Jump to content

[Länk] Glutenfria lussebullar


Erik 2
 Share

Recommended Posts

Finns det mjöl dom fortfarande är spannmål men där dom tagit bort gluten?

 

Man brukar ju skilja på glutenfritt och naturligt glutenfritt och varför skulle man göra det om allt kom från råvaror som normalt inte innehåller gluten?

 

Tyvärr är glutenfria bakverk inte alltid så hälsosamma. Ofta är det vrålhögt GI och även processade råvaror.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Enligt William Davis (Breadbelly) är det minst lika illa med glutenfria substitut som med reguljärt vete vad gäller viktkontroll och

kanske även vad gäller hälsoaspekterna för övrigt

 

Ville jag nu absolut ha lussebullar skulle jag nog istället experimentera med "safe starches" som kokos mandelmjöl rismjöl eller varför inte vanligt havregryn istället

Link to comment
Share on other sites

Utan tvekan är alla mjölsubstitut vad Davis skulle kalla junk charbohydrates och inte vare sig bra eller LCHF. Nu var jag inte ute efter det utan bara glutenfriheten. En gång om året får det bli en bulle.

 

Det finns vetemjöl med väldigt lite gluten, men det finns kvar. Annars finns det mixer på rismjöl, majsmjöl, potatismjöl, osv. Skräp-kolhydrater javisst men fria från gluten/gliadin/agglutenin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...