Jump to content

Ischoklad i juletid.


MariaF
 Share

Recommended Posts

Så här års vill jag gärna göra ischoklad och jag tar nog ca 60% choklad och 40% kokosfett. Men i alla år har jag fått samma fenomen, smeten "vandrar" i fårorna på formarna och bildar kladd utanpå. Jag använder en liten såskanna med bra pip så jag spiller inte, det vet jag. Nån som vet hur man får smeten att stanna inuti formen?

Link to comment
Share on other sites

Jag har råkat ut för samma fenomen och har ingen aning om vad det beror på. Det vore kul om någon kunde lösa gåtan. 

 

I år gjorde jag en annan variant:100 g mörk choklad, ett par rejäla skedar kokosfett och två matskedar grädde. Ett mellanting mellan ischoklad och tryffel, alltså, och det blev hur bra som helst.  :)

Link to comment
Share on other sites

Jag vispar upp en äggula (per 100 gram choklad) med den smaksättning (apelsinskal, kardemumma,vanilj, kanel) jag vill ha samt en gnutta salt. Smälter choklad och kokosfett i vattenbad. Sedan vispar jag i chokladen och kokosfettet i äggulan och häller därefter blandningen i formar. Jag har aldrig haft några problem med just ischokladen i alla fall :).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...