Jump to content

Snabbsyrad rödlök


Ti Ti
 Share

Recommended Posts

Minns inte var jag läste det, men skiva en rödlök tunt, lägg i ett glas, häll vitvinsvinäger över så att det täcker, låt stå i kylen över natten.

 

Utan lock, tror jag - jag gjorde en gång misstaget att förbereda en dressing till salladen jag skulle ha till lunch och skivade rödlök tunt, pressade färsk limejuice över och satte på lock. Efter en stund i rumstemperatur formligen exploderade innehållet när jag lossade på locket.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Och mjölksyrning kan väl knappast kallas snabb?

 

Det finns ju en del här som gjort syrning i kanske 3 dagar. Minns inte exakt. Jag är ju lite nyfiken på det men när min sambo köpte kimchi som är snabbsyrade grönsaker så fick han diarré och det får han aldrig någonsin annars. Vanlig surkål tål han hur bra som helst.

 

Jag fick en bra skörd av rödlök i år så jag har en kasse stående här och har funderat på att syra en del. Därav intresset.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...