Angua Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Ehhhhhh råkade göra en plåt kokbanankex... Av den plåten återstår två bitar.. Faaaaarligt gott! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 Ehhhhhh råkade göra en plåt kokbanankex... Av den plåten återstår två bitar.. Faaaaarligt gott! Tack för tipset på nåt som jag aldrig ska prova :-) Det verkar vara en onödig frestelse att utsätta sej får helt klart 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angua Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Tack för tipset på nåt som jag aldrig ska prova :-) Det verkar vara en onödig frestelse att utsätta sej får helt klart Eller hur! Ångrar att jag köpte på mig ett gäng kokbananer.. Men ska iväg och träffa vänner i morgon så jag får laga till de två sista och ta med och bjuda på, lättare med självbehärskningen då. Var iofs glupande hungrig igår, det hjälpte till. De brukar räcka ett par tre dagar annars Fett, salt och krunchigt, livsfarlig kombination! Borde fasta idag.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostgoten Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Bästa frullen! Dvs champinjoner stekta i smör och mycket extrasmör, mot slutet en riven vitlöksklyfta och lite salt. Äts med sked. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Frukost: Skagenröra(stora lyxräkor i) med 2 kokta ägg och Kaffe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Frukost: yoghurt med hasselnötter, riven kokos och några hallon samt en mugg äggmjölkslatte. Lunch: blir nog räksallad eller kanske getostsallad på ett mysigt café Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kraftwerket Posted April 12, 2014 Popular Post Share Posted April 12, 2014 Matlådor till helgens jobbpass, serveras med kryddsmör. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melliz Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 Lchf pizza blir de ikväll 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 Frukost: yoghurt med vaniljpulver, riven kokos och en skiva färsk ananas samt en ägg- och kokosfettslatte. Lunch: helstekt entrecote med pepparsås, tomater och grönsallad. Middag kommer bli buffé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 Jag har varit i Belgien och shoppat på Oil&Vinegar deras underbara Salsa brava, så nu ska det bli kryddsmör igen !!! Expediten skrattade när jag köpte 5 flaskor av samma sak. Till kruddsmöret serveras paprikor fyllda med pulled beef som jag gjorde på billig (och seg) hel entrecote för några veckor sedan och frös in i portionsförpackningar. Eftersom jag varit borta en vecka blir det snabbmat (men god!) då det finns annat att göra än att leka mästerkock 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 12, 2014 Share Posted April 12, 2014 Hemgjorda Medium Rare-Hamburgare på Grovmalen Högrev, Babyspenat, rödlök, tomat, cheddarost, dressing gjord på Majjo, Cremefraiche smaksatt med Sambal Oelek, Saltgurka. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angua Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Igår klarade jag mig nästan hela dagen på ett par koppar äggmjölkste, med rejält med äggmjölk i. Var iväg med vänner och vi fikade så det blev två mandelmuffins och ett par kokbanankex på em och kycklingsoppa när jag kom hem. Lite lördagslyx med blåbär med grädde till efterrätt. Idag blir det samma frukost och så får det bli lchfpizza senare idag. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Frukost: kokt ägg med Skagenröra och bladspenat, saltgurka och tomat. Kaffe. Middag vet jag inte i skrivande stund. Fantasin tryter.. Men smörstekta Champinjoner med vitlök blir det i alla fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Nässelsoppa med hackat ägg och pressad vitlök..............IGEN 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Frukost: kokt ägg med Skagenröra och bladspenat, saltgurka och tomat. Kaffe. Middag vet jag inte i skrivande stund. Fantasin tryter.. Men smörstekta Champinjoner med vitlök blir det i alla fall. NU vet jag, middag: Baconinlindad Kycklingfilé fylld med Feta röksmak, färsk Timjan och soltorkade tomater. Och smör stekta Champinjoner med Vitlök. Kokt broccoli. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angua Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 här blev det restlunch på fläskkotlett och cole slaw och nu ikväll hjortfärsbiffar med trattkantarellsås, ugnsrostade jordärtsskockor, betor och morötter och en typ pizzasallad på röd och vit kål till. *nomnomnomnomnom* 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Lasagne. Själv äter jag naturligtvis LCHF-lasagne, men den här gången tänker jag vara lite busig: Planen är att byta ut varannan lasagneplatta mot min glutenfria variant även i familjens lasagneversion. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Smörstekta kycklinghjärtan och champinjoner med kapris och salvia. Ångad grönkål. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Jag brukar undvika att handla när jag är hungrig även om det inte är lika katastrofalt som förr. Men vi hade inte tid att handla i helgen, så det fick bli det nödvändigaste som ägg, kattmat, grädde och ost på närlivs idag. Men de hade påskskinka till bra pris, så på sgående fot bestämde jag att det blev Quiche Lorrainefast jag iddes inte göra min vanliga kokosmjölsbotten. Det funkar utmärkt helt utan botten också! Och quiche är ju så himla gott som rester... även kall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greeneyes66 Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Idag blev det söndagsrester! Smarriga köttfärsbiffar( med grädde och ägg)...en Ratatoiulle (osäker stavning) och beasås och lite vitkålssallad. Nom-Nom!! Älskar en god "ratta"...sås och grönsaker i ett. Älsket åt ungstekta potatisar till...hm...oh vad jag saknar potatis ibland! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Idag blev det söndagsrester! Smarriga köttfärsbiffar( med grädde och ägg)...en Ratatoiulle (osäker stavning) och beasås och lite vitkålssallad. Nom-Nom!! Älskar en god "ratta"...sås och grönsaker i ett. Älsket åt ungstekta potatisar till...hm...oh vad jag saknar potatis ibland! Jamen gör nåt annat gott ugnsstekt då! Själva potafisen är juegentligen rätt smaklös... det finns ju massor som är godare egentligen. Tål du lite kolisar är sqash, morötter, lök och röd paprika en höjdare. Gärna med lite chili till. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kraftwerket Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Bjuder väl på några nya matbilder från dagens intag. Frukost, kokosgröt med blåbär, pumpakärnor och riven kokos. Sen lunch efter träningen, kycklingfilé med smörslungade grönsaker, oliver och kryddsmör. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Lunch: ugnsbakad laxfilé med parmesanost och stekta grönsaker (i kokosolja, mums!) Kvällsmat: Grekisk sallad. Och så står en lammstek i ugnen för framtida middagar. ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Lunch: ugnsbakad laxfilé med parmesanost och stekta grönsaker (i kokosolja, mums!)Kvällsmat: Grekisk sallad.Och så står en lammstek i ugnen för framtida middagar. Vi ska ha knyt på skärtorsdagen och jag tänkte prova pullad lamb med vitlök, timjan och svartpeppar i stället för den traditionella lammsteken. Smakar ju likadant men blir ju garanteratväldigt mört.I stället för mina traditionella rosmatinäpplen till lammet (helt gudomliga även till fläskkött) ska jag köra mitt fantastiska oil&vinrgar tomatsmör. Det blir nog flera gånger i veckan så länge jag har sås kvar. Det jag gjorde i söndags brukar jag bryta småbitar av i stället för godis.. Och himmel vad godissugen jah varit på sistone 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 I stället för mina traditionella rosmatinäpplen till lammet (helt gudomliga även till fläskkött) ska jag köra mitt fantastiska oil&vinrgar tomatsmör. Det blir nog flera gånger i veckan så länge jag har sås kvar. Det jag gjorde i söndags brukar jag bryta småbitar av i stället för godis.. Och himmel vad godissugen jah varit på sistone Mmm vad gott det låter! Hur gör du rosmarinäpplena och tomatsmöret? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 Mmm vad gott det låter! Hur gör du rosmarinäpplena och tomatsmöret?Klyftar äpple med skalet kvar och lägger det i en skål med lite grönsaksbuljong och färska rosmarinkvistar. Får ugnssteka tills äpplet är mjukt. Tomatsmöret kräver att man har en Oil&Vinegar tillgänglig. Jag har inte kollat om deras Salsa brava finns i Sverige, eftersom det är mindre stökigt att ta sej till en sån affär när jag hälsar på dottern i Belgien. Men skulle det finnas är det bara tomatsås, smör och persillade. Man kanske kan göra nåt liknande med soltorkade tomater och chili. Jag åt tomatsmöret på mina frukostägg nu. Det är helt beroendeframkallande 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 Tack Stoscha! ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Idag blir det Broccolisoppa, hade så många buketter hemma… Purjo, vitlök, Broccoli, kycklingfond och Grädde… Salt & Peppar. Kanske har i lite Sambal oxå. Ägghalvor som topp på soppan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Frukost stekt ägg med salami och ost.. och två esspresso. Middag Köfte med auberginröra, grönsaker och youghurt med mynta och två glas rött. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Idag blev det ovanligt tokigt med maten. Efter träningen åt jag mina frukostägg med smör ovanligt sent, så jag glömde bort att äta innan jag åkte till frissan kl 15. Jag var inte Hulken men rätt låg när jag kom hem kl 18.30... Jo jag vet, det är lång tid, men jag färgas med 3 kulörer och har en ny hårförlängning som tar evigheter att fixa (kärringen är ju fåfäng!) Som tur var hade jag halloumi hemma. Tomatsallad med rödlök, svarta oliver, basilika och italiensk salladskrydda (som innehåller druvsocker men är nödvändigsmak för mej just i denna rätt... Det är ju inte precis så att jag äter kryddan skedvis dagligen). Urspungsreceptet var panerad halloumi... men det skippade jag långt före LCHF. Det räcker gott bara att steka osten 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Då är du påskfin nu då! ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Idag åt jag en bit av lammsteken jag lagade i måndags. Med gräddsås och sallad. Mums! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Då är du påskfin nu då! Det kan du ge dej på! Jag har en verkligt kreativ frisör som normalt skulle ge mej frossa. Men han och jag kommunicerar så bra så jag har varit där var sjätte vecka i 4 år. Han är den andra frisören någonsin som jag gått till mer än 2 gånger (alla förtjänar ju en andra chans). Eftersom jag inte ser längre än en hslvmeter utan brillor måste jag ha nån jag litar på. Förut var frissan ett värre prov än tandläkaren 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Meatzza på nötfärs med fetaost, mozzarella, rödlök, tomater, aubergine, champinjoner. Blev mkt gott men den uppförde sig lite oväntat. Färsen läckte massor av fett vid förgräddningen och krympte då ihop en hel del. När jag tidigare gjort på kycklingfärs blev koncistensen mkt bättre, höll formen bättre. Men smaken på meatzza med nötfärs var verkligen godare. Mer pizzalik, med tydligare aromer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna-Lena Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Jag föll för frestelsen att köpa en lammstek. Den står just nu i en lergryta i ugnen, tillsammans med lök, vitlök, citronsaft, citronskal, champinjoner och basilika (det skulle varit rosmarin, men fick gå under principen; man tager vad man haver). Det sprider sig goda dofter, jag hoppas det smakar likaså. I regel undviker jag stekar, speciellt lamm, då jag sällan tycker jag får till det. Till detta kommer jag att fixa till ett fett tillbehör. Receptet är hämtat från en blogg på nätet, dock ingen LCHF-blogg; http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/04/sagolik-lammstek-i-lergryta-med-vitlok.html 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna-Lena Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Jag föll för frestelsen att köpa en lammstek. Den står just nu i en lergryta i ugnen, tillsammans med lök, vitlök, citronsaft, citronskal, champinjoner och basilika (det skulle varit rosmarin, men fick gå under principen; man tager vad man haver). Det sprider sig goda dofter, jag hoppas det smakar likaså. I regel undviker jag stekar, speciellt lamm, då jag sällan tycker jag får till det. Till detta kommer jag att fixa till ett fett tillbehör. Receptet är hämtat från en blogg på nätet, dock ingen LCHF-blogg; http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/04/sagolik-lammstek-i-lergryta-med-vitlok.html Det vart faktiskt väldigt bra; mört, ingen koftsmak. Den där kombon med citron, vitlök och basilika gick inte av för hackor. Det blev mycket sky, som jag skulle vilja ta tillvara på. Vad tror ni, om man kokar, reducerar ner den, och sen spär med grädde? Jag gör inte så ofta sås nuförtiden, på det sättet. Förr använde man ju mjöl. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Det vart faktiskt väldigt bra; mört, ingen koftsmak. Den där kombon med citron, vitlök och basilika gick inte av för hackor. Det blev mycket sky, som jag skulle vilja ta tillvara på. Vad tror ni, om man kokar, reducerar ner den, och sen spär med grädde? Jag gör inte så ofta sås nuförtiden, på det sättet. Förr använde man ju mjöl.Lamm är jättegott. Jag gjorde min variant av påskalamm som pulled i år, eftersom jag hade ont om tid för köksaktiviteter. Pulled sköter sej ju själv. Man kan ju förtjocka sås med t ex äggula om man behöver. Eller låta grädden koka ihop (det är jag jättedålig på eftersom man måste passa den. Jag har alltid för många saker på gång så jag brukar antingen bränna den eller behöva storstäda spisen). Om man bara gör precis lagom för en måltid kan man använda en pyttegnutta guarmjöl. Den binder väldigt myckey vätska så den måste doseras försiktigt. Den går dock inte värma då... Det blir "slemmigt men mättande" 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 @Anna-Lena: jag gjorde precis som du var inne på: blandade skyn med grädde och lät det puttra tills såsen började tjockna. Väldigt enkelt o blev kanongott! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna-Lena Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Lamm är jättegott. Jag gjorde min variant av påskalamm som pulled i år, eftersom jag hade ont om tid för köksaktiviteter. Pulled sköter sej ju själv. Man kan ju förtjocka sås med t ex äggula om man behöver. Eller låta grädden koka ihop (det är jag jättedålig på eftersom man måste passa den. Jag har alltid för många saker på gång så jag brukar antingen bränna den eller behöva storstäda spisen). Om man bara gör precis lagom för en måltid kan man använda en pyttegnutta guarmjöl. Den binder väldigt myckey vätska så den måste doseras försiktigt. Den går dock inte värma då... Det blir "slemmigt men mättande" Tack för tipset! Jag gjorde också en lite halvpulled variant; lergryta - en timme i 100* - vrid upp till 225* - kör en timme till ca på 1 1/2 kg. Man skulle gärna ha temp i, men jag hoppade det. Nej, jag håller med, alltför långa seanser i köket orkar man inte med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna-Lena Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 @Anna-Lena: jag gjorde precis som du var inne på: blandade skyn med grädde och lät det puttra tills såsen började tjockna. Väldigt enkelt o blev kanongott! Tack för tipset! Det ska jag prova :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 En smaskig kycklinngpaj med färska champinjoner, paprika och fetaost. Den tillagades förresten på rester av en Bosarp-kyckling. Denna lilla pippi på ca 2 kg har därmed räckt till följande: En middag till 4 personer (varav två tonårspojkar) En matlåda till jobbet Pytt i panna till två tonårspojkar En paj på ca 5 portioner 2 portioner kycklingsoppa 14 portioner av en kyckling tycker jag är ganska okej:) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 En smaskig kycklinngpaj med färska champinjoner, paprika och fetaost. Den tillagades förresten på rester av en Bosarp-kyckling. Denna lilla pippi på ca 2 kg har därmed räckt till följande: En middag till 4 personer (varav två tonårspojkar) En matlåda till jobbet Pytt i panna till två tonårspojkar En paj på ca 5 portioner 2 portioner kycklingsoppa 14 portioner av en kyckling tycker jag är ganska okej:) Ja, den är så bra! De räcker verkligen långt. Jag brukar också liknande. Dessutom koka god fond på skrovet som jag fryser in i små portioner. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Idag: Hel ugnsstekt pinklax med eko-citron, dill och mycket smör. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Ja, den är så bra! De räcker verkligen långt. Jag brukar också liknande. Dessutom koka god fond på skrovet som jag fryser in i små portioner. Ja, min soppa gjordes just genom att koka musten ur skrovet. Gôrgôtt! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Ingen ordning alls idag… städat, provsmakat spjäll, 2 köttbullar och strömmingslåda, 1/2 strömming.. I morse 2 ägg. Glad Påsk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Med risk att vara tjatig och upprepa från andra trådar, så är fonder/buljonger i mitt tycke det ultimata sättet att ta till vara på det bästa och sista ur det man tillagat, det må vara kyckling, nöt, fisk eller räkor. Men man "suger" ur det sista av nyttigheterna och jag känner mig "rik" när jag fryser in detta "energitillskott" Jag kokade fond på skrovet av Bosarps kyckling förra helgen, den blev underbar. Idag har jag kokat buljong på ekologiskt, gräsbetat högrev, vilket jag gör ungefär en gång i månaden och dricker varje dag till frukost, helt perfekt Vem behöver frallor och musli 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
may Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 frukost - kokospannkakor, mellis - ketobollar och sen påskmiddag - lax, aioli och sparris, vin och sen åt jag faktiskt tre After eight till whiskyn och kaffet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 frukost - kokospannkakor, mellis - ketobollar och sen påskmiddag - lax, aioli och sparris, vin och sen åt jag faktiskt tre After eight till whiskyn och kaffet. Inte bra med after eight 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Igår ballade jag ur... Visserligen fortfarande "lchf" men usch, mådde inte bra av det. Började bra med yoghurt med kokosflingor till frukost samt äggmjölkslatte. Lite senare drack jag te med kokosfett. Sen en halv fläskkarréskiva med coleslaw. Helt ok. Men sen... Gjorde nån slags ketobollsröra som jag åt med sked.toppade detta med osttärningar med smör. Kände mig omättlig men sen... Urk! En löptur på kvällen gjorde att det kändes lite bättre. Nu har jag sovit och ätit äggröt. Snart ska jag iväg på yogan. Solen skiner. Idag blir en bättre dag. Glad påsk till er alla! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajsa576 Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Idag blir det Påskbrunch: sill, Skagenröra i Västerbottenostkorg, ägghalvor räkor o Majjo, Köttbullar, Revbensspjäll och sallad. GP! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.