kareng Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Äntligen ett larm som vi kan skriva under på! http://www.expressen.se/halsa/lakarlarm-sockret-ar-lika-farligt-som-tobak/ Kom med ett litet test i kvällstidningsstil: http://www.expressen.se/halsa/ar-du-en-sockerslav/ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Roligt att de börjar vakna i just i England av alla europeiska länder ..en kanske mest strendskapande land efter usa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Roligt att de börjar vakna i just i England av alla europeiska länder ..en kanske mest strendskapande land efter usa... Tyvärr är det lång väg kvar i detta Europas fetaste land, men någonstans ska det väl starta. Önskar man kunde bli mindre fettfobiskt också. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Efter vad jag sett olika bantningsprogram och tvkockar från just England så har ni säkert värre fettfobi där än i Sverige men är det lika bland vanlig fotfolk vet jag inte.. tyvärr är det ju så att vissa länder blint följer modell usa i många saker och kost är en av dem..man vaknar till när det är för sent men bättre det än aldrig. Tyvärr känns det ju ofta som en kamp mot väderkvarnar men vad ska man göra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Det märkliga är väl att läkarna inte slagit larm för många år sedan. Att socker ökar risken för hjärt- kärlsjukdomar och diabetes har ju varit känt sedan åtminstone början av 80-talet om det inte var ännu tidigare. Sedan dess har ju godiskonsumtionen formligen exploderat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted January 9, 2014 Author Share Posted January 9, 2014 Det märkliga är väl att läkarna inte slagit larm för många år sedan. Att socker ökar risken för hjärt- kärlsjukdomar och diabetes har ju varit känt sedan åtminstone början av 80-talet om det inte var ännu tidigare. Sedan dess har ju godiskonsumtionen formligen exploderat. Se sista avsnittet i serien "Maten som gör dig fet" http://urplay.se/Produkter/177343-Maten-som-gor-dig-fet-Forforda-konsumenter - så förstår du varför inte läkarna varnar för socker! Programmet har en väldig skräck för mättat fett, fett generellt och tror att allt hänger på kalorier, men hur lobby-verksamhet fungerar har det kläm på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Efter vad jag sett olika bantningsprogram och tvkockar från just England så har ni säkert värre fettfobi där än i Sverige men är det lika bland vanlig fotfolk vet jag inte.. tyvärr är det ju så att vissa länder blint följer modell usa i många saker och kost är en av dem..man vaknar till när det är för sent men bättre det än aldrig. Tyvärr känns det ju ofta som en kamp mot väderkvarnar men vad ska man göra... Balnd fotfolket är nog kunskapen om nutriotion och kost på en lägre nivå än hemma i Sverige, liksom kunskapen om low carbing, dessutom är nog brödberoendet här ganska skrämmande. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Det märkliga är väl att läkarna inte slagit larm för många år sedan. Att socker ökar risken för hjärt- kärlsjukdomar och diabetes har ju varit känt sedan åtminstone början av 80-talet om det inte var ännu tidigare. Sedan dess har ju godiskonsumtionen formligen exploderat. Min farfar fick diabetes på sent 40 tal han ordinerades fettkött smör och vitkål. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Min farfar fick diabetes på sent 40 tal han ordinerades fettkött smör och vitkål. Hur gick det för honom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Hur gick det för honom? Han blev 86 år men när den nya diabetesvården började han fick han kallbrand i foten med amputation som följd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modesty Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Om ni undrar hur det står till här på ön så är lika illa med råden från myndigheterna som i Sverige - exempel http://www.nhs.uk/Change4Life/Pages/cut-back-on-fat.aspx och tyvärr är "rebellerna" eller snarare HJÄLTARNA färre i detta örike. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Jamie Oliver, som bekant från England sågade ju socker för några år sedan i en TED-talks föreläsning (http://www.youtube.com/watch?v=jIwrV5e6fMY). Men han är ju tyvärr ganska fettskrämd, åtminstone var han det tidigare (?). Man kan ju hoppas storheter som Gorgon med flera också hakar på antisockertrenden. Han är ju intresserad av hälsa iaf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 Inom hälsorörelsen har man framhållit att socker är skadligt för hälsan åtminstone sedan 70-talet och kanske betydligt tidigare. Vad är det som gör att godiskonsumtionen snarare ökat och att man fortfarande serverar söta drycker på sjukhusen? Inte har man hört så mycket från etablissemanget under åren heller så jag har nog inte heller riktigt förstått hur rätt dom hade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.