Birgitta Höglund Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Hittade en läcker julsill på bloggen Mat med mera. Följ länken i inlägget till den polska sillen, så hittar du en inläggningssill helt LCHF-style. I Polen kan man tydligen konsten att göra inlagd sill helt utan en massa socker http://matmedmera.eu/julig-sill-med-apple-och-curry/ 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobbebobbe Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Jag pratade med min mamma om detta. Hon brukar inte ha något socker alls i sina inläggningar. Men hon utgår ju från köpt saltsill och den innehåller väl alltid socker? Socker fungerar ju som ett konserveringsmedel i det fallet. Frågan är dock hur mycket socker som går in i själva sillen? Lagen sköljs ju bort. I vilket fall som helst är sill för gott för att inte ätas åtminstone vid jul och påsk. Men numera tycker jag att de köpta inläggningarna smakar på tok för sötsliskigt. Och vissa av dem innehåller sötningsmedel vilket jag anser är ett större gift än socker! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.