monica49

Mår illa

Recommended Posts

Har börjat med LCHF.

Jag mår illa och min mage är en stor som en gravidmage.

Jag undrar vad det kan bero på?

Tål jag inte för mycket fett?

Går det över?

Vad ska jag göra?

Tar tacksamt emot råd o tips :/

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vad äter du? Vad dricker du? Får du i dej salt?

Många blir yra och illamående för att man dricker för lite vatten och äter för lite salt. På LCHF behöver du både mer vatten och salt för att må bra.

Svullen mage KAN vara för mycket mejeriprodukter

Om man börjar med kokosfett och tar i för häftigt kan man också må rätt pyrt i början

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag får två förslag, baserat på egen erfarenhet.

 

Det ena, ovana vid mängden fett och kokosfett. Det gav mig illamående och kallsvettighet. Det går över, man vänjer sig. Bra, om du äter kokosfett/olja, att börja med små mängder, för att sedan öka på.

 

Det andra, är saltbrist. Jag fick nog nytt liv i smaklökarna, när jag började med LCHF, så jag tyckte inte att det var nödvändigt att salta maten. Jag blev nästan äcklad av saltet. Men jag blev illamående, så jag ser till, att jag ändå tillför salt, till det jag lagar. Buljong är nog ett utmärkt tips.

 

Det är nog lite övergångstid i början av LCHF.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, bland annat. Det blir mycket grädde, crème fraiche, smör - och ägg, nötter o frön.

 

Mycket mer än innan.

 

Ska jag minska på mejeriprodukterna?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för alla svar och inlägg :)

 

Jag kanske ska  ha en långsam övergång till ren LCHF och byta ut lite i taget ?!?!?!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På mig märks direkt när jag ätit för mycket fett, illamående och "magkatarr-sveda". Kom på att jag klarar mig med mosat ägg med 20g smör, behöver inte alls 50g smör för att det ska vara så. Men det är jag det... ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stammis, jag har bara kört 3 dagar men tog allt på en gång så att säga.

Det blev nog för mycket, kanske....  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok, låter förnuftigt. LCHF-brödet jag bakat innehåller bl.a. 12 ägg -  blir en plåt som jag delar i fyrkanter ca 10 x 10 cm.

Kanske bäst med tonfisk- eller makrillröra som pålägg till det?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, ska tänska på vatten o salt. Jag har inte använt kokosolja än.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stammis, jag har bara kört 3 dagar men tog allt på en gång så att säga.

Det blev nog för mycket, kanske....  

 

Jag en del föredrar en rivstart och andra en mer långsam övergång. Själv blev jag lite kass i kistan en vecka eller två sen var fritt fram :) Alla kroppar beter sig ju lite olika, i vissa fall kanske beroende på hur pass illa man gjort kroppen tidigare med socker, mjöl och vattniga lightprodukter med massa tillsatser (en hypotes). 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Stammis,  ps. tack för tipset. ds

 

obs! stammis är bara en "titel" (beroende på hur många inlägg man gjort) namnet/nicket står ovan. Tryck gärna på svara-knappen annars finns de risk att folk missar eller missförstår vem du svarar.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok, låter förnuftigt. LCHF-brödet jag bakat innehåller bl.a. 12 ägg -  blir en plåt som jag delar i fyrkanter ca 10 x 10 cm.

Kanske bäst med tonfisk- eller makrillröra som pålägg till det?

Ägg kan man egentligen inte överdosera... Inte så att det är skadligt i alla fall. Men som ny på det här kan gallan få gå på övervarv innan allt satt sej. Prova lite frökex också för att variera om du saknar bröd. 56kilos kesoplättar är underbara att äta kalla i st f macka.

Vi som varit med ett tag kör lika gärna "PUMa" (Pålägg Utan Macka). En skinkskiva eller ostskiva med smör på.

 

Jag brukar också köra portabellohattar i ugnen med salt och hackade hasselnötter toppad med mozzarella. De är jättegoda kalla i st f macka på morgontåget.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.