetemjöl med väldigt lite gluten, men det finns kvar. Annars finns det mixer på rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, osv. Skräp-kolhydrater javisst men fria från gluten/gliadin/agglutenin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Gjorde glutenfria saffrans muffins med mandelmjöl o lite kokosmjöl som blev kanon (hade nästan ingen sötning) - http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1372 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leia Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Vill rekommendera Birgitta Höglunds mandelsaffranskakor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.