Jump to content

Program om umami och glutamat


MKJ
 Share

Recommended Posts

Litet klipp från Wiki:

 

Currently, most of the world production of MSG is by bacterial fermentation in a process similar to vinegar or yogurt. Sodium is added later through the steps of neutralization. During fermentation, selected bacteria cultured with ammonia and carbohydrates from sugar beets, sugar cane, tapioca or molasses, excrete amino acids into the culture broth from where L-glutamate is isolated.

 

Jag tänker att natriumet man får på köpet kanske inte är helt bra.

Link to comment
Share on other sites

Tillsats av glutamat gör att man känner smaken av umami, är det så? Det är väl smak av typ protein tror jag.

 

Ja glutamat skall lyfta fram umamismaken. Det är nog en aminosyra tror jag. Dom smakade på ren glutamat i programmet och det smakade ju inte så gott. Den skall komma i kontakt med maten först. Kanske var mey yen eller hur det stavades som såldes på 60 talet eller möjligen början av 70-talet var ren glutamat men det förstod vi inte då.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...