Jäderås 1 096 Postad 26 December, 2013 Share Postad 26 December, 2013 Ett litet boktips för er som behöver lite sås-inspiration till er LCHF-mat. Eller vill lägga lite extra krut på nyårssåsen Jag har sätt i många trådar att folk söker tips på hur de skall variera sina såser till maten. Dom har tröttnat på sin vanliga bea. Då kan jag rekommendera kocken Tommy Myllymäkis nya kokbok "Myllymäki såser". Han ä inte på något sätt förespråkare för LCHF men man kan lugnt säga att han inte är fettskrämd om man tittar i hans recept. Jag fick den som tidig julklapp så jag har bara hunnit testa hans rödvinssås + fond, vilken var god förstås. Många såser är LCHF-vänliga (det är väl så när man gör riktig mat från grunden). Någon redning här och där som man säkert kan klara sig utan. Dessertsåserna är väl undantaget. Kapitel i boken (159 sidor): 1. förord 2. vad är sås 3. såsen genom tiderna 4. såslexikon 5. grundutrustning 6. vinägretter, dressingar, majonnäser 7. smörsåser 8. gräddsåser 9. tomat-och grönsakssåser 10. skysåser 11. dessertsåser 12. fonder 13. tommy om boken 14. register Adlibris har den för runt 200 kr: http://www.adlibris.com/se/bok/saser-9789127136014?;utm_campaign=PricerunnerCpc&utm_source=Pricerunner&utm_medium=referral Gott nytt år alla! 5 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
TheOcean 42 Postad 26 December, 2013 Share Postad 26 December, 2013 Verkar vara ett bra tips! Har själv gått i "såstankar" det senaste... Så tack! Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.