Steffen Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Här följer inga specifika mängder (eller smakämnen) då de varierar efter hur mycket man vill göra och hur det ska smaka. Ingredienser: Smör (spara inte) Vispgrädde Creme fraiche (fullfet naturligtvis) Färskost (så fet som möjligt) Kryddning följer nedan Smält smöret, häll i vispgrädden, creme fraichen och färskosten. Tillsätt smaksättningarna (se nedan) Koka upp och låt stå och sjuda. Har du tid, gärna länge, så det kokar in ordentligt. Kryddning: Vad vill du göra? Currysås? Fräs curryn tillsammans med smöret, innan du tillsätter de andra ingredienserna. Salt, peppar och ev extra gurkmeja. Senaspsås? Smaksätt med senap - kanske både dijon och vanlig senap, typ Slotts original (eller vad du nu gillar), salt och peppar Bearnaise? Dragon, vinäger, senap, salt och peppar. Ja, egentligen finns det ju inga gränser, mer än din fantasi. Experimentera själv. Grunden är de 4 huvudingredienserna som nämns i början. Det ger en god, fet sås med mycket mättnad. Äkta LCHF! Men inte paleo, förstås! Det kräver ju att man tål mjölkprodukter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Jag ska testa att reda en grundsås - bechamel - med färskost. Det kan funka. Smörsås som bearnaise tänker jag nog fortsättningsvis ändå göra på det traditionilla sättet på rent smör. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steffen Posted January 20, 2014 Author Share Posted January 20, 2014 Jag ska testa att reda en grundsås - bechamel - med färskost. Det kan funka. Smörsås som bearnaise tänker jag nog fortsättningsvis ändå göra på det traditionilla sättet på rent smör. Jag håller med dig om det med bearnaisesåsen. Jag tycker bara det kan vara lite jobbigt att få till den bra ibland, och ville visa, att man kan få till en ersättning på ett lätt sätt. Smaken är ju inte helt den samma, det ska erkännas. Men jag tycker den är godtagbar i alla fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.