Jump to content

Matbröd är sockerfällor ( Göteborgs-posten)


AnnikaJ
 Share

Recommended Posts

Stor artikel idag i Göteborgsposten som handlar om bröd och socker. En mycket upplysande artikel med talrika  exempel på sockerhalten i olika vanliga bröd .Stine Störserud , dietist ,håller inte med om att allt bröd är nyttigt bröd som bageribranschen hävdar.

Boel Lagerwall  (Pågen) menar   att det söta matbrödet är nyttigare än den en del tror.

 Och Catharina Bennetoft ( Brödinstitutet) säjer att vi ska vara stolta över att vi har en  unik och lite udda brödtradition.

Som sagt, en upplysande artikel!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bra artikel! Här är länken:

http://www.gp.se/konsument/granskningar/1.2243114-manga-matbrod-ar-riktiga-sockerfallor

 

Intressant dessutom att brödfabrikanterna säger att Nyckelhålsmärkningen drar ned försäljningen och att de därför undviker att klistra på det märket på produkten samt att de erkänner att debatten om kolhydrater har påverkat dem.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bra artikel! Här är länken:

http://www.gp.se/konsument/granskningar/1.2243114-manga-matbrod-ar-riktiga-sockerfallor

 

Intressant dessutom att brödfabrikanterna säger att Nyckelhålsmärkningen drar ned försäljningen och att de därför undviker att klistra på det märket på produkten samt att de erkänner att debatten om kolhydrater har påverkat dem.

 

Ja det verkar vara så att många uppfattar nyttigt = tråkigt. Rätt larvigt egentligen. Dessutom kan nyckelhålsmärkta bröd vara väldigt olika.

 

Dom som verkligen vill ha ett nyttigt blir lurade om dom inte läser innehållsförteckningen eftersom kravet är på endast 25 % fullkorn och den delen dessutom kan vara finmalen.

 

Dom som verkligen skulle behöva bry sig om vad dom äter väljer bort det som har en nyttighetsmärkning därför att dom sätter likhetstecken mellan nyttigt och tråkigt utan att ens ha smakat på brödet.

 

Det är sannerligen inte lätt att arbeta för bättre kostvanor.

 

Svensk bröd är en sorglig historia men det beror ju inte bara på producenterna. Många kunder vill ha bröd som ger sockerkickar. För egen del har jag alltid tyckt att det varit ganska hopplöst att hitta ett vettigt bröd. Jag har ofta stått och läst innehållsförteckningen på hela sortimentet och ändå gått tomhänt eller missnöjd därifrån.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...