AnnikaJ Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Stor artikel idag i Göteborgsposten som handlar om bröd och socker. En mycket upplysande artikel med talrika exempel på sockerhalten i olika vanliga bröd .Stine Störserud , dietist ,håller inte med om att allt bröd är nyttigt bröd som bageribranschen hävdar. Boel Lagerwall (Pågen) menar att det söta matbrödet är nyttigare än den en del tror. Och Catharina Bennetoft ( Brödinstitutet) säjer att vi ska vara stolta över att vi har en unik och lite udda brödtradition. Som sagt, en upplysande artikel! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Wikholm Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Bra artikel! Här är länken: http://www.gp.se/konsument/granskningar/1.2243114-manga-matbrod-ar-riktiga-sockerfallor Intressant dessutom att brödfabrikanterna säger att Nyckelhålsmärkningen drar ned försäljningen och att de därför undviker att klistra på det märket på produkten samt att de erkänner att debatten om kolhydrater har påverkat dem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Bra artikel! Här är länken: http://www.gp.se/konsument/granskningar/1.2243114-manga-matbrod-ar-riktiga-sockerfallor Intressant dessutom att brödfabrikanterna säger att Nyckelhålsmärkningen drar ned försäljningen och att de därför undviker att klistra på det märket på produkten samt att de erkänner att debatten om kolhydrater har påverkat dem. Ja det verkar vara så att många uppfattar nyttigt = tråkigt. Rätt larvigt egentligen. Dessutom kan nyckelhålsmärkta bröd vara väldigt olika. Dom som verkligen vill ha ett nyttigt blir lurade om dom inte läser innehållsförteckningen eftersom kravet är på endast 25 % fullkorn och den delen dessutom kan vara finmalen. Dom som verkligen skulle behöva bry sig om vad dom äter väljer bort det som har en nyttighetsmärkning därför att dom sätter likhetstecken mellan nyttigt och tråkigt utan att ens ha smakat på brödet. Det är sannerligen inte lätt att arbeta för bättre kostvanor. Svensk bröd är en sorglig historia men det beror ju inte bara på producenterna. Många kunder vill ha bröd som ger sockerkickar. För egen del har jag alltid tyckt att det varit ganska hopplöst att hitta ett vettigt bröd. Jag har ofta stått och läst innehållsförteckningen på hela sortimentet och ändå gått tomhänt eller missnöjd därifrån. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.