Hatter Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Nu är det så att jag köpte en rejäl bit oxfile superbilligt. Den var frusen så jag fick tina hela biten på en gång (annars hade jag skurit den i portionsbitar och fryst) Hur som helst, jag bor själv och givetvis vill jag inte att oxfilen ska bli dålig. Den är otroligt god! Så undrar om man verkligen kan äta oxfile till frukost, lunch och middag under några dagars tid eller vore det på tok för dekadent? Den är ju tinad nu och jag vill att den ska bli uppäten. Vilken i-landsfråga 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Du vet väl att Livsmedelsverket vill att vi ska undvika rött kött! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Sicket I-landsproblem! Nämen.. släng den.. är ju på tok för fettsnål! Skicka den till mig så skall jag offra min lekamen genom att destruera det fettsnåla f*nstyget! Altså.. se det som vilket protein tillskott som helst.. grejen är att som du säger det vore mer optimalt att frysa in den styckvis och ta fram den under grillsäsongen och bjuda vänner på och ett glas vin! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Sicket I-landsproblem! Nämen.. släng den.. är ju på tok för fettsnål! Skicka den till mig så skall jag offra min lekamen genom att destruera det fettsnåla f*nstyget! Altså.. se det som vilket protein tillskott som helst.. grejen är att som du säger det vore mer optimalt att frysa in den styckvis och ta fram den under grillsäsongen och bjuda vänner på och ett glas vin! Ja...det krävs mycket kryddsmör för att det där ska vara ätbart... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hatter Posted January 22, 2014 Author Share Posted January 22, 2014 Ja...det krävs mycket kryddsmör för att det där ska vara ätbart... Ja visst är det synd om mig 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robb Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Ät och njut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Så undrar om man verkligen kan äta oxfile till frukost, lunch och middag under några dagars tid eller vore det på tok för dekadent? Helt klart kan du göra det! Njut av den goda oxfilén och använd olika tillbehör om du vill variera. :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Klart du kan men ett tips nästa gång du gör ett sådant fynd såga upp bitar med en bågfil rengjord förståss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majabella Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Förutom att bara steka den rakt av i tjocka skivor och äta med hemslagen bearnaise , så kan du göra carpacchio, råbiff och biff Stroganoff, den senare kräver dock grädde (ifall du kör mejerifritt) och Colemans senapspulver. Sen vips är filén ur världen och saken är biff så att säga :-) Själv har jag oftast det omvända problemet: att jag köpt ett för stort stycke färskt kött som jag vill slippa frysa in. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisabet Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Men det är väl inget problem - laga hela, ät direkt så mycket du vill eller orkar, och frys sen färdiglagade portioner. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Bara att äta och njuta av.. du känner själv när det sätter stop men med variation på tillbehören blir det nog inget problem alls... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Om mängden är väldigt stor skulle jag göra en gräddig stroganoff eller liknande och frysa in på nytt. Eller ännu hellre: bjuda in glada vänner och äta upp oxfilén till ett glas rödtjut i gott sällskap! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnikaB Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Laga hela och frys in i portioner eller njut av oxfilé hela veckan. :-) Ett tips till nästa gång är att fråga i charken i din butik om de kan skära upp den till dig. Inte ovanligt att man har en styckningssåg i butiken eller bakom som kan såga i fruset kött. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.