Gå till innehåll

Recommended Posts

jan-12-19-003-1.jpg?w=376&h=282 Örtsmörsås med paprika
  • 3 ekologiska äggulor
  • 200 gr smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad timjan
  • ½ finhackad röd paprika
  • Havssalt och chiliflingor efter smak

Smält smöret på svag värme, så mjölkproteinet och saltet samlas på botten.

Rör samman äggulor, vinäger och citronsaft i en tjockbottnad kastrull.

Sätt den på plattan på medelvärme och vispa kraftigt i cirka 5 minuter, tills gulorna tjocknat.

Var lite försiktig, så det inte blir för varmt, då blir det äggröra. Jag justerar värmen genom att lyfta ena sidan på kastrullen så den inte ligger an mot plattan.

Ställ sen kastrullen på en trasa urvriden med varmt vatten.

Vispa ner det klarnade smöret i en fin stråle. Låt lite av bottensatsen följa med, det ger extra god smak.

Smaka av såsen med salt och chiliflingor, ev också mer citronsaft. Rör ner hackade örter och paprika.

Servera såsen till entrecôte och smörstekta champignoner med grön paprika.

  • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, kul att kunna dela med mig av några recept här med :)

Ska tänka på det, visste inte riktigt hur det skulle vara med bilder. Jag och datorer är inte direkt kompatibla, så det ser väl kanske inte riktigt ut som det borde, men hoppas det funkar ändå.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...