sfvensson Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Tänkte minsann också dra igång en "dagbokstråd". Why not? Jag började käka LCHF för fyra år sedan för första gången då jag bodde och jobbade i Moskva, Ryssland. Blev helt paff när jag gick ner 4 kg vätska på fyra veckor genom att kränga brie och dylikt. Dock råkade jag en gång smaka nåns kanelbulle efter några veckor.. I kontrast mot all brieost så var det godaste jag någonsin gjort i mitt liv...just då.. Dieten rann ut i sanden Nu, fyra år senare och för sedan fem veckor så har jag börjat igen. Jag vägde 102 pannor, är 31 år och inte längre än 182cm. Vilket är övervikt. Nu har jag traskat ner till 99,5kg. Sakta men säkert.. Skulle VM i sockerberoende funnits hade jag haft många medaljer, så det är mitt huvudmål egentligen. Att bli kvitt socker. Sen förlora några kilon skadar ju ingen, och jag vill gärna gå ner mot 90-95kg däromkring till att börja med. Är ingen träningsmänniska men när tiden är inne så tänkte jag ta tag i det också.. Kommer lägga in lite vad man äter här. Om någon mot förmodan skulle följa tråden och ser nåt galet i kosten så hojjta gärna till. Idag, 9/1 2014 Frukost: 1 avocado Majonäs 3 skivor kokt skinka 1 kokt ägg 2 koppar kaffe med kokosfett Lunch: 5 skivor kokt skinka Majonäs 5 skivor Salami Halv avocado Några stripes grön paprika Lite gurka Skinkröra En kopp kaffe med kokosfett. Till middag blir det nog: 2 skivor kassler stekta i kokosfett Bearnaisesås Kokt broccoli med smält bearnaisesmör 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 Oj just det ja.. Onsdag 15/1 2104 Frukost: 1 kopp kaffe med cocosolja 1 st avocado (ekologisk) 1 ägg 6 skivor dansk salami 1 st ostskiva Jo en sak ni MÅSTE prova. Väldigt enkelt och detkanske itne låter som en kulinarisk upplevelse...men tro mig...it is. Grymt TV snack också... Fänkål Dela fänkålen och dela isär bladen Ta den ryska yoghurten (lindahls eller vad den heter..) Blanda i en tesked Dijonsenap En liten skvätt äppelcidervinäger Pressa i en halv citron. Smaka av.. Ljustera med lite mer senap om det behövs. Dippa fänkåls "chipsen" och ät. En fantastisk kombo. Helt ärligt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 wow. Den här tråden verkligen sprudlar.. (Alltså från min sida då...) Ja...vad ska man säga..? Kan svamla lite då... Har käkat nu i 3 månader snart. Mår skitbra. Dock stannat på vågen på 97kg (från 102kg) och till och med vägt 98kg. Så lite upp och ner. Vet ju vad det beror på. Unnar ju sig en del vin på helgerna och det har blivit lite för många bitar 86% choklad också. Hm. Sen tror jag att jag behöver öka fettintaget som har haltat lite och proteiner har lite för lätt tagit över. Mår iofs inte sämre för det. =) Och kanske inte äta 3ggr per dag....dock rätt lite lunch och mer frukost och sen på kvällen. Lyckades hitta en 91% fett ekologisk majonäs. 91%! Mätt blir man. Även grymt goda fläsksvålar som består av 55%fett och 44% protein per 100gr. Är det för mycket protein? Jag klipper en påse på 90gr nästan varje kväll. Perfekt snack och riktigt goda. Jag vet..."Fläsksvål" låter äckligare än vad det faktiskt är. =) Dricker MBC med kokosolja varje dag. 3-4 koppar. ja.. de va d.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Äter du bara detta eller är det utöver din andra mat blir det säkert för mycke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted February 4, 2014 Author Share Posted February 4, 2014 Näe det är utöver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Näe det är utöver. Då överäter du ta bort fläsksvålar och fettet i någon av kaffekopparna om du äter fett till dina måltider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Härligt att du mår bra. Är det målet så är det väl OK. Vill du gå ner i vikt måste du nog se över hur mycket du stoppar i dej också. Torrt vin är OK hos LCHF, men levern förbränner inte fett så länge den har alkohol att ta hand om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted February 7, 2014 Author Share Posted February 7, 2014 Will do! Tack. Jo fläsksvålarna...jag menar ju 55gram fett och 44gram protein...inte %... Det är väl en del ändå iofs.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfvensson Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 Fyramånaders status... 4 månader snart med LCHF och nu känner man lite att rutinen satt sig. Det blir också lite mer utmanande att laga ny mat. Man vill ju hålla det strikt men har blivit aningen mer liberal senaste månaden. (dock bara med lite choklad på helgerna, mejerier etc..aldrig godis, socker, bröd eller nåt annat totalförbjudet..) I veckorna går det bra. men jag märkar att jag tror jag behöver äta mer fett och äta mindre. Jag käkar fortfarande 3ggr om dagen. Hade jag känt efter så hade jag kunnat hålla mig, men det är också att få ett litet break (stillasittande jobb) och sen det sociala också. Alla andra käkar ju då.. Två ägg och en avocado och en MB kaffe med kokosolja som frukost. Lunche består av kallskuret i olika former. Det är det vi får här på jobbet så det funkar för mig. Dock inte så mycket fett utan jag har väl endast tagit patent på majjonäsen här eftersom ingen annan äter det. Sen vid kl18 tiden så brukar jag laga nåt. Fläsknacke (som det heter här i danmark) med broccoli och bearnaisesås är ett exempel på kvällsmat. (Och vid 18 är jag rätt hungrig. Även två tre MB kaffe till under dagen..) Sen vid 21 tiden så trycker jag i mig ett par fläsksvålar. (skitgoda! Och lokalt och trevligt producerade så inte massa E-medel o sånt..) Detta är väl rätt mycket eller? Just att man käkar fläsknacke då tex med beasås och broccoli och kanske till och med en smällt brieostskiva på köttet, och sen ändå blir sugen på fläsksvålar liksom, vid kl 21? Den senaste månaden så har jag också märkt att jag går inte ner utan ligger stadigt mellan 97-98kg. Så det är ju positivt att inte ligga över 100kg som innan. Men man känenr sig inte så "tunn" som man gör i början längre. Det är väl för att den vätska som kramats ur är just urkramad. Så det här med ketosen är väl lite si och så med tror jag.. Jag rör ju inte på mig heller så mycket så det kan väl vara det som gör att jag står på en platå just nu. Snittar 5-6,5 timme sömn om natten (mer på helgen), sover bra och känner mig inte speciellt stressad.. Dock har jag inga planer på att bryta livsstilen även om det står lite stilla just nu.. Vet i stort sett vad för saker som jag kan förbättra för att få igång det mer, men är inte lika "taggad" som i början längre... Det släpper nog så småning om... =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.