Jump to content

[Recept] Vild köttfärssås


Birgitta Höglund
 Share

Recommended Posts

maj-15-028-1.jpg?w=470&h=626   Köttfärssås på älgfärs 2 port

250 g älgfärs

3 msk smör

2 dl grädde

10 cocktailtomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 ekologisk köttbuljongtärning

1 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

1 tsk paprikapulver

1 tsk Worcestershiresauce

ca 1 tsk balsamvinäger

Havssalt och cayennepeppar

 

Hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar. Bryn färsen i smöret, krydda med salt, cayenne och paprika. Rör ner lök och tomatpuré och låt fräsa med en stund.

Tillsätt tomater, Worcester, vinäger och örter. Låt puttra några minuter, häll så i grädde och smulad buljongtärning.

Koka upp och låt småputtra på låg värme i en timme. Rör då och då, så det inte bränns. Rör i mer vatten om den blir för tjock. Smaka av om du vill ha mer sälta eller syra.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...