Bob Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 (Dold agenda: Dela idéer på maträtter) Lunch: Omelett på chroizo, feta och oliver. Middag: Kasslergryta med wook-grönsaker. Gjorde även 3 matlådor på detta, så jag klarar mig till och med onsdag med lunchlådor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanette H-H Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Idag har jag bland annat ätit detta : Kokt älgkalvstunga med broccoli och riven parmesan. Lite god fet ost till. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 jultallrik med bland annat Janson på kålrabbi, blev bättre än väntat. Sedan har jag småätit prinskorvar och köttbullar hela dagen :S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Runesson Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Ostgratinerad köttfärssås med broccoli. Samt massor av experimenterande med ädelostar... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Åt nog bara middag idag, när jag tänker efter - förutom lite vispgrädde och tomatjuice när jag vaknade toktidigt och var hungrig. Körsbärstomater (ekologiska), syrad rödlök, fetaost, grovmalen svartpeppar, örtsalt och lite diverse i vinägern som blev över tillsammans med olivolja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Frukost fettkaffe (som vanligt), sen middag med tacokryddad köttfärs (gräsbetes), hemgjord guacamole, lite CF och en liten pepparkasbiscotti med ädelost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Frukost: En skiva hembakat LCHF- bröd, med smör, salami och ost. Därtill två stora koppar te. Lunch: Rester från gårdagens älgytterfilé, tillsammans med en avokado och några klattar majonnäs. Middag: Ankbröst med grädd- och kantarellsås och "vitkålsris" (finhackad smörfräst vitkål). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meppalottan Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Hmm, jag har bara ätit ett mål mat idag, och fler blir det inte: Lax med, smör feta-och CF-röra + gröna böner. Kaffe har jag druckit två gånger under dagen, med rejäla smörklickar i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slacktivisten Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Frukost: espresso Lunch: baconomelett Middag: Ariams moussaka och en stor bit gul paprika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Frukost: turkisk yoghurt med nötter o hallon Lunch: kycklingsoppa (gräddbaserad) Kvällsmat: två kokta ägg och smörfräst spenat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majabella Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Gårdagens meny: Frukost inget mer än kaffe, försöker köra 16:8 Lunch söndagsmiddagsrester på gräsbetad märgpipa i pepparrotssås (lite fel eftersom såsen är en gräddbomb o jag undviker helst mejerier). Middag färsk kyckling styckad i smådelar friterad i ister med fläsksvålspanering blandad med grillkrydda. Makens favorit, tycker sig vara på KFC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 Tonfiskgryta på tonfisk, lök, vitlök, tomat och creme fraiche till middag. Blev helt OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Jag har förgyllt min kväll med att steka ett kilo flottigt gott fläsk http://traditionalchineserecipes.blogspot.se/2013/03/hong-shao-rou.htmlDock gillar jag rödkokt fläsk med lite chilli bättre, detta var lite tamt (tills jag tillsatte chilllipasta!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Grillat lammspett med hummus och lite hackad gurka o tomat (lite för mycket kolisar i kikärtorna men hummus är min akilleshäl). Jag hade iof vääääldigt mycket olivolja i så de var nog knappt det räknades som hummus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 Ugnsbakat fläsk med alfredo på västerbottenost. Skapligt hög E% fett i den middagen :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meppalottan Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Idag blev det lutfisk med vit sås, gjord på smör, grädde och philladelphiaost, + Möllers torrsenap och gröna ärtor. Mums. Annars har det varit två stora koppar med fettkaffe. Mer mat blir det inte idag. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Två dagar i rad har jag haft absolut noll tid för matlagning och det fanns inget helfärdigt i frysen heller. Då är räddningenen härligt fluffig äggröra med ägg, grädde och salt som hälls i stekpannan och rörs om tills den är precis lagom halvstelnad. I torsdags med knaperstekt bacon till och igår prinskorvar. Idag har dt varit italiensk buffe på jättekalas och jag stod för efterrätten med Marianns kladdkakor pepparkaka med apelsingrädde och saffran med valnötsgrädde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Jag beställde en nöthjärta från gröna gårdar och det visade sig väga 2 kg! Enormt. Så idag gjorde jag köttfärssås och blanda i mald hjärta (inte hela!). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Uovo in purgatorio till efterrätt varma hallon med vispad grädde 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 Middagsplanen är att dela en basturökt falukorv* på längden, gröpa ur en ränna, och fylla den med feta-ost, för att sedan sätta ihop den och linda in allt i bacon och köra i ugnen tills det ser klart ut. Återkommer med recension. * Hittad en med 4g kh/100g. -- Recension -- Grundkonceptet fungerar, och det blev rätt gott. Men det finns fortfarande förbättringsmån. Ett lager av ost under baconet, kanske? Blir till att experimentera. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Fisksoppa från Frejus med saffran vitlök tomater lök creme fraiche och räkor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Favvolunchen för hela arbetsveckan: Nån av matlådorna från frysen - det finns köttfärssås, chili, fiskgryta, korvgryta och köttfärslimpa med fetaost o bacon. På med ett rejält lager riven ost o två minuter i micron. Smask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Thai-inspirerad gryta med bland annat kokosmjölk, räkor och massa thailändska kryddor. Kan rekommendera alla att köpa frysta (färska) limeblad i er asiatiska butik. Mycket bättre än de torkade skräpet i vanliga affären. Mer tips: Färskt citrongräs och ingefära går också bra att förvara i frysen tills nästa exotiska middag 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Frukost: "gröt" av två ägg, en dl grädde o en msk kokosmjöl, kryddad med kardemumma o kanel, toppad med några jordgubbar o lite mjölk Lunch: en tjock skiva julskinka och "långkål" (gräddstuvad grönkål) Kvällsmat: kokta ägg och smörstekt spenat... Igen... Fast med vitlök idag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 En klassiker: Kött och grönsakssoppa, kokt på hemmagjord märgbensbuljong. Hade för övrigt i: nötkött, Morot, rotselleri, blekselleri, lök, vitkål, broccoli-stjälk, svartkål samt kryddor och örter. Härligt mustig och värmande. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batcow Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Lunch: Spenatsoppa med stekt bacon och kokt ägg i Middag: Köttfärs & ostgratäng med pizzasallad på surkål Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meppalottan Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Idag blev det ugnsstekta karrékotletter. Hällde över en röra med grädde, CF, sambal oelek, soja och vitlök.. in i ugnen 90 minuter 175 grader. Till det, så stekte jag vitkålsstrimlor ihop med paprika och lite lök. Smarrigt värre. =O) Till brunch blev det Birgitta Höglunds Fröknäcke med smör, ost och hemgjord majo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostgoten Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Frukost två kokta ägg och smör, kvällsmat karré, champinjoner och gul lök smörstekt med lite... smör. Och kryddor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 provar mejerifri månad, så min biff lindström hade citron och kaprissmör i stället för brun sås. Faktiskt heeelt OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zara Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Frukost: 3 ägg med smör + kaffeMellanmål: äggmjölk (dock utan kokosolja) med kaffe och kakaoLunch: Kycklingsallad med massvis med ostMellanmål: 2 ägg + mer äggmjölkMiddag: Blir troligtvis någon biff med smörstekta grönsakerKvällsmat: Blir troligtvis mer grönsaker i smör samt mer äggmjölk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Experimenterade med mandelpannkakor med lite kokosmjölk i i st f grädde. Tänkte mej crepes, så jag gjorde en röra av kantareller, skinka och lök med kokosgrädde i. Röran var OK, men mandelpannkakor smakar bara efterrätt. Säkert goda med bär och grädde om man är sugen, men inte till mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovis Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Frukost : äggmjölk på 2 ägg och 25g smör. Ny favorit, har aldrig provat tidigare. Lunch : Fläskkotlett med sås av grädde, sambal oelek och soja, sallad. Middag : Omelett på 2 ägg, bacon och ost. Skulle haft avokado till men den glömde jag... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazzi Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Frukost 1 - svart kaffe -Frukost 2 - de samma Lunch Sega wat - etiopisk köttgryta med isberg & vitkålsallad Ikväll blir de köttfärspaj med fetaostsalladDessert - chokladmousse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meppalottan Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Idag blev det ugnsstekt kålrabbistavar med mandelepanerad torsk. Till det blev det currysås på smetana och majo och så oliv-mozzarele-och-parika-sallad. Lunchen var fettkaffe + ett Fröknäcke med smör och ost Ingen mer mat idag, kan jag säga.=O) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Idag stod jag med ett nästintill tomt kylskåp Frysen är full, men den iddes jag inte att titta i. Kände mig trött idag och orkade inte gå och handla, vilket är ett av de tråkigaste vardagssysslorna jag vet. Såååå, låt fantasin flöda Fräste en lök och bacon, tillsatte ett par hg surkål, salt, peppar, kryddpeppar, lagerblad, vitlök och vatten. Lät allt puttra i en halvtimme. När vattnet kokat bort, så tillsatte jag ett par dl smörstekta champinjoner som hade blivit över från gårdagens middag. Det var min middag idag och det var himmelskt överraskande gott! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HälsaSomLivsstil Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Idag blir det hel kyckling gjord i en crock-pot som fått koka tillsammans med palsternacka, lök, vitlök, morot och en massa örter. Till det blir det kokt broccoli och en massa härlig buljong från kycklingen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Idag blir det hel kyckling gjord i en crock-pot som fått koka tillsammans med palsternacka, lök, vitlök, morot och en massa örter. Till det blir det kokt broccoli och en massa härlig buljong från kycklingen. Ring mig när det är klart!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turnipnswede Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Fiskgratäng på torsk i gräslöks-gräddsås med kokta ägg toppad med blomkålsmos! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Lutar åt en bit Meatza (köttfärspizza) och kanske lite pannkakor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Middagen idag blir inget att hänga i julgranen. Det är jag för trött för. Men lunchen var en höjdare. Matlåda från helgens "plattfisk florentine". Det var då inte sjötunga jag hade, men blev gott ändå med sås på vitvin, ost, grädde och muskot på spenatbädd 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Ikväll ska jag frossa och överäta ! Även till frukost och kvällsmat i morgon och kanske också dagen därpå... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Kycklinggryta med grädde o CF, lite japansk soya, röd och gul paprika samt lök och vitlök. Smask Barnen fick ris till. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabe Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Smörkokt torskrygg med citron och vitlök på bladspenatbädd, godare än förväntat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maskros Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Kålpudding! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turnipnswede Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ikväll blir det kyckling i gröncurrysås med broccoli och äggstekt blomkålsris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Igår testade jag något nytt, något jag inte ens läst om tidigare. Tanken bara slog mig då jag fick syn på en burk basilikapesto i skåpet. Jag började med att göra en plåt LCHF-pasta (mixade 4 ägg, 125 gram färskost, 1/2 dl fiberhusk, salt, peppar och oregano. Bredde ut smeten på bakplåtspapper - la även ett bakplåtspapper ovanpå. In i ugnen 12 - 14 minuter på 150 grader). Jag delade "pastaflaket" i två delar och skivade upp mozzarellaost och bredde på peston på den ena delen och la den andra delen ovanpå. Ovanpå det strödde jag riven ost. Sedan in i ugnen igen i cirka 10 minuter på 225 grader. Till det åt vi lite stekta kryddiga korvar med hög kötthalt. Riktigt gott och riktigt mättande! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Igår testade jag något nytt, något jag inte ens läst om tidigare. Tanken bara slog mig då jag fick syn på en burk basilikapesto i skåpet. Jag började med att göra en plåt LCHF-pasta (mixade 4 ägg, 125 gram färskost, 1/2 dl fiberhusk, salt, peppar och oregano. Bredde ut smeten på bakplåtspapper - la även ett bakplåtspapper ovanpå. In i ugnen 12 - 14 minuter på 150 grader). Jag delade "pastaflaket" i två delar och skivade upp mozzarellaost och bredde på peston på den ena delen och la den andra delen ovanpå. Ovanpå det strödde jag riven ost. Sedan in i ugnen igen i cirka 10 minuter på 225 grader. Till det åt vi lite stekta kryddiga korvar med hög kötthalt. Riktigt gott och riktigt mättande! Det där tror jag jag måste prova. Jag får dock inte kalla det pasta, för då kommer maken inte att gilla det. Pasta ska vara the real thin annars får det vara 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Det där tror jag jag måste prova. Jag får dock inte kalla det pasta, för då kommer maken inte att gilla det. Pasta ska vara the real thin annars får det vara Ja, det bästa är nog att kalla det för något annat än pasta . Kanske tunn, seg färskostomelett? Fast faktum är att det funkar ganska bra som pasta. Sonen som tidigare var ett riktigt pastamonster godkänner rätten både som tagliatelle och som plattor i lasagne. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ja, det bästa är nog att kalla det för något annat än pasta . Kanske tunn, seg färskostomelett? Fast faktum är att det funkar ganska bra som pasta. Sonen som tidigare var ett riktigt pastamonster godkänner rätten både som tagliatelle och som plattor i lasagne. Hemma hos oss kallar vi det Rasta! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Fina tips man får här! Uppenbart ett gäng livsnjutare som huserar här. Min frukost: två kokta ägg, lite smör och en apelsin. Lunch på restaurang: havets wallenbergare med smält smör och ärtor samt råkost. Fika: halv bit sockerkaka som jobbarkompisen bakat Kvällsmat: champinjonomelett och coleslaw. Inte så strikt med andra ord men det blev hyfsat ändå, 67 kh enl Lifesum-appen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.