LchfDiab Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Hej! Innan jag började med lchf i november, hade jag diabulimi. Började med lchf och blodsockret låg bra. Åt ganska liberalt ändå, tomater, blomkålsmos, eget bakat lchfbröd osv. Nyss började jag med mer strikt, kyckling och kryddsmör, lite haricot verts, inte mycket annat. Tänkte prova ett tag för ibs:ens skull, inte så ensidigt för all framtid MEN! Blodsockret STEG! Innan låg jag mellan 4-7 under dagen, nu 7-14!! Varför?! Jag äter ju mindre kolhydrater nu. Om nån vill hjälpa mig är jag så tacksam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Jag läste på den här länken en del intressant, du kan söka på sidan efter "blodsocker", det verkar finnas många möjligheter. http://annikadahlqvist.com/2011/06/18/jorgen-vesti-nielsen-om-diabetesbehandling/ Bla denna: "Hjälp. Jag åt nästan inte kolhydrater, men mitt socker gick upp Om du t.ex. äter ett salladshuvud, som innehåller cirka 10 g kolhydrater, så förväntar du dig inte att ditt blodsocker, som före måltiden låg på 5, plötsligt en timma senare kan ligga på kanske 15. Detta är vad man kan se efter måltid som innehåller stora mängder av protein eller långsamma kolhydrater som t.ex. bönor, böngroddar, championer, eller även en stor mängd sallad. Så hur kan denna kost , som är låg i kolhydrater, påverka blodsockret på detta dramatiska viset? Den övre delen av tunntarmen innehåller celler, som avger hormoner till blodet, när de sträcks som efter en stor måltid. Dessa hormoner signalerar till bukspottkörteln, att den ska producera insulin för att förhindra ökningen av blodsockret, som annars vill följa efter en stor måltid. Eftersom även en liten mängd insulin kan förorsaka ett fall i blodsockret, producerar bukspottkörteln samtidigt det mindre potenta hormonet glukagon för att hindra det sannolika sockerfall, som kan komma på grund av insulinet. Glukagon stimulerar levern till att producera glukos. Om du har diabetes och inte producerar insulin, så vill din bukspottkörtel inte utsöndra insulin, men den vill fortfarande utsöndra glukagon, som vill förorsaka glukoneogenes och på så vis öka ditt blodsocker. Således kan ditt blodsocker gå upp, när du äter så mycket att du är proppmätt, även om du skulle äta något som inte är smältbart, t.ex. fyller magen med sågspån." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LchfDiab Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Tack så mycket! Då får kag nog minska portionerna då Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Har man såna problem kanske man ska äta mindre men oftare då? Det är ju inte meningen att man ska gå hungrig när man äter bra mat, men våra kroppar funkar ju lite olika. Jag har själv kört mellanmål tills ganska nyligen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LchfDiab Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Precis! Ska minska portionerna nu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frykholm Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Jag är prediabetes och undrar varför jag har högre blodsockervärden 6,9 på morgonen innan jag ätitnågonting än på kvällen 6,1 Bruakr promenera 5 km 4-5 ggr i veckan i snabb takt Prediabetikern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Det som Erik2 beskriver ovan kallas ibland "Chinese Restaurant Effect", beskrivet här: http://www.healthcentral.com/diabetes/c/1071/102953/bernstein-puzzle/ Hämtat från den utmärkta boken av Dr Richard Bernstein "Diabetes Solution" som jag verkligen kan rekommendera. http://www.bokus.com/bok/9780316182690/dr-bernsteins-diabetes-solution/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Frykholm.... Helt normalt för alla..lever tillverkar glukos för att du ska vakna. googla "glukoneogenes" så ser du vad som är frågan om.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Jag är prediabetes och undrar varför jag har högre blodsockervärden 6,9 på morgonen innan jag ätitnågonting än på kvällen 6,1 Bruakr promenera 5 km 4-5 ggr i veckan i snabb takt Prediabetikern Kallas för gryningsfenomenet.. är en del av dygnsrytmen.. kroppen utsöndrar kortisol o lite sådant för att du skall vakna och ett lite högre blodsocker för att du skall vara pigg och kunna ta tag i dagen uppgifter! Problemet är för diabetiker/prediabetiker, då de är insulinresistenta, så gryningseffekten blir oftast fölängd. Det man kan göra är att äta lite och ta hunden på en promenad.. för att signalera att morgonstunden är över. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Hej! Innan jag började med lchf i november, hade jag diabulimi. Började med lchf och blodsockret låg bra. Åt ganska liberalt ändå, tomater, blomkålsmos, eget bakat lchfbröd osv. Nyss började jag med mer strikt, kyckling och kryddsmör, lite haricot verts, inte mycket annat. Tänkte prova ett tag för ibs:ens skull, inte så ensidigt för all framtid MEN! Blodsockret STEG! Innan låg jag mellan 4-7 under dagen, nu 7-14!! Varför?! Jag äter ju mindre kolhydrater nu. Om nån vill hjälpa mig är jag så tacksam! Jag tycker det låter konstigt...varför inte gå tillbaka till den kost som gav dig det låga blodsockret och sen eventuellt försiktigt ändra din kosthållning åt det mer strikta hållet (för magens skull) och se om det finns något speciellt som triggar blodsockret....har du typ 1 ska du vara extra försiktig med att laborera.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LchfDiab Posted January 8, 2014 Author Share Posted January 8, 2014 Jag var tvungen att bli mer strikt, dels för min hemska mage. Dels för att helt komma ifrån alla tankar runt min diabulimi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Jag var tvungen att bli mer strikt, dels för min hemska mage. Dels för att helt komma ifrån alla tankar runt min diabulimi... Jag tror att redan genom att bli helt glutenfri kommer du att få bättre mage och få färre mörka tankar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LchfDiab Posted January 8, 2014 Author Share Posted January 8, 2014 Tack för det! Lite bättre mår jag, ser fram emot ytterligare förbättring 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.