jivebysmat Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Bladspenatlasagne 6 personerTomatsås enligt nedan, 500 g blandfärs, salt, peppar, vitlök, bladspenat, 300 g smakrik hårdost, 500 g mozzarella, färsk basilikaBered tomatsåsen enligt receptet nedan (idag gjordes den utan sardeller och oliver). Stek blandfärsen lite i taget och smaka av med salt, peppar och vitlök. Låt tomatsås och färs sjuda i 15-30 minuter. Riv ost och skriva mozzarellan (spara lite av mozzarellan). Varva köttfärssås, ost och bladspenat. Grädda lasagnen i ca 20-30 minuter 200 grader. Toppas med mozzarella och basilika. Låt gärna lasagnen stå lite innan servering.Servera med en god sallad och parmesanost.Grundrecept till en stor gryta tomatsåsKaprisen, oliverna och sardellerna ger en god sälta, men man kan utesluta dom om man vill. Även det vita vinet kan uteslutas eller ersättas med rött vin eller mer citronsaft. Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra.2 kg ekologiska krossade tomater, 1 dl tomatpuré, olivolja, 1 st chili, 4 st vitlöksklyftor, ca 3 dl vitt vin, citronsaft, örter, salt, peppar, 1 msk kapris, 6 sardeller, 1/2 dl kalamataoliver, riven muskotFräs hackad vitlök och chili i lite olivolja. Tillsätt hackade örter, tomatpuré och en skvätt citronsaft. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter. Låt tomatsåsen puttra i 1/2-1h. Fler recept hittar du på min blogg: www.jivebysmat.se Välkommen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.