Birgitta Höglund Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Köttfärssås på älgfärs 2 port250 g älgfärs 3 msk smör 2 dl grädde 10 cocktailtomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 ekologisk köttbuljongtärning 1 msk tomatpuré 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 tsk paprikapulver 1 tsk Worcestershiresauce ca 1 tsk balsamvinäger Havssalt och cayennepeppar Hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar. Bryn färsen i smöret, krydda med salt, cayenne och paprika. Rör ner lök och tomatpuré och låt fräsa med en stund. Tillsätt tomater, Worcester, vinäger och örter. Låt puttra några minuter, häll så i grädde och smulad buljongtärning. Koka upp och låt småputtra på låg värme i en timme. Rör då och då, så det inte bränns. Rör i mer vatten om den blir för tjock. Smaka av om du vill ha mer sälta eller syra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.