Ti Ti Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 http://www.dn.se/nyheter/sverige/mest-polskt-notkott-i-mcdonalds-hamburgare/ 55% av nötköttet är från Polen, 80% av kyckligen är från Danmark. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengt N Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Och all den kycklingen är halalslaktad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulf-S Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Tänk att svenska McDonalds har så slimmade marginaler att de inte har råd med svenskt kött... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Och all den kycklingen är halalslaktad. Hej Bengt N, nu blir det en massa frågor på rad men jag skulle vilja ha mer info om det du skriver. Var kan man läsa om att all dansk kyckling är halalslaktad? Sker det på traditionellt sätt utan bedövning? Vet du hur kycklingar som inte halalslaktas, avlivas? Vet du något om hur svenska slakterier hanterar kycklingen? Många frågor, tacksam för de svar du har... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Hej Bengt N, nu blir det en massa frågor på rad men jag skulle vilja ha mer info om det du skriver. Var kan man läsa om att all dansk kyckling är halalslaktad? Sker det på traditionellt sätt utan bedövning? Vet du hur kycklingar som inte halalslaktas, avlivas? Vet du något om hur svenska slakterier hanterar kycklingen? Många frågor, tacksam för de svar du har... Jag hittade själv en del info ang slakten i Sverige men Danmark var svårare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Och all den kycklingen är halalslaktad. "The scientific facts A team at the university of Hannover in Germany examined these claims through the use of EEG and ECG records during slaughter. Several electrodes were surgically implanted at various points of the skull of all the animals used in the experiment and they were then allowed to recover for several weeks. Some of the animals were subsequently slaughtered the halal way by making a swift, deep incision with a sharp knife on the neck, cutting the jugular veins and carotid arteries of both sides together with the trachea and esophagus but leaving the spinal cord intact. The remainder were stunned before slaughter using a captive bolt pistol method as is customary in Western slaughterhouses. The EEG and ECG recordings allowed to monitor the condition of the brain and heart throughout. The Halal method With the halal method of slaughter, there was not change in the EEG graph for the first three seconds after the incision was made, indicating that the animal did not feel any pain from the cut itself. This is not surprising. Often, if we cut ourselves with a sharp implement, we do not notice until some time later. The following three seconds were characterised by a condition of deep sleep-like unconciousness brought about by the draining of large quantities of blood from the body. Thereafter the EEG recorded a zero reading, indicating no pain at all, yet at that time the heart was still beating and the body convulsing vigorously as a reflex reaction of the spinal cord. It is this phase which is most unpleasant to onlookers who are falsely convinced that the animal suffers whilst its brain does actually no longer record any sensual messages. The Western method Using the Western method, the animals were apparently unconscious after stunning, and this method of dispatch would appear to be much more peaceful for the onlooker. However, the EEG readings indicated severe pain immediately after stunning. Whereas in the first example, the animal ceases to feel pain due to the brain starvation of blood and oxygen – a brain death, to put it in laymen’s terms – the second example first causes a stoppage of the heart whilst the animal still feels pain. However, there are no unsightly convulsions, which not only means that there is more blood retention in the meat, but also that this method lends itself much more conveniently to the efficiency demands of modern mass slaughter procedures. It is so much easier to dispatch an animal on the conveyor belt, if it does not move" Your point beeing? Jag vill givetvis inte att djuren ska plågas i onödan, oavsett slaktmetod. Det ser heller aldrig snyggt ut, oavsett metod. Ännu mindre vill jag att de ska plågas innan slakten, t.ex. genom naturvidriga förhållanden vid uppfödning. Heja Kravmärkt. Lustig nog, eller sorgligt nog, används halal-argumentet, både nu och historiskt, som ett led i antisemitisk propaganda, de luktar lite stöveltramp, minsann. En skicklig slaktare, vare sig det handlar om halal, kosher eller västerländsk slakt, gör ett bra jobb. En slarvig slaktare plågar djuret, oavsett slakt (även om vi som tittar på kanske lider mindre av att se en slarvig västerländsk slakt men nu var det ju djuret vi bekymrade oss om, inte eventuella åskådare). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengt N Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Hej Bengt N, nu blir det en massa frågor på rad men jag skulle vilja ha mer info om det du skriver. Var kan man läsa om att all dansk kyckling är halalslaktad? Sker det på traditionellt sätt utan bedövning? Vet du hur kycklingar som inte halalslaktas, avlivas? Vet du något om hur svenska slakterier hanterar kycklingen? Många frågor, tacksam för de svar du har... Har inte påstått att all dansk kyckling är halalslaktad, men här finns info från Danpo som leverera till McDonalds. "All of Danpo’s chickens are slaughtered in compliance with Danish regulations and in compliande with the Halal method" http://www.danpo.dk/main/default.asp?id=29&subid=41&langID=3 Jo jag vet hur svenska slakterier hanterar kyckling och därför äter jag inte kyckling, slutade för mer än 25 år sedan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengt N Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 "The scientific facts A team at the university of Hannover in Germany examined these claims through the use of EEG and ECG records during slaughter. Several electrodes were surgically implanted at various points of the skull of all the animals used in the experiment and they were then allowed to recover for several weeks. Some of the animals were subsequently slaughtered the halal way by making a swift, deep incision with a sharp knife on the neck, cutting the jugular veins and carotid arteries of both sides together with the trachea and esophagus but leaving the spinal cord intact. The remainder were stunned before slaughter using a captive bolt pistol method as is customary in Western slaughterhouses. The EEG and ECG recordings allowed to monitor the condition of the brain and heart throughout. The Halal method With the halal method of slaughter, there was not change in the EEG graph for the first three seconds after the incision was made, indicating that the animal did not feel any pain from the cut itself. This is not surprising. Often, if we cut ourselves with a sharp implement, we do not notice until some time later. The following three seconds were characterised by a condition of deep sleep-like unconciousness brought about by the draining of large quantities of blood from the body. Thereafter the EEG recorded a zero reading, indicating no pain at all, yet at that time the heart was still beating and the body convulsing vigorously as a reflex reaction of the spinal cord. It is this phase which is most unpleasant to onlookers who are falsely convinced that the animal suffers whilst its brain does actually no longer record any sensual messages. The Western method Using the Western method, the animals were apparently unconscious after stunning, and this method of dispatch would appear to be much more peaceful for the onlooker. However, the EEG readings indicated severe pain immediately after stunning. Whereas in the first example, the animal ceases to feel pain due to the brain starvation of blood and oxygen – a brain death, to put it in laymen’s terms – the second example first causes a stoppage of the heart whilst the animal still feels pain. However, there are no unsightly convulsions, which not only means that there is more blood retention in the meat, but also that this method lends itself much more conveniently to the efficiency demands of modern mass slaughter procedures. It is so much easier to dispatch an animal on the conveyor belt, if it does not move" Your point beeing? Jag vill givetvis inte att djuren ska plågas i onödan, oavsett slaktmetod. Det ser heller aldrig snyggt ut, oavsett metod. Ännu mindre vill jag att de ska plågas innan slakten, t.ex. genom naturvidriga förhållanden vid uppfödning. Heja Kravmärkt. Lustig nog, eller sorgligt nog, används halal-argumentet, både nu och historiskt, som ett led i antisemitisk propaganda, de luktar lite stöveltramp, minsann. En skicklig slaktare, vare sig det handlar om halal, kosher eller västerländsk slakt, gör ett bra jobb. En slarvig slaktare plågar djuret, oavsett slakt (även om vi som tittar på kanske lider mindre av att se en slarvig västerländsk slakt men nu var det ju djuret vi bekymrade oss om, inte eventuella åskådare). "Lustig nog, eller sorgligt nog, används halal-argumentet, både nu och historiskt, som ett led i antisemitisk propaganda, de luktar lite stöveltramp, minsann." Trodde taket var lite högre i ett forum som diskuterar kost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Jag var på MC Donalds i helgen och åt då jag var på bussresa till Sälen, ett kraftigt avsteg från matrutinerna. Men jag överlevde detta! Hursom, de gjorde reklam för att de alltid hade ekologiska svenska ägg, så då kan man ju i nödfall äta där. De serveras stekta eller som mac muffin. Kanske även på andra sätt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Polskt kött är som regel av högre kvalitet än det svenska.. de föder upp de mesta av sina nötkreatur på gräs.. än så länge! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Det är inget fel på polskt kött. Polen är en av de större nötköttsproducenterna i Europa och räkna med äta polskt när man går på restaurang. Importkött ligger under veterinärkontroller och därmed är kvaliteten som kött borgat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vittvrak Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Lite larvigt med allt hackande på McDonalds, går att äta ganska ok mat där om man väljer rätt. Lite svårt med bra fett bara. Kyckling/pestosalladen är kanon brukar ta två bea eller vitlöksås till , är säkert inge vidare bra fett i men va fan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Jag var på MC Donalds i helgen och åt då jag var på bussresa till Sälen, ett kraftigt avsteg från matrutinerna. Men jag överlevde detta! Hursom, de gjorde reklam för att de alltid hade ekologiska svenska ägg, så då kan man ju i nödfall äta där. De serveras stekta eller som mac muffin. Kanske även på andra sätt? På de McDonalds som har frukostmenyn finns äggröra med bacon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.