Birgitta Höglund Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Oxlägg långkokt med trattkantareller och örter 3-4 port1 kg oxlägg i skivor 3 msk smör 2 gula lökar 1 stor morot 2 dl torkade trattkantareller 3 kvistar färsk timjan 1 kvist färsk rosmarin 1 ekologisk köttbuljongtärning 1 dl vin eller 1-2 tsk vinäger Havssalt och nymald svartpeppar Vatten så det täcker Bryn köttskivorna väl på båda sidor i en stekgryta. Skär under tiden morot och lök i grova bitar. Lägg ner dem bredvid köttet och låt allt puttra under några minuter. Salta och peppra väl. Lägg ner örtkvistarna och svampen. Häll på vinet eller vinägern, det ger en god smakbrytning till det feta köttet. Smula över buljongtärningen. Fyll på med kallt vatten, så köttet nätt och jämnt täcks. Koka upp och låt sjuda under lock i 2½-3 timmar. Vänd köttbitarna någon gång under tiden och fyll på lite mer vatten eller vin om det kokar torrt. Grytan sköter sig annars helt själv, samtidigt som den sprider ljuvliga dofter omkring sig. Ta upp örtkvistarna och servera köttet med grönsakerna och en klick smör i en djup tallrik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.