Birgitta Höglund Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Brynt Vitlökssmör500 g smör 10 vitlöksklyftor 1 dl kallpressad olivolja 1 dl hackad persilja 1 pressad citron Havssalt och nymald vitpeppar Ta fram smöret, skär i grova skivor ner i en bunke och låt stå så det blir mjukt. Skala och hacka vitlöken grovt. Bryn den försiktigt i olivoljan, bara så den blir gyllenbrun. Häll över citronsaften och låt puttra en liten stund. Låt svalna. Vispa ner vitlöken och oljan i smöret med elvisp. Kör en stund så det blir fluffigt. Smaksätt med persilja, salt och peppar. Smaka av om det är lagom salt och syrligt. Servera i små portionsskålar eller forma till en rulle i smörpapper. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.