sfvensson Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Är det ajja bajja det här med senap? Tex om.man gör en egen senap utan socker? Har försökt att googla näringsinnehållet och kolhydratvärdet i senapsfrön men hittar inget? Nån som har koll? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Köp ingen svensk senap.. mest socker, smakar skit för övrigt smakar mest socker med en bismak av senap. Om jag hade velat ha socker på min korv skulle jag ta strösocker i stället. Finns Fransk senap utan socker.. socker har inget alls i senap att göra. Senap är en krydda och man använder/äter några gram! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Nej nej. Köpa tänker jag inte. Har precis gjort egen så det var mest av intresse eftersom man nu kommit igång rätt bra med lchf och vill ju inte pajja sviten pgr av lite sketen senap.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robrad Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Vill jag ha senap till korv och dylikt brukar jag köpa den amerikanska senapen från French's. 5,1 gram kolhydrater och inga konstigheter i innehållsförteckningen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Nu äter jag knappt någon senap utom dijou av nån konstig orsak. Till julskinkan kan jag ta lite av den starkaste åbos från finland. Tycker det lilla som går åt påverkar inte på min leverne så mycket så har låtit bli att bry om.. men vilken butikskedja säljer frenchs om man skulle vilja testa den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pygmepuff Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 jag brukar ha lite senap på skinkan, även om det är socker i, så den lilla mängden gör inget tycker jag. Man skopar ju inte i sig så mkt att det påverkar vikten? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Att göra egen är ju väldigt enkelt annars. 2dl senapsfrön 4dl hett vatten 1/2 tesked salt 1 matsked ättilka. Mixa allt med en stavmixer till porös massa. In i kylen. Sen kan man ju ha lite honung för dom som vill.. Jag lovar det bränner i näbben. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Jag äter en del senap.. Slotts svarta starka och utan och bry mig om dess sockerinnehåll. Orsaken är helt enkelt att den lilla senapen jag äter är i stort sett det enda med tillsatt socker jag stoppar i mig. Jag föredrar stark senap, ty då behöver man inte så mycket. Slotts franska innehåller minst socker i deras sortiment ... 7.5 gram hektot. Det som jag äter har nog mest... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almelia Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 http://www.recepthjalpen.se/senapsfron.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robrad Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Nu äter jag knappt någon senap utom dijou av nån konstig orsak. Till julskinkan kan jag ta lite av den starkaste åbos från finland. Tycker det lilla som går åt påverkar inte på min leverne så mycket så har låtit bli att bry om.. men vilken butikskedja säljer frenchs om man skulle vilja testa den? Den brukar faktiskt finnas i de allra flesta ICA-butiker dock inte i så många exemplar så kan vara lite svår att hitta! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Wikholm Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Min franska Dijon-senap (Gray Poupon) har 6,2 g KH per 100 g varav 0 % sockerarter. Inget att oroa sig över när man äter kanske en tesked och inte mödan värt att stå och slabba hemma med att göra egen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Samma här, använder kung markattas ekologiska med 7,4 kolhydrater per 100g. Mest bara när jag gör majonäs etc. Även som diabetiker passar den för mig utmärkt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Kung Markattas dijonsenap är skitgod. Jag kan äta den med sked. En liten sked förstås, men skedvis. Ahh! Det blir nog till att hitta på ett senapsrecept med vitlök och chili, utan socker. För är det inte hettan man vill åt? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Jag trodde att dijonsenap var namnskyddad och att originalreceptet inte får innehålla socker, men jag har sett åtminstone två kommentarer (på bloggar och annat) där folk säger att de sett senap etiketterad som Dijon men som ändå innehöll socker. Någon som har närmare koll? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.