Jump to content

[Litteratur] Boktips: Myllymäki Såser


Jäderås
 Share

Recommended Posts

Ett litet boktips för er som behöver lite sås-inspiration till er LCHF-mat. Eller vill lägga lite extra krut på nyårssåsen :)

 

Jag har sätt i många trådar att folk söker tips på hur de skall variera sina såser till maten. Dom har tröttnat på sin vanliga bea. Då kan jag rekommendera kocken Tommy Myllymäkis nya kokbok "Myllymäki såser". Han ä inte på något sätt förespråkare för LCHF men man kan lugnt säga att han inte är fettskrämd om man tittar i hans recept. Jag fick den som tidig julklapp så jag har bara hunnit testa hans rödvinssås + fond, vilken var god förstås. Många såser är LCHF-vänliga (det är väl så när man gör riktig mat från grunden). Någon redning här och där som man säkert kan klara sig utan. Dessertsåserna är väl undantaget. 

 

Kapitel i boken (159 sidor):

 

1. förord

2. vad är sås

3. såsen genom tiderna

4. såslexikon

5. grundutrustning

6. vinägretter, dressingar, majonnäser

7. smörsåser

8. gräddsåser

9. tomat-och grönsakssåser

10. skysåser

11. dessertsåser

12. fonder

13. tommy om boken

14. register

 

Adlibris har den för runt 200 kr: http://www.adlibris.com/se/bok/saser-9789127136014?;utm_campaign=PricerunnerCpc&utm_source=Pricerunner&utm_medium=referral

 

Gott nytt år alla!

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...