Gaia Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Jag har ett superlätt recept p glass som är ok att äta. Vispa grädde och blanda i osockrade blåbär och hallon. Ställ in i kylen en stund och njut sedan. Lätt att sockra lite till resten av familjen om det behövs. Gött!! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anneli Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Jag har ett superlätt recept p glass som är ok att äta. Vispa grädde och blanda i osockrade blåbär och hallon. Ställ in i kylen en stund och njut sedan. Lätt att sockra lite till resten av familjen om det behövs. Gött!! Om det är panik kan man ta frusna bär och mixa med grädde! Klart på direkten! =) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Om det är panik kan man ta frusna bär och mixa med grädde! Klart på direkten! =) Lite ekologiskt vaniljpulver blir det mer likt glass. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattias Nordahl Posted January 5, 2013 Share Posted January 5, 2013 Jag brukar mixa ovispad grädde med frysta bär när jag blir sugen. Har även i lite funlight stevia ibland.. Det blir som milkshake och håller mig från att äta skräp!Alla har ju åsikter om grädde, men mig har det funkat bra på! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armagnac Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Har just köpt en italiensk glassmaskin och ska försöka göra god glass utan några som helst söta smaker. Kung Markattas cocosmjölk har en fetthalt på 17% som väl är närmast idealisk för glass (Jag har läst att vispgrädde är för fet och nästan blir till smör eftersom maskinen gör över 80 varv per minut), likaså Lindahls Rysk Yoghurt. Det ska bli spännande att se hur 100%-ig choklad, kaffe, kardemumma, kanel mm går att använda. Likaså hur vaniljstång kommer att smaka utan socker. Några receptförslag? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smarkebo Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Har just köpt en italiensk glassmaskin och ska försöka göra god glass utan några som helst söta smaker. Kung Markattas cocosmjölk har en fetthalt på 17% som väl är närmast idealisk för glass (Jag har läst att vispgrädde är för fet och nästan blir till smör eftersom maskinen gör över 80 varv per minut), likaså Lindahls Rysk Yoghurt. Det ska bli spännande att se hur 100%-ig choklad, kaffe, kardemumma, kanel mm går att använda. Likaså hur vaniljstång kommer att smaka utan socker. Några receptförslag? Hundraprocentig choklad? Hmm Nåja, med ordentlig tillvänjning funkar det kanske. Min hustru är kosmetolog och utbildare inom området och vi har alltid en massa burkar 100 % kakao hemma för chokladmassage. Den luktar choklad, men smakar i sig själv inte alls lockande. Den kräver i min mening sötning för att bli uthärdlig. Men det är möjligt att det går att åstadkomma något läckert med hjälp av nyttigare sötning än vad man kan köpa färdigt. Men det ville du ju inte ha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Inuiterna gjorde tydligen glass oxå, när de fick tag i tranbär! Här kommer receptet; Smält sälspäck och rör i tranbären.. låt stelna under omrörning så att det blir luftigt! Mums.. blir säkert nästa storsäljare? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armagnac Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Smarkebo: De senaste två-tre åren har jag avnjutit in 100%-ig chokladkaka, Vannucci, var fjortonde dag i genomsnitt. Smakar gudomligt med bitar som får smälta i munnen varvat med ibland en Bordeaux, ibland en espresso. Inte bara chokladen, utan även vinet och kaffet når därigenom nya höjder. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelm Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 Smarkebo: De senaste två-tre åren har jag avnjutit in 100%-ig chokladkaka, Vannucci, var fjortonde dag i genomsnitt. Smakar gudomligt med bitar som får smälta i munnen varvat med ibland en Bordeaux, ibland en espresso. Inte bara chokladen, utan även vinet och kaffet når därigenom nya höjder. var köper du Vannucci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hildegaard Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 http://www.skonagertruds.se/store#/page=1&sort=sold&dir=desc&search=vannucci här finns choklad från Vannucci 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelm Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 http://www.skonagertruds.se/store#/page=1&sort=sold&dir=desc&search=vannucci här finns choklad från Vannucci Jag hittar 100% men den har socker som första ingrediens :-( jag har bara köpt en gång via LCHF butiken och den var också 100% och inget sötningsmedel eller socker men vill prova fler så därför frågar jag. Tack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kickimia Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Är aningen trött på mbc kaffe för att få i mig den nyttiga cocosoljan, har någon nåt gott recept på nån shake. Är den för kall stelnar ju oljan tänker jag...vill gärna få i mig lite nyponpulver och gurkmeja samtidigt+ att det är god smak.....mission impossible? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna-Lena Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Hundraprocentig choklad? Hmm Nåja, med ordentlig tillvänjning funkar det kanske. Min hustru är kosmetolog och utbildare inom området och vi har alltid en massa burkar 100 % kakao hemma för chokladmassage. Den luktar choklad, men smakar i sig själv inte alls lockande. Den kräver i min mening sötning för att bli uthärdlig. Men det är möjligt att det går att åstadkomma något läckert med hjälp av nyttigare sötning än vad man kan köpa färdigt. Men det ville du ju inte ha. Jag har inte smakat 100 %-ig choklad, men hört att den kanske är lite väl bitter. Däremot tycker jag Lindt's 90 %-iga är god. Tyvärr hittar jag inte den i mina vardagsaffärer. Ja, ha, ha, det är ju tur för familjefriden, att du inte får en massa crawings på hustruns chokladmassagechoklad :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armagnac Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Camelm: Hur skulle 100% choklad kunna innehålla socker? Kanske en kokosnöt som driver webbutiken? Anna-Lena: Det tar kortare tid än jag trodde att ställa om smaklökarna och uppskatta 100&-ig choklad. Börja med pyttesmå bitar. Testa gärna med rödvin eller espresso till. Jag provade en 90%-ig choklad för ett tag sedan och den smakade äckligt sött. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.