Bob

Vad blev det för mat idag då?

Recommended Posts

(Dold agenda: Dela idéer på maträtter)

 

Lunch: Omelett på chroizo, feta och oliver.

 

Middag: Kasslergryta med wook-grönsaker. Gjorde även 3 matlådor på detta, så jag klarar mig till och med onsdag med lunchlådor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag har jag bland annat ätit detta :

Kokt älgkalvstunga med broccoli och riven parmesan. Lite god fet ost till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jultallrik med bland annat Janson på kålrabbi, blev bättre än väntat. Sedan har jag småätit prinskorvar och köttbullar hela dagen :S

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ostgratinerad köttfärssås med broccoli. Samt massor av experimenterande med ädelostar...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Åt nog bara middag idag, när jag tänker efter - förutom lite vispgrädde och tomatjuice när jag vaknade toktidigt och var hungrig.

 

Körsbärstomater (ekologiska), syrad rödlök, fetaost, grovmalen svartpeppar, örtsalt och lite diverse i vinägern som blev över tillsammans med olivolja.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost fettkaffe (som  vanligt), sen middag med tacokryddad köttfärs (gräsbetes), hemgjord guacamole, lite CF och en liten pepparkasbiscotti med ädelost.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost: En skiva hembakat LCHF- bröd, med smör, salami och ost. Därtill två stora koppar te.

 

Lunch: Rester från gårdagens älgytterfilé, tillsammans med en avokado och några klattar majonnäs.

 

Middag: Ankbröst med grädd- och kantarellsås och "vitkålsris" (finhackad smörfräst vitkål).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmm, jag har bara ätit ett mål mat idag, och fler blir det inte:

Lax med, smör feta-och CF-röra + gröna böner. Kaffe har jag druckit två gånger under dagen, med rejäla smörklickar i.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost: espresso

Lunch: baconomelett

Middag: Ariams moussaka och en stor bit gul paprika

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost: turkisk yoghurt med nötter o hallon

Lunch: kycklingsoppa (gräddbaserad)

Kvällsmat: två kokta ägg och smörfräst spenat

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gårdagens meny:

Frukost inget mer än kaffe, försöker köra 16:8

Lunch söndagsmiddagsrester på gräsbetad märgpipa i pepparrotssås (lite fel eftersom såsen är en gräddbomb o jag undviker helst mejerier).

Middag färsk kyckling styckad i smådelar friterad i ister med fläsksvålspanering blandad med grillkrydda. Makens favorit, tycker sig vara på KFC.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tonfiskgryta på tonfisk, lök, vitlök, tomat och creme fraiche till middag. Blev helt OK.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Grillat lammspett med hummus och lite hackad gurka o tomat (lite för mycket kolisar i kikärtorna men hummus är min akilleshäl). Jag hade iof vääääldigt mycket olivolja i så de var nog knappt det räknades som hummus :)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ugnsbakat fläsk med alfredo på västerbottenost. 

 

Skapligt hög E% fett i den middagen :-)

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blev det lutfisk med vit sås, gjord på smör, grädde och philladelphiaost, + Möllers torrsenap och gröna ärtor. Mums. Annars har det varit två stora koppar med fettkaffe.

Mer mat blir det inte idag.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Två dagar i rad har jag haft absolut noll tid för matlagning och det fanns inget helfärdigt i frysen heller. Då är räddningenen härligt fluffig äggröra med ägg, grädde och salt som hälls i stekpannan och rörs om tills den är precis lagom halvstelnad. I torsdags med knaperstekt bacon till och igår prinskorvar. Idag har dt varit italiensk buffe på jättekalas och jag stod för efterrätten med Marianns kladdkakor pepparkaka med apelsingrädde och saffran med valnötsgrädde.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag beställde en nöthjärta från gröna gårdar och det visade sig väga 2 kg! Enormt. Så idag gjorde jag köttfärssås och blanda i mald hjärta (inte hela!). :D

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Uovo in purgatorio

till efterrätt varma hallon med vispad grädde

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Middagsplanen är att dela en basturökt falukorv* på längden, gröpa ur en ränna, och fylla den med feta-ost, för att sedan sätta ihop den och linda in allt i bacon och köra i ugnen tills det ser klart ut.

 

Återkommer med recension.

 

* Hittad en med 4g kh/100g. 

 

-- Recension -- 

 

Grundkonceptet fungerar, och det blev rätt gott.

 

Men det finns fortfarande förbättringsmån. Ett lager av ost under baconet, kanske? Blir till att experimentera.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fisksoppa från Frejus med saffran vitlök tomater lök creme fraiche och räkor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Favvolunchen för hela arbetsveckan:

Nån av matlådorna från frysen - det finns köttfärssås, chili, fiskgryta, korvgryta och köttfärslimpa med fetaost o bacon.

På med ett rejält lager riven ost o två minuter i micron.

Smask :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Thai-inspirerad gryta med bland annat kokosmjölk, räkor och massa thailändska kryddor. Kan rekommendera alla att köpa frysta (färska) limeblad i er asiatiska butik. Mycket bättre än de torkade skräpet i vanliga affären. Mer tips: Färskt citrongräs och ingefära går också bra att förvara i frysen tills nästa exotiska middag :)

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost: "gröt" av två ägg, en dl grädde o en msk kokosmjöl, kryddad med kardemumma o kanel, toppad med några jordgubbar o lite mjölk

Lunch: en tjock skiva julskinka och "långkål" (gräddstuvad grönkål)

Kvällsmat: kokta ägg och smörstekt spenat... Igen... Fast med vitlök idag ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En klassiker: Kött och grönsakssoppa, kokt på hemmagjord märgbensbuljong. Hade för övrigt i: nötkött, Morot, rotselleri, blekselleri, lök, vitkål, broccoli-stjälk, svartkål samt kryddor och örter. Härligt mustig och värmande.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lunch: Spenatsoppa med stekt bacon och kokt ägg i

Middag: Köttfärs & ostgratäng med pizzasallad på surkål

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blev det ugnsstekta karrékotletter. Hällde över en röra med grädde, CF, sambal oelek, soja och vitlök.. in i ugnen 90 minuter 175 grader. Till det, så stekte jag vitkålsstrimlor ihop med paprika och lite lök. Smarrigt värre. =O)

Till brunch blev det Birgitta Höglunds Fröknäcke med smör, ost och hemgjord majo

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost två kokta ägg och smör, kvällsmat karré, champinjoner och gul lök smörstekt med lite... smör. Och kryddor.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

provar mejerifri månad, så min biff lindström hade citron och kaprissmör i stället för brun sås. Faktiskt heeelt OK

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost: 3 ägg med smör + kaffe
Mellanmål: äggmjölk (dock utan kokosolja) med kaffe och kakao
Lunch: Kycklingsallad med massvis med ost
Mellanmål: 2 ägg + mer äggmjölk
Middag: Blir troligtvis någon biff med smörstekta grönsaker
Kvällsmat: Blir troligtvis mer grönsaker i smör samt mer äggmjölk ;) 
 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Experimenterade med mandelpannkakor med lite kokosmjölk i i st f grädde. Tänkte mej crepes, så jag gjorde en röra av kantareller, skinka och lök med kokosgrädde i. Röran var OK, men mandelpannkakor smakar bara efterrätt. Säkert goda med bär och grädde om man är sugen, men inte till mat.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost : äggmjölk på 2 ägg och 25g smör. Ny favorit, har aldrig provat tidigare.

Lunch : Fläskkotlett med sås av grädde, sambal oelek och soja, sallad.

Middag : Omelett på 2 ägg, bacon och ost. Skulle haft avokado till men den glömde jag...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Frukost 1 - svart kaffe -
Frukost 2 - de samma :P

 

Lunch Sega wat - etiopisk köttgryta med isberg & vitkålsallad
 

Ikväll blir de köttfärspaj med fetaostsallad
Dessert - chokladmousse :)


 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blev det ugnsstekt kålrabbistavar med mandelepanerad torsk. Till det blev det currysås på smetana och majo och så oliv-mozzarele-och-parika-sallad.

Lunchen var fettkaffe + ett Fröknäcke med smör och ost

Ingen mer mat idag, kan jag säga.=O)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag stod jag med ett nästintill tomt kylskåp :(

Frysen är full, men den iddes jag inte att titta i. Kände mig trött idag och orkade inte gå och handla, vilket är ett av de tråkigaste vardagssysslorna jag vet.

Såååå, låt fantasin flöda  :o

Fräste en lök och bacon, tillsatte ett par hg surkål, salt, peppar, kryddpeppar, lagerblad, vitlök och vatten. Lät allt puttra i en halvtimme. När vattnet kokat bort, så tillsatte jag ett par dl smörstekta champinjoner som hade blivit över från gårdagens middag.

Det var min middag idag och det var himmelskt överraskande gott!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blir det hel kyckling gjord i en crock-pot som fått koka tillsammans med palsternacka, lök, vitlök, morot och en massa örter. Till det blir det kokt broccoli och en massa härlig buljong från kycklingen.  

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Idag blir det hel kyckling gjord i en crock-pot som fått koka tillsammans med palsternacka, lök, vitlök, morot och en massa örter. Till det blir det kokt broccoli och en massa härlig buljong från kycklingen.  

Ring mig när det är klart!!  :blink:

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lutar åt en bit Meatza (köttfärspizza) och kanske lite pannkakor ^_^

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Middagen idag blir inget att hänga i julgranen. Det är jag för trött för. Men lunchen var en höjdare. Matlåda från helgens "plattfisk florentine". Det var då inte sjötunga jag hade, men blev gott ändå med sås på vitvin, ost, grädde och muskot på spenatbädd

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ikväll ska jag frossa och överäta ! Även till frukost och kvällsmat i morgon och kanske också dagen därpå...

 

korv.jpg

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kycklinggryta med grädde o CF, lite japansk soya, röd och gul paprika samt lök och vitlök. Smask :)

Barnen fick ris till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Smörkokt torskrygg med citron och vitlök på bladspenatbädd, godare än förväntat!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår testade jag något nytt, något jag inte ens läst om tidigare. Tanken bara slog mig då jag fick syn på en burk basilikapesto i skåpet.

 

Jag började med att göra en plåt LCHF-pasta (mixade 4 ägg, 125 gram färskost, 1/2 dl fiberhusk, salt, peppar och oregano. Bredde ut smeten på bakplåtspapper - la även ett bakplåtspapper ovanpå. In i ugnen 12 - 14 minuter på 150 grader). Jag delade "pastaflaket" i två delar och skivade upp mozzarellaost och bredde på peston på den ena delen och la den andra delen ovanpå. Ovanpå det strödde jag riven ost. Sedan in i ugnen igen i cirka 10 minuter på 225 grader. Till det åt vi lite stekta kryddiga korvar med hög kötthalt. Riktigt gott och riktigt mättande!

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår testade jag något nytt, något jag inte ens läst om tidigare. Tanken bara slog mig då jag fick syn på en burk basilikapesto i skåpet.

 

Jag började med att göra en plåt LCHF-pasta (mixade 4 ägg, 125 gram färskost, 1/2 dl fiberhusk, salt, peppar och oregano. Bredde ut smeten på bakplåtspapper - la även ett bakplåtspapper ovanpå. In i ugnen 12 - 14 minuter på 150 grader). Jag delade "pastaflaket" i två delar och skivade upp mozzarellaost och bredde på peston på den ena delen och la den andra delen ovanpå. Ovanpå det strödde jag riven ost. Sedan in i ugnen igen i cirka 10 minuter på 225 grader. Till det åt vi lite stekta kryddiga korvar med hög kötthalt. Riktigt gott och riktigt mättande!

Det där tror jag jag måste prova. Jag får dock inte kalla det pasta, för då kommer maken inte att gilla det. Pasta ska vara the real thin annars får det vara

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där tror jag jag måste prova. Jag får dock inte kalla det pasta, för då kommer maken inte att gilla det. Pasta ska vara the real thin annars får det vara

Ja, det bästa är nog att kalla det för något annat än pasta :). Kanske tunn, seg färskostomelett? Fast faktum är att det funkar ganska bra som pasta. Sonen som tidigare var ett riktigt pastamonster godkänner rätten både som tagliatelle och som plattor i lasagne.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det bästa är nog att kalla det för något annat än pasta :). Kanske tunn, seg färskostomelett? Fast faktum är att det funkar ganska bra som pasta. Sonen som tidigare var ett riktigt pastamonster godkänner rätten både som tagliatelle och som plattor i lasagne.

Hemma hos oss kallar vi det Rasta! :)

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Fina tips man får här!

Uppenbart ett gäng livsnjutare som huserar här.

 

Min frukost: två kokta ägg, lite smör och en apelsin.

 

Lunch på restaurang: havets wallenbergare med smält smör och ärtor samt råkost.

 

Fika: halv bit sockerkaka som jobbarkompisen bakat

 

Kvällsmat: champinjonomelett och coleslaw.

 

Inte så strikt med andra ord men det blev hyfsat ändå, 67 kh enl Lifesum-appen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.