Anna Maria

[Recept+] Ungnötslever

Recommended Posts

Ungnötlever 4 portioner

En riktig "vitaminspruta" och smakar bra även för den som blivit skrämd av leverbiff i skolan  :) . Din kropp kommer att tacka dig!

 

Inköpslista:

500-600 g ungnötslever

3-5 gula lökar (3 stora eller 5 små)

1 liten rödlök

1 morot

1 burk surkål

1 burk mejram

smör

olivolja

 

 

Steg för steg:

  • Ungnötlevern skivas eller delas i tärningar och sköljes samt torkas med hushållspapper.
  • Lökarna skalas och skivas.
  • Leverbitarna ”paneras” i rikligt med mejram och får vila på en tallrik i kylen 1 timme.
  • Lökskivorna kokas långsamt i smör och olivolja under lock ca 1 timme.
  • När löken är klar bryns leverbitarna i smör och eftersteks på lägre värme, vänd dem ofta.
  • Serveras med surkålssallad (surkål, lite rödlök, grovriven morot + olivolja) och en kokt potatis portion (eller LCHF alternativ).
De färdiga leverbitarna och lök går utmärkt att frysa in.

Ungnötlever 4 portioner.doc

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det du som gjort detta recept och fotat? I så fall jättebra. Det är precis så här vi vill ha recepten :).

post-96-0-59228400-1390141253_thumb.jpg

post-96-0-85082500-1390141289_thumb.jpg

post-96-0-43640200-1390141294_thumb.jpg

post-96-0-80438900-1390141298_thumb.jpg

post-96-0-56667400-1390141303_thumb.jpg

post-96-0-81150100-1390141307_thumb.jpg

post-96-0-78703000-1390141312_thumb.jpg

post-96-0-31494600-1390141317_thumb.jpg

post-96-0-87518300-1390141322_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, jag har lagat maten och fotograferat för att det ska vara lättare att förstå. Tack!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du delar upp det i en ingredienslista och en steg för steg lista kan det göras en aningen ännu tydligare. Tex när man handlar behöver man inte se hur man tillagar utan bara vad man behöver köpa. Gör du detta får du den första bemärkelsen på [Recept+] - en tråd med ett recept som håller hög kvalitet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om du delar upp det i en ingredienslista och en steg för steg lista kan det göras en aningen ännu tydligare. Tex när man handlar behöver man inte se hur man tillagar utan bara vad man behöver köpa. Gör du detta får du den första bemärkelsen på [Recept+] - en tråd med ett recept som håller hög kvalitet.

 

Inköpslista:

  • 500-600 g ungnötslever
  • 3-5 gula lökar
  • 1 liten rödlök
  • 1 morot
  • 1 burk surkål
  • 1 burk mejram
  • smör
  • olivolja

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul med ett leverrecept, det kommer att testas.

Men jag avstår från potatis då det påverkar blodsockret för mycket.

Kan tänka mig att rotselleri skulle fungera perfekt smakmässigt om man skär upp den ungefär som pommes och steker den i mycket smör med svag värme och kryddar sedan som pommes.

 

/Lasse

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul med ett leverrecept, det kommer att testas.

Men jag avstår från potatis då det påverkar blodsockret för mycket.

Kan tänka mig att rotselleri skulle fungera perfekt smakmässigt om man skär upp den ungefär som pommes och steker den i mycket smör med svag värme och kryddar sedan som pommes.

 

/Lasse

Det är inte nödvändigt med potatis. Man kan servera den i fall de andra inte äter LCHF. Jag äter denna rätt utan potatis. Man blir nöjd och mätt ändå. Se bara till att levern du köper är färsk.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack. Editerade din första post för att det skulle bli perfekt. Men har jag gjort något fel får du själv ändra i den. Nu får denna tråd ett plus i kanten :P.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Undrar om kålrabbi skulle funka i st f pommes? Det är kanon i jansson iaf

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Panera i mejram; intressant tanke. Själv använder jag alltid salvia till lever; undrar om det går att panera i det, eller om smaken tar över. Ska testa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.